Snøen kom for seint i år også

Jeg er i bunn og grunn ikke noe særlig glad i snø. Joda, det gjør det lysere og er ganske fint om vinteren når det er hvitt overalt. Men det er den eneste positive med snøen. Det er mange år siden jeg satt på ett akebrett eller hadde ski på beina, for den saks skyld. Og enda flere år blir det nok til neste gang, om det noen gang kommer til å skje igjen. Det er ihvertfall ikke en fritidssyssel jeg savner fra mine yngre dager.

Nå i disse dager er snøen i grunn bare i veien. Bokstavelig talt. Når man er yrkessjåfør sitter man bokstavelig talt hele dagen på veien og snøen kan derfor være en større hindring enn for de fleste. På de aller værste dagene kan andre godt la bilen stå og velge andre transportmidler, hvis det er tilgjengelig. Men det hadde tatt seg ut om alle bussjåførene valgte å parkere bussen disse dagene. Nå har dette riktignok skjedd før, men jeg kan ikke huske at det noen gang har skjedd her i Fredrikstad. Men jeg husker for en del år tilbake at alle bussene i Oslo ble parkert etter det totale kaos med underkjølt regn.

Men tilbake til snøen. Er det en eneste dag i løpet av året jeg synes det er ekstremt hyggelig med snø, så er det julaften. Men vi fikk ingen snø denne gangen heller. Det vi derimot fikk var regn, det er jo kjempehyggelig på selveste julaften. Men det er med regn som alt annet vær, det er ikke noe man kan gjøre med det. Man kan derfor ikke annet gjøre enn å ta imot det man måtte få.

Men akkurat når det gjelder «hvit jul», så virker det som om dette er ett tilbakelagt kapittel. Vi har som regel «grønn jul» og mer eller mindre «grønn vinter» også for den saks skyld. Det virker rett og slett som om jula kommer for tidlig. Kanskje vi burde utsette jula med noen uker? Kanskje det er større sjanse for å få en hvit jul da? På en annen side, det er kanskje like greit å la det være som det er. På sikt må vi nok belage oss på at vinterne blir grønnere og grønnere, spesielt her nede på østlandet. Men som jeg åpnet dette innlegget med, så har jeg i grunn ingenting imot akkurat det.

Men nå i disse dager hvor temperaturen ute ligger rundt 0 grader pluss/minus, er greit å ha parafinovnen. Det er akkurat kaldt nok til at det er i grenseland for om jeg klarer å holde det varmt nok inne med bare strømfyring, men samtidig kaldt nok til at man ikke svetter bort her inne med parafinovnen i gang. Som jeg har nevnt tidligere, hvis det blir for varmt ute, har vi store problemer med å holde temperaturen under 25 grader. Dermed må vinduene åpnes, og da snakker vi virkelig om fyring for kråka.

Etter 2 fridager (lørdag og søndag) skal jeg på jobb igjen i morgen, selvfølgelig. Da er jeg spent på hvordan kjøreforholdene er ute på Hvaler. Jeg skal kjøre minibussen til uka, og da starter man dagen med skolekjøring fra Rød på Asmaløy til Floren skole på Kirkeøy. Dermed går turen tilbake til Spjærøy og helt ned til Spjær. Det er vel nettopp ned mot Spjær jeg er spent på hvordan føret er i morgen. Resten av dagen kjøres med minibuss, og det blir omtrent som å kjøre med en privatbil.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/01/06/snoen-kom-for-seint-i-ar-ogsa/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.