Peugeot 908 HDi FAP vant på Spa, Audi R10 TDI nummer to igjen

Audi R10 TDI kvalifiserte seg for første gang i Le Mans Series i går til andre startposisjon, mellom de to Peugeot 908 HDi FAP på Spa-Francorchamps i Belgia. Audi R10 TDI #1 er alltid den som kvalifiserer seg til best startposisjon, men i hvert eneste løp i årets Le Mans Series har de hatt store problemer. Audi R10 TDI #2 med de to juniorene Alexandrè Premat og Mike Rockenfeller er den som har gjort det best. Etter to andre plasser i de to første løpene i Le Mans Series tok de to juniorene ledelsen i førermesterskapet etter løpet på Monza.

Le Mans Series-løpet på Spa-Francorchamps gikk samtidig med Formel 1-løpet Tyrkia Grand Prix på Istanbul Park. Derfor ble dette løpet prioritert. Jeg fikk derimot mulighet til å se de to siste timene av Le Mans Series-løpet. Spesielt viktig var det å få med meg dette løpet, siden Spa er en av mine favorittbaner. Banen er på 7 kilometer og er rene berg-og-dal-banen mens den svinger seg opp og ned, frem og tilbake i terrenget i Belgia. Spa-banen er også kjent for å ha veldig vekslende vær. Vi så derimot ikke noe til regn i dag, hele løpet gikk på tørr asfalt. Det er ikke uvanlig at det kan regne på en del av banen og være tørt på den andre.

I dagens løp har Audi R10 TDI #1 og Peugeot 908 HDi FAP #8 vært innblandet i flere episoder. Den første episoden resulterer at begge to kjører av på gresset men kommer seg greit ut igjen. Denne kampen kommer Allan McNish i Audi R10 TDI #1 best ut av. Allan McNish punkterer på venstre bakhjul etter kontkakt med Minassian i Peugeot 908 HDi FAP #7. I den siste episoden går det derimot hardt ut over dem begge. Jeg har ikke sett videobilder av dette, men Alex Wurz i Peugeot 908 HDi FAP #8 kræsjer inn bak i Rinaldo Capello i Audi R10 TDI #1. Audi R10 TDI #1 må inn for reparasjon og må bytte en masse. Dette taper Audi’en 7 minutter og 3 runder på. Til Alex Wurz sitt forsvar var det en Spyker som kræsjet inn i hans i første omgang som gjorde det vanskelig å unngå å kræsje inn i Audi’en.

Det siste epsisoden som ødelegger dagen for Audi R10 TDI #1 teamet er at de får en 3 minutters stop-and-go straff etter å ha kjørt mot rødt lys på vei ut av pit. Det eneste Audi R10 TDI #2 har av episoder av det litt over 5 timer løpet er litt kontakt med Pescarolo #35, men taper ikke noe på dette. Peugeot 908 HDi FAP #7 har hatt ett problemfritt løp og vinner med en margin på 30 sekunder. Avstanden hadde nok vært nærmere 1,5 minutt hadde det ikke vært for en sikkerhetsbilperiode ett kvarters tid før målgang. Audi R10 TDI #2 sikrer andre plassen for tredje gang på rad i år. Tredjeplassen gikk i dag til Courage-Oreca-Judd mens Audi R10 TDI #1 med alle sine problemer endte på fjerde plass. Peugeot 908 HDi FAP #7 endte til slutt på en 38. plass etter å ha kun tilbakelagt 56 runder. (Vinnerbilen tilbakelagte 143 runder)

Med dagens resultat har førerne av Peugeot 908 HDi FAP #7 gått opp i ledelse i førermesterskapet med sine 24 poeng. Alexandrè Premat og Mike Rockenfeller i Audi R10 TDI #2 ligger nå på andre plass, men de har også 24 poeng hver. Årsaken til at Marc Gene og Nicolas Minassian leder et fordi de har to seire, mens Audi-førernes beste plassering er andre plass. På tredje plass ligger Allan McNish og Rinaldo Capello med 12 poeng. I konstruktørmesterskapet har Audi nå overtatt ledelsen med sine 36 poeng. Peugeot ligger på andre plass med 35 poeng mens Pescarolo ligger på tredje plass med 21 poeng.

Som tredje fører på Peugeot 908 HDi FAP #7 sikret Jacques Villeneuve sin første seier siden 1997. Dette er hans første seier noensinne siden han kjørte for Williams i Formel 1 i 1997. Neste løp i Le Mans Series er på Nurburgring den 17. august. I mellomtiden har vi selvfølgelig 24 timers løpet på Le Mans den 14. og 15. juni. Audi var de første som vant 24 timers løpet på Le Mans i deres debutsesong med Audi R10 TDI i 2006. I 2007 kom også Peugeot 908 HDi FAP til start på Le Mans, men de måtte nøye seg med andre plass når Audi R10 TDI vant igjen. Mer på motorsport.com!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.