Adobe har kjøpt Rawshooter

Adobe har nå kjøpt danske Pixmantec‘s Rawshooter-teknologi. Noen vil kanskje synes at dette er positivt, da Adobe derfor kan integrere Rawshooter-teknologoien i Adobe sine programmer, men jeg vil ikke påstå at jeg er noe særlig glad for dette oppkjøpet. Hvorfor? Fordi jeg Rawshooter Premium (RP) er mitt førstevalg for behandling av RAW-bilder, og fordi jeg foretrekker Paint Shop Pro (PSP) fremfor Photoshop (PS). Nå kan det selvfølgelig være at Adobe Lightroom, når det en gang blir lansert, blir ett bedre program enn den løsningen jeg bruker idag (PSP+RP), men det vet vi i grunn svært lite om idag.

Jeg kan selvfølgelig bruke Rawshooter Premium som idag så lenge jeg ønsker, problemer vil nok først dukke opp den dagen jeg kjøper meg ett nytt kamerahus og Rawshooter Premium ikke vil støtte dette fordi det ikke utvikles lengre. Men jeg går ut ifra at dette er en god stund frem i tid, siden mitt Nikon D70S ble kjøpt i november 2005.

Men det er dessverre ofte slik bedrifter skaffer seg ny kunnskap eller fjerner den konkurransen de har på markedet, med å nettopp kjøpe opp konkurrenten. Synd, fordi Rawshooter finnes i dag i en Essentials-utgave som er gratis for alle å benytte. Rawshooter Premium derimot er en mer avansert utgave som man må betale (litt) for. Jeg har store problemer med å se for meg at Adobe og gratis er to ord som vil gå hånd i hånd. Vi må nok derfor belage oss på å måtte betale for Rawshooter-teknologien i fremtiden! 🙁 Mer om dette på dpreview.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/06/27/adobe-har-kjopt-rawshooter/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.