Audi R10 TDI vant igjen tross restriksjoner!

Forrige helg i Salt Lake City hadde IMSA funnet ut at de skulle komme med en restriksjon på de som kjører på diesel i ALMS (American Le Mans Series), det vil si kun Audi R10 TDI. Istedenfor å fylle diesel igjennom 38 mm må Audi nå fylle igjennom 33 mm, noe som gjør at dieselfyllinga naturlig nok tar lengre tid. Fra å være opptatt av at man skal kunne fylle like mange liter drivstoff på like lang tid, har de nå funnet ut at de skal prøve å endre reglene slik at man fyller like mye energi på like lang tid. Som kjent kan man kjøre lengre på en liter diesel enn man kan med en liter bensin. Audi R10 TDI vant allikevel tross disse restriksjonene forrige helg.

Denne helga hadde jaggu IMSA funnet på noe nytt for å prøve å stikke kjepper i hjula for suksessen til Audi med Audi R10 TDI. Denne gangen hadde de bestemt seg for at de andre konkurrentene skulle få lette sine biler med 40 kilo, slik at Audi R10 TDI totalt sett veide 65 kilo mer enn konkurrentene. Alle endringer i reglementet, spesielt når de gjelder bare en eller noen av deltakerne er selvfølgelig ikke særlig populære, da det endrer de forutsetningene man har hatt i utgangspunktet når man valgte å delta i denne motorsporten. Vi har sett dette før, og det ser ikke ut til å ha noen ende. Audi R8 har tidligere fått restriksjoner som mindre bensintank, kortere vinge bak, flere kilo tyngre enn konkurrentene og ikke minst restriksjon i antall hestekrefter. De 40 kiloene ekstra Audi R10’ene måtte bære denne helgen hadde nok noe å si når de bare klarte å kvalifisere seg til 3. og 5. startposisjon i Portland, Oregon. To Lola-biler stod på front row og en Porsche RS Spyder hadde lurt seg inn på 4. startposisjon.

I løpet derimot gikk det aller meste som en klokke og de tok sin første 1-2 seier med Audi R10 TDI! 🙂 Dindo Capello og Allan McNish vant og forlenget derfor sin mesterskapsledelse. De har nå 119 poeng hver, mens nestemann har 80 poeng. Emanuele Pirro og Frank Biela sikret seg 2. plassen 42 sekunder etter Audi R10 #2. Nærmeste konkurrent var 2 runder bak vinneren. Porsche RS Spyder’ene hadde en bedrøvelig helg og endte på 12. og 22. plass! Neste løp går på Road America-banen den 20. august.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/07/23/audi-r10-tdi-vant-igjen-tross-restriksjoner/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.