Få bussrelatert innlegg

Noen har kanskje lagt merke til at det har vært få bussrelaterte innlegg den senere tid. Det er det nok en naturlig forklaring på. Neida, jeg jobber fortsatt som bussjåfør i 100% stilling. Jeg kjører fortsatt på en skiftplan som heter Hvaler Diverse, noe jeg har gjort siden 14. januar i år. Før det kjørte jeg i 4 måneder på Vesterøy. Men selv om jeg nå kjører på Hvaler Diverse, kjører jeg fortsatt annenhver uke på Vesterøy. De andre ukene kjører jeg primært på Hvaler, men det er litt lett blanding av andre ruter innimellom også.

Men tilbake til poenget. Etterhvert som man har jobbet som bussjåfør en stund, og ikke minst kjørt på en og samme skiftplan over en lengre periode, skjer det ikke så veldig mye nytt. Ihvertfall ikke noe å «skrive hjem om». Det vil si at nå for tiden blir det som regel bare bussrelaterte innlegg hvis det skjer noe ekstraordinært. Denne uka har jeg kjørt minibussen på Hvaler, noe jeg forøvrig gjør hver fjerde uke. Minibussuka er en utrolig lite stressende og behagelig uke. Jeg er aldri nærmere Fredrikstad enn Kiwi på Vesterøy, opplever aldri trafikk og har heller aldri masse passasjerer på bussen. Med mindre barnehagen på Hauge (ved Åttekanten skole) skal på tur. Det har de faktisk vært flere ganger denne uka. På mandag skulle en fullsatt minibuss på tur til Guttormsvauen, på tirsdag skulle en mindre gruppe til Rød på Asmaløy for å se på hester og på onsdag skulle en mellomstor gruppe til Kuvauen på tur. Det har vært strålende vær hele uka, med noen få innslag av lette lokale byger.

På torsdager går ikke minibussen på Hvaler, så da kjører vi noe annet. Det vil si at jeg kjører de to skoleturene som minibusskiftet starer med, har ett opphold fra 9 til 12.20 før jeg skal ut igjen for å kjøre tre skoleturer. De tre turene går henholdsvis fra Floren skole, Kirkeøy til Viker/Skipstadstand/Rød på Asmaløy/Åttekanten på Vesterøy, Åttekanten til Utgårdskilen/Papperhavn/Sand/Rød på Asmaløy og Hvaler ungdomsskole til Skipstadsand/Skjærhalden/Ed/Botne. Vanligvis har jeg sittet nede på garasjen til BorgBuss i Fredrikstad mellom kl 9 og 12.20 før jeg drar utover igjen. Men i dag spurte jeg om de kunne vaske/fylle/sjekke minibussen med en gang, slik at jeg kunne dra avgårde igjen så fort som mulig.

I mellomtiden tok jeg en tur innom spiserommet for å spise matpakka og slå av en prat med kollegaer. To av dem benyttet også anledningen til å sitte på over til bussterminalen før jeg tok en tur hjem. De ble behørig kjørt opp på bussterminalen og sluppet av i spor 2, en av de ledige sporene for øyeblikket. Det var nok mange som lurte på hva dette var for en minibuss, «Minibussen i Vestre Hvaler» står det fremme på bussen. Men det er nok ytterst få som har sett denne, siden den kun kjører på Hvaler. Det er også mange av mine kollegaer som ikke legger merke til denne litt merkelig dekorerte bussen når jeg kommer kjørende. Noe som har resultert i at jeg konsekvent blinker med lysene når jeg hilser en kollega med denne minibussen!

I morges fikk jeg forresten tatt ett kjapt bilde med mobilen av en ny Volvo 9700 som Nettbuss Østfold tydligvis har som demobuss i disse dager. Ifølge den midlertidige skiltingen i frontruta skulle denne gå som Flybuss i dag. Den ble senere på dagen observert av en kollega. Om det er en demobuss kun for demo eller om det er en buss på lån for at en annen buss er på verksted vet jeg ingenting om. Nå er det forøvrig bare 4 uker igjen av «vinterplanen», det vil si at «sommerplanen» snart burde være klar. Siden Hvaler Diverse ikke eksisterer om sommeren skal jeg kjøre noe annet i sommer, hva kommer jeg tilbake til når det er 100%.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/05/22/fa-bussrelaterte-innlegg/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.