Når den første snøen faller blir det kaos på veiene

Det slår aldri feil, når den første snøen faller i distriktet, blir det fullstendig kaos med en gang. Hvordan klarer bilistene å bli så forferdelig overrasket hver gang den første snøen kommer? Jeg kan rett og slett ikke fatte og begripe det. At det blir litt mer køer og trafikken går mer langsomt enn normalt fordi man er nødt til å kjøre roligere enn på bart føre, sier seg selv. Men at bilistene ikke har fått på vinterdekkene og/eller ikke kjører roligere når det går fra «sommerføre» til «vinterføre» er helt utrolig. En annen ting som heller aldri slår feil, er at utenlandske vogntog sliter som pokker med å komme seg frem. På Fredrikstadbrua idag var det både vogntog fra Latvia og Danmark som sleit med å komme seg opp. Og da kan man jo selv tenke seg hvilket trafikkaos dette skaper.

Jeg for min del har ikke hatt noen problemer på jobb idag, utover at den siste avgangen min var 5 minutter forsinket. Jeg ble dog spurt om å være igjen litt for å steppe inn hvis det skulle oppstå problemer og/eller store forsinkelser. Jeg var egentlig ferdig kl 16:50, men var vel i garasjen ca kl 17:00. Kl 18:00 kjørte jeg en Øyenkilen-Vikane tur fra jernbanen. Jeg måtte selvfølgelig holde ett litt lavere tempo utover enn normalt, men jeg var bare 6 minutter forsinka når jeg snudde på Fjeldbergtoppen for å kjøre tilbake til Fredrikstad igjen. Innen jeg var på Rødåsen var jeg bare 3 minutter forsinka.

Jeg skulle egentlig ikke starte før kl 11:05 i morgen, men har blitt spurt om jeg hadde anledning og lyst til å ta noe skolekjøring fra kl 06:50, og det er jo ikke noe problem! 🙂 Med ekstra skolekjøring på mandag, ett lengre skift på tirsdag enn planlagt, ekstra kjøring idag og ekstra skolekjøring i morgen, betyr at denne uka blir på rett under 50 timer (jeg har også kjøring lørdag). De ekstra timene er gode å ha når jeg neste uke i utgangspunktet bare har kjøring 3 dager. Men det pleier vanligvis å dukke opp mer etterhvert! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/01/11/nar-den-forste-snoen-faller-blir-det-kaos-pa-veiene/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.