Kongens nye klær

Nei, det er nok ikke jeg som har skiftet klær, jeg bruker den regelmenterte uniformen til Borg Buss. Det er derimot minibussen på Hvaler som har sett litt annerledes ut i dag. Vi har vår egen minibuss på Hvaler med internnummer #150. Denne har en egen spesiell dekor som kanskje ikke får den til å se ut som en rutebuss ved første øyekast. Men de som bruker denne minibussen på Hvaler vet utmerket godt hvordan den ser ut.

Derfor blir det litt morsomt når man kommer med en annen minibuss på Hvaler. I dag har jeg kjørt en rød Torvbyen-dekorert minibuss som vanligvis kjører i Fredrikstad sentrum. Årsaken er at vår vanlige buss har vært til service i dag. Dermed var det flere av pensjonistene i dag som lurte fælt på hvor deres faste buss hadde blitt av, og hva dette var for noe. En barneskoleelev spurte meg: «Er dette den vanlige minibussen?» Utover dette var det ingen problemer eller misforståelser. Den røde Torvbyen-dekorerte minibussen ser tross alt mer ut som en rutebuss, en den hvite vi vanligvis kjører.

Minibussen jeg har kjørt i dag har også egen skiltkasse, slik som våre vanlige (store) busser, noe vi ikke har på vår vanlige hvite minibuss på Hvaler. Jeg kunne selvfølgelig ha skiltet minibussen i dag med henholdsvis Vesterøy, Spjær eller Skjærhalden, men siden vi vanligvis ikke gjør dette, lot jeg være. I skiltkassa har det derfor vært litt egenreklame i dag, «BorgBuss AS».

Minibussen er forøvrig nyere enn vår faste buss, og rundet (bare) 100.000 km i løpet av skiftet mitt i dag. Det er flere forskjeller, de er i hovedsak at de røde Torvbyen-dekorerte bussene er bygd for rutekjøring i sentrum. De har derfor automatgir, dobbelt dør, snor for stoppesignal passasjersetet har blitt fjernet helt. Mens vår vanlige buss har manuelt gir, passasjersetet intakt, enkelt dør. Denne er nok mer beregnet som ordinær minibuss, ikke nødvendigvis rutebuss. Men det var veldig deilig å kjøre en minibuss med automatgir i dag. Jeg vet ikke hvor mange, men det var helt åpenbart flere hestekrefter under panseret på denne, enn hva vi er vant til på Hvaler. Minibussen har forøvrig internnummer #159 og er den nyeste minibussen hos oss. Soloppgangen ovenfor ble forøvrig foreviget på Rød på Asmaløy. Se flere bilder i galleriet!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/02/29/kongens-nye-klar/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.