Paul di Resta vant, Timo Scheider nummer to på EuroSpeedway

Paul di Resta og Bruno Spengler sikret seg de to beste startposisjonene under kvalifiseringen på EuroSpeedway i går. Timo Scheider og Mattias Ekström skulle starte fra den neste raden i startfeltet på EuroSpeedway. Deretter var Mercedes-fører Jamie Green, Martin Tomczyk og Tom Kristensen. Løpet ble ganske fort ødelagt for Tom Kristensen sin del. Han fikk ødelagt fronten på sin Audi A4 DTM og måtte inn til en ekstra stopp for å få bilen reparert. Timo Scheider, Mattias Ekström og Martin Tomczyk fikk derimot en veldig god start på løpet. De var raskt oppe bak pole-mannen Paul di Resta.

Det var to førere som ikke ble klassifisert etter dagens løp. Markus Winkelhock kræsjet sin bil og fikk bare kjørt to av 51 runder. Alexandre Prèmat hadde avsluttet løpet på en åttende plass, men ble etter løpet diskvalifisert. Årsken var at det hadde blitt montert ett dekk på hans bil under løpet som ikke hadde blitt merket eller godkjent for bruk under kvalifisering eller løp. Dermed rykket Oliver Jarvis en plass opp og tok det siste poenget på EuroSpeedway i dag.

Løpet ble vunnet av Paul di Resta i Mercedes. Forøvrig hans første DTM-seier noensinne. Timo Scheider og Mattias Ekström sikret seg de neste pallplassene, mens Martin Tomczyk måtte nøye seg med en fjerde plass. De neste poengplassene gikk til Jamie Green, Bruno Spengler, Bernd Schneider og Oliver Jarvis. Ralf Schumacher endte på samme plass som han kvalifiserte seg til, 13. plass. I førermesterskapet leder fortsatt Timo Scheider med 26 poeng, Paul di Resta ligger på andre plass med 23 poeng, Jamie Green ligger på tredje plass med 21 poeng, Mattias Ekström ligger på fjerde plass med 20 poeng og Martin Tomczyk ligger på femte plass med 17 poeng. I teammesterskapet leder Audi Sport Team Abt med 38 poeng mens Mercedes-Benz Bank AMG Mercedes ligger på andre plass med 37 poeng. Neste løp er på Norisring den 29. juni. Mer på dtm.de!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/05/18/paul-di-resta-vant-timo-scheider-nummer-to-pa-eurospeedway/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.