Audi R10 TDI vant LM P1-klassen på Lime Rock

Audi R10 klarte bare å kvalifisere seg til åttende og niende startposisjon under kvalifiseringen på Lime Rock fredag. Det var de lettere LM P2-bilene fra Acura/Honda og Porsche som var de raskeste på den korte Lime Rock-banen. Pole-tiden var på 46.696 sekunder, mens den raskeste Audi R10 TDI noterte 47.403 sekunder. Men det viste seg at det skulle bli litt annerledes under løpet. Det tok ikke mer enn 10 minutter før Emanuele Pirro og Lucas Luhr hadde kjempet seg oppover i feltet og lå som nummer 1 og 2. Spesielt imponerende var Emanuele Pirro som hadde klart å opparbeide seg ett forsprang til den andre Audi R10 TDI’en på 20 sekunder før han overleverte bilen til Dindo Capello.

Da gikk det dessverre ikke mer enn 8 runder før han kolliderte med en saktegående GT1-bil. Noe som resulterte i en 40 minutters reperasjon. Når Dindo Capello var ute på banen etter reperasjonen igjen klarte han å notere løpets raskeste rundetid på 48.007 sekunder. Men Audi R10 TDI #1 klarte ikke å kjøre seg lengre opp enn til 21. plass og 3. plass i LM P1-klassen. For Audi R10 TDI #2 sin del var det både en liten snurring og en 25 sekunders straff fordi en mekaniker ikke hadde sine beskyttelsesbriller på regelmentert vis som gjorde at de endte på en fjerde plass totalt sett. Men det ble allikevel en seier i LM P1-klassen. Neste løp er allerede neste helg på Mid-Ohio.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/07/13/audi-r10-tdi-vant-lm-p1-klassen-pa-lime-rock/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.