SEAT økte sin ledelse i WTCC etter Valencia

SEAT-førerne Yvan Muller og Gabriele Tarquini kvalifiserte seg til henholdsvis pole og andre startposisjon i Valencia i går. Jordi Gene kvalifiserte seg til fjerde startposisjon. Resten av startfeltet var en hærlig blanding av SEAT, BMW og ikke minst Chevrolet. To stk WTCC-riggede Lada-biler stilte også til start i helgens løp i Valencia. De fikk derimot ikke lov til å ta fører- eller konstruktørpoeng, da de ikke hadde blitt helt godkjent enda. Men det er morsomt å se noe nytt på startfeltet. Det var dog bare en av de to Lada’ene som kvalifiserte seg til løpet med en 21. startposisjon. Den andre Lada’en klarte aldri å kjøre en full kvalifiseringsrunde.

I det første løpet klarte Robert Huff i sin Chevrolet å komme seg forbi SEAT’ene foran seg og kjørte inn til seier etter 13 runder. Robert Huff hadde en margin på 5.3 sekunder til Gabriele Tarquini som sikret andre plass. De andre SEAT-førerne Jordi Gene og Yvan Muller kjørte inn til de neste plassene. De siste poengplassene gikk til Jörg Müller, Nicola Larini, Andy Priaulx og Alain Menu. Det vil si at Alain Menu og Andy Priaulx skulle starte fra første rad i det andre løpet på Valencia-banen.

I det andre løpet sikret Alain Menu og Robert Huff en 1-2 seier til Chevrolet. Andy Priaulx sikret seg tredje plass og den siste pallplassen. Jörg Müller kjørte inn til fjerde plass. Gabriele Tarquini, Jordi Gene, Rickard Rydell og Yvan Muller sikret de siste poengplassene for SEAT. I førermesterskapet har vi SEAT-førere på de fire første plassene. Gabriele Tarquini leder med 36 poeng, Yvan Muller ligger på andre plass med 28 poeng, Richard Rydell ligger på tredje plass med 28 poeng og Jordi Gene ligger på fjerde plass med 24 poeng. Andy Priaulx som den best plasserte BMW-føreren ligger på femte plass med sine 22 poeng. På niende plass finner vi ytterligere en SEAT fører, Tiago Monteiro med 14 poeng. I konstruktørmesterskapet leder SEAT klart med 92 poeng, Chevrolet ligger på andre plass med 60 poeng mens BMW ligger på tredje plass med 59 poeng. Neste løp er i Pau i Frankrike den 1. juni.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/05/18/seat-okte-sin-ledelse-i-wtcc-etter-valencia/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.