BluePhone og Siemens Gigaset SL550

I dag har jeg omsider mottatt ip-adapteret fra Bluecom, og BluePhone er derfor operativt! Dette fordi jeg gjerne ville ha ett norsk telefonnummer igjen og fordi jeg for en tid tilbake sa opp mitt abonnement hos IP24. BluePhone koster bare 20,- kroner ekstra hvis man allerede betaler linjeavgiften på 79,- kroner fordi man ikke har fasttelefon fra Telenor. (Totalprisen er 99,- kroner) Derfor må jeg si at å betale 20,- kroner i måneden for 2 telefonlinjer og gratis telefonsvarer er ganske billig. Spesielt billig blir det når man slipper etableringsavgiften på 599,- kroner! IP-adapteret var forøvrig veldig enkelt å koble til, det var bare å koble til strøm, en ledning fra adsl-modemet til ip-adapteret, en ledning fra ip-adapteret til routeren og en telefonledning fra ip-adapteret til den trådløse basen til Siemens Gigaset SL550 som jeg også har kjøpt. Etter 2 minutter var telefonlinja oppe og gikk!

Nå kan man nå meg på ett norsk telefonnummer igjen, i tillegg til at jeg har mulighet til å ringe til fasttelefoner og andre vanlige telefonnummer for en del lavere pris enn det jeg kan fra tele2 scratch kontant. Prisen for å ringe til andre fasttelefoner med BluePhone er 19 øre på dagtid og 12 øre på kvelden/helgen. Dette er litt dyrere enn med IP24 som jeg hadde før (9 øre døgnet rundt), men jeg lever i håpet at BluePhone er en mer stabil tjeneste og ikke minst holder en høyere kvalitet enn det jeg opplevde med IP24. Der kunne det hakke omtrent i hver eneste telefonsamtale, og i en 2 ukers periode var det så dårlig kvalitet på samtalene at det var klin umulig å bruke tjenesten. Da betaler jeg heller gjerne litt mer for tjenesten og får en tjeneste som fungerer! Forløpig har jeg foretatt ett par testsamtaler, en kort og en lengre samtale og jeg må si at lydkvaliteten var veldig bra! Det var heller ingen hakking, slik som jeg var vant med med IP24. Førsteinntrykket av BluePhone og Siemens Gigaset SL550 er derfor mer enn godkjent! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/06/24/bluephone-og-siemens-gigaset-sl550/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.