SkypeOut og BluePhone fungerer suverent!

Jeg har nå brukt SkypeOut siden 24. mai i år og må si at det rett og slett fungerer suverent! SkypeOut er en navnet på tjenesten for å ringe ut til vanlige telefoner (og mobiltelefoner) fra Skype. Å ringe med Skype fra Skype til Skype koster selvfølgelig ingenting, men hvis man skal ringe ut til vanlige telefoner koster dette 13,2 øre pr. minutt. Den globale SkypeOut taksten gjelder til en rekke land, deriblant til Norge, Sverige, Danmark, Frankrike, Spania, Storbritannia, Tyskland, Nord-Irland og en rekke andre land! Slettest ikke værst å kunne ringe til f.eks USA til 13,2 øre pr. minutt, eller hva? Det er heller ingen startgebyr når man benytter SkypeOut, og selvfølgelig ingen månedlig abonnement. Du kjøper rett og slett 10 euro i «kreditt» og ringer med dem alle. Det eneste du må passe på er å ikke la det gå mer enn 180 dager siden du brukte SkypeOut sist, da forsvinner nemlig din «kreditt». Jeg for min del kjøpte 10 euro i kreditt den 24. mai og har idag den 20. juli fortsatt 4,12 euro igjen. Da har jeg til og med brukt 1 euro på en ringetone! 🙂

I tillegg til at det faktisk er veldig billig å ringe med SkypeOut, er også lydkvaliteten i ypperste klasse! Jeg som tidligere IP24-kunde vet alt om både dårlig lydkvalitet og en ustabil tjeneste. Dette derimot er suverent bra! Etter at jeg skaffet meg BluePhone (jeg mottok ip-adapteret 24. juni) har jeg dog ikke noe stort behov for SkypeIn-nummeret jeg skaffet meg den 25. mai. SkypeIn hadde vært genialt og vært alt jeg trengte hadde man kunne få norske telefonnumre. Men slik som det er idag må man velge f.eks ett svensk eller dansk telefonnummer. Og det gjør det unødvendig dyrt for venner og bekjente å ringe til meg. Med BluePhone derimot koster er det mye billigere. BluePhone koster meg 20,- kroner i måneden og da ringer jeg for 12 øre på kvelden/helgen og 19 øre på dagtid! Jeg slapp også unna å betale etablering og for adapteret. BluePhone inkluderer 2 telefonlinjer og telefonsvarer. Vel investerte 20,- kroner i måneden vil jeg si! Jeg er også mektig imponert over både lydkvaliteten og oppetiden på BluePhone. Dette er av en helt annen verden enn hva jeg var vant til når jeg hadde IP24. IP24 hadde jeg ett års tid.

Jeg vil nok etter å ha hatt BluePhone noen måneder vurdere om jeg fortsatt skal bruke BluePhone med tellerskritt og bruke SkypeOut ved siden av, eller om jeg skal gå for å betale 60,- kroner ekstra (totalt 80,-) for BluePhone Plus for å kunne ringe gratis til alle fasttelefoner i Norge. Hvis jeg allikevel bruker tilsammen ca 60,- kroner i måneden på BluePhone + SkypeOut, kan jeg jo like godt legge 60,- kroner til på bordet til Bluecom for å slippe å tenke på tellerskritt i det hele tatt. Med BluePhone har jeg selvfølgelig også mulighet til å ringe til 5-sifrede nummer og ikke minst 800-nummer som er gratis. Man kan ikke ringe til slike nummer med SkypeOut. Jeg avventer derfor og ser hvor store telefonregningen blir for BluePhone og tar selvfølgelig også hensyn til de kronene jeg bruker på SkypeOut, når jeg vurderer om jeg skal gå for PluePhone Plus.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/07/20/skypeout-og-bluephone-fungerer-suverent/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.