Sebastian Loeb med 40 seire etter Rally Italia Sardinia

Rally Italia Sardinia gikk som det pleier i rally-vm. Petter Solberg viser seg litt frem og kjører noen gode etapper, og så går det fryktelig galt med hans Subaru, som vanlig. Denne gangen lå Petter Solberg på en tredje plass etter fredagens etapper, 53 sekunder bak ledende Sebastian Loeb og bare 18 sekunder bak Dani Sordo på andre plass. Men på lørdag møtte Petter Solberg på problemer som vanlig. Denne gangen var det en punktering som ødela hele Rally Italia Sardinia for Petter. I motsetning til tidligere år har de hatt lov til å ha skum i dekkene, som gjorde det mulig å kjøre med dekkene selv etter at de hadde punktert.

Nå er ikke dette lov, og det får katastrofale følger å punktere. Petter Solberg tapte 5 minutter på å måtte skifte dekk midt ute i rallyløypa. Derfor raste Petter nedover resultatlisten ov endte til slutt på en skuffende 10. plass. Rally Italia Sardinia ble ikke overraskende vunnet av Sebastian Loeb som dermed kjørte inn til sin 40. seier i rally-vm. Men det er lenge siden Sebastian Loeb ble den mestvinnende føreren i rally-vm noensinne. Med sine 40 seire leder han klart til Marcus Grönholm som ligger på andre plass med sine 30 seire. På tredje plass ligger Carlos Sainz med sine 26 seire i rally-vm. I antall vm-titler ligger forløpig Sebastian Loeb på delt første plass med Juha Kankkunen og Tommi Mäkinen. Vinner Sebastian Loeb rally-vm i år også, slår han den rekorden også.

Etter Sebastian Loeb finner vi en rekke Ford Focus RS WRC 07 på resultatlista fra Rally Italia Sardinia. Mikko Hirvonen kjørte inn til andre plass 10.6 sekunder bak. Jari-Matti Latvala sikret den siste pallplassen 15.3 sekunder bak. De neste poengplassene gikk til Gigi Galli, Dani Sordo, Chris Atkinson, Henning Solberg og Urmo Aava. I førermesterskapet leder fortsatt Mikko Hirvonen med sine 43 poeng. Sebastian Loeb ligger på andre plass med 40 poeng, Chris Atkinson ligger på tredje plass med 31 poeng og Jari-Matti Latvala ligger på fjerde plass med 24 poeng. I konstruktørmesterskapet leder Ford med 71 poeng, Citroen ligger på andre plass med 64 poeng og Subaru ligger på tredje plass med 42 poeng. Neste løp er Rally Acropolis fra 29. mai til 1. juni.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/05/18/sebastian-loeb-med-40-seire-etter-rally-italia-sardinia/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.