Sebastian Loeb vant Rally Mexico

Det var vel ikke akkurat noen overraskelse at Sebastian Loeb vant Rally Mexico, for tredje gang på rad også faktisk. Men det var faktisk vinneren fra Rally Sverige som ledet Rally Mexico etter første dag. Men både Jari-Matti Latvala og en rekke andre førere hadde store problemer under Rally Mexico. De få som faktisk ikke hadde noen særlige problemer under Rally Mexico, er de vi ser på toppen av resultatlista etter søndagens siste etapper.

Sebastian Loeb vant til slutt, 1 minutt og 6 sekunder foran Chris Atkinson i Subaru. Jeg må si jeg blir mer og mer imponert over hva Chris Atkinson klarer å prestere i den samme bilen som Petter Solberg gjør det middelmådig til rett og slett dårlig i. Chris Atkinson hadde en trøbbelfri helg og ble premiert med sin beste plassering i WRC-sirkuset noensinne! Petter Solberg på sin side lå rett utenfor pallplass inntil girkassen tok kvelden. Helgen startet med store bremseproblemer for Petter, og han raste derfor nedover resultatlistene. Han stilte til start igjen på søndag, men lå 30 minutter bak vinnende Sebastian Loeb når han kom over målstreken i Mexico. Men han berget det aller siste konstruktørpoenget for Subaru.

Jari-Matti Latvala sikret den siste pallplassen i Mexico, 1 minutt og 39 sekunder bak vinnende Loeb. Jeg husker ærlig talt ikke hva det var Latvala tapte nesten ett minutt på, men det gjorde ihvertfall at han mistet 2. plassen til fordel for Chris Atkinson. Vår egen Henning Solberg kjempet om 4. plassen, og ledet med nesten 10 sekunder på Mikko Hirvonen når det gjenstod 2 etapper søndag. Men på slutten av den nest siste etappen gjorde en punktering at Henning tapte omlag 15 sekunder til Mikko Hirvonen. Når den siste etappen gjenstod lå Henning derfor 5 sekunder bak Hirvonen. Det hadde vært mulig å hente inn igjen, hadde det ikke vært for ytterligere en punktering for Henning, endte han til slutt nesten 1 minutt og 10 sekunder bak Hirvonen.

De siste poengplassene gikk til Matthew Wilson, Frederico Villagra og Ricardo Trivino. De to sistnevnte er helt ukjente navn for meg, men Matthew Wilson kjører på samme team som Henning Solberg. I førermesterskapet leder fortsatt Mikko Hirvonen, nå med 21 poeng. Sebastian Loeb ligger på 2. plass med sine 20 poeng. Jari-Matti Latvala ligger på 3. plass med 16 poeng, Chris Atkinson ligger på 4. plass med 14 poeng, Gigi Galli og Petter Solberg ligger på 5. plass med 9 poeng.

I konstruktørmesterskapet leder Ford med sine 37 poeng, Subaru og Citroen ligger på 2. plass med 25 poeng, mens Stobart M-Sport Ford-teamet som Henning Solberg kjører for ligger på 4. plass med 19 poeng. Neste løp er Rally Argentina fra 27. til 30. mars. Mer om dette på motorsport.com og vg.no!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/03/sebastian-loeb-vant-rally-mexico/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.