Storslått natur på Engeløya i Steigen

Når jeg var på vei opp til kommandobunkeren på Batterie Dietl på Engeløya i Steigen på mandag møtte jeg en herremann som skrøt av den utrolig vakre naturen, landskapet og utsikten man hadde herfra! Jeg var så absolutt enig i at det var utrolig vakkert her på Engeløya. Det er vel derfor den heter Engeløya, sa herremannen da. Hehe, det er mulig sa jeg og gikk videre oppover til kommandobunkeren! Og det er ikke noen tvil om at det er utrolig vakkert her ute. Alle skryter av at Steigen og Engeløya spesielt er det beste stedet å se Lofoten. Joda, det er utrolig vakkert å se Lofotveggen herfra, men jeg synes det er enda vakrere å se Engeløya i seg selv! Den er selvfølgelig mye nærmere og det blir mye mer storslått med en gang!

Fjellene er jo som skutt opp av havet og det er utrolig storslått og vakkert på en gang! Vi er ikke vant til slikt landskap vi som kommer sørfra. Så dette blir rett og slett bare WOW. Enkelt og greit. Jeg har selvfølgelig mye mer å se på denne turen, men jeg må si at det er rimelig fantastisk her ute på Engeløya i Steigen! Jeg hadde egentlig bare tenkt til å ta turen til Batterie Dietl og så kjøre videre nordover til Harstad og Lofoten. Men når man møter dette, så klarer man ikke bare å kjøre videre. Og det er jo ikke noe stress med å komme videre. Jeg kom frem til Steigen natt til søndag, og jeg ser brått for meg å bruke en uke her ute før jeg kjører nordover. Men vi får se hva som skjer de neste dagene, jeg planlegger ingenting. Kjører videre når jeg føler for det.

Det er jo det som er så fantastisk med å ha bobil. Man booker ingenting, man planlegger ikke så mye og de planene man har er ihvertfall veldig flytende. Jeg hadde bare noen få grove planer for denne turen og de regner jeg med at jeg får til, men det blir nok ikke så veldig mye mer enn det heller tenker jeg. Jeg bestemte meg ganske fort etter at jeg kom opp hit til Nord-Norge at jeg ville begrense turen til et forholdsvis lite område, for ikke å ende opp med å “stresse rundt” for å oppleve så mye som overhodet mulig. Det gidder jeg rett og slett ikke. Jeg er tross alt på ferie. Jeg rekker ikke å se “alt” i løpet av en slik tur uansett. Steigen, Harstad og Lofoten er sikkert mer enn nok i løpet av disse 24 dagene. For alt hva jeg vet så trenger jeg enda mer tid også. Men det er jo bare å dra nordover igjen neste år, ikke sant?

Etter at jeg våknet etter å hatt to netter ved Batterie Dietl på Engeløya i Steigen i går var det på tide å gjøre noen praktiske gjøremål. Så da ble det en liten tur rundt Engeløya, motsatt vei langs fylkesvei 638 i forhold til hvordan jeg kjørte når jeg skulle til Batterie Dietl. Det vil i grunn si at jeg bare fortsette å kjøre “med klokka”. Jeg kjørte rundt på vestsiden på mandag og tok runden på østsiden i går. Veien går rundt hele øya, og hvem vil ikke se mest mulig av denne øya? Jeg kommer sikkert til å kjøre enda mer rundt her innen jeg forlater Engeløya tenker jeg! Jeg har riktignok ikke vært i Lofoten enda, men jeg har lest at det er mye mer turister der enn det er her i Steigen. Passer meg utmerket. Det blir interessant å se hvor folksomt det er i Lofoten om noen dager!

Les mer om turen med bobilen til Nord-Norge her:

To netter ved Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (11.07.19)
Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (10.07.19)
Midnattssol over Forsan i Steigen (08.07.19)
Flott rasteplass her på Forsan i Steigen (07.07.19)
Fremme med bobilen på Forsan i Steigen (07.07.19)
På tur med bobilen til Nord-Norge (06.07.19)

                       

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/07/11/storslatt-natur-pa-engeloya-i-steigen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.