Endelig skal jeg få se Formel 1 igjen

Etter at Viasat og TV3 tok over rettighetene til å sende Formel 1 for 2006-, 2007- og 2008-sesongene har jeg ikke sett så veldig mye Formel 1. Det har vært få unntak, enten ved å se løpet hos venner eller streamet via internett. Det siste løpet jeg så var på en kinesisk tv-kanal streamet over internett. Men dette er på ingen måte en optimal måte å se på tv på. For det første er bildekvaliteten så som så, i tillegg har detikke vært en stabil måte å streame Formel 1-sendingene på. Det er heller ikke til å stikke under en stol at jeg ikke er særlig stødig på kinesisk.

Jeg har derfor i løpet av 2006- og 2007-sesongene av Formel 1 primært måttet nøye meg med live timing på internett, noe som på ingen måte kan erstatte en live tv-sending. Derfor var det med stor glede jeg mottok eposten fra Canal Digital i dag hvor de kunne fortelle at alle Canal Digital sine kunder vil få TV3 fra mandag 3. mars! Først og fremst ble jeg rimelig sjokkert over at jeg som Canal Digital-kunde ville få erke-Viasat-kanalen TV3. Men det er ikke lenge siden vi fikk Viasat 4, men jeg trodde ikke de kom til å gi oss TV3 også. Det som blir spennende å se fremover, er om det vil dukke opp flere Viasat-kanaler. Etter en kjapp titt på Viasat sine websider, vil de også tilby TV2, TV2 Nyhetskanalen, TV2 Filmkanalen og TVNorge fra samme dato. Viasat har signert en distribusjonsavtale for disse kanalene i dag, det vil si at de omsider har blitt enige om distribusjon av TV2. Hittil har Canal Digital hatt en eksklusiv avtale om å sende TV2. Når denne avtalen utløp, ble Canal Digital og Viasat enige om å ikke ha noen eksklusive distribusjonsavtaler på de største norske tv-kanalene. Det ser vi resultatet av nå. Både Canal Digital- og Viasat-kunder får TV2, TVnorge, TV3 og Viasat 4.

Jeg søkte inn Viasat 4-kanalen allerede en ukes tid før vi skulle motta den, og den var tilgjengelig allerede. Jeg har i dag gjort det samme med TV3, men det er forløpig ikke noen sending. Jeg må nok derfor smøre meg med litt mer tålmodighet før jeg får se TV3 som Canal Digital-kunde. Men det er jo tross alt ikke mange dagene til mandag! Det er i god tid til sesongåpningen av årets Formel 1-sesong i Australia den 16. mars! Ifølge programoversikten til TV3 sendes løpet kl 05:55 søndag morgen. Jeg vet ikke helt om jeg vil være oppe på den tiden av døgnet på en søndag, men tiden får vise.

Jeg må ærlig innrømme at jeg har vært rimelig irritert over at Viasat og TV3 snappet Formel 1-rettighetene for 2006, 2007 og 2008. Formel 1 gikk før dette på TV2, og jeg var derfor vant til å få med meg Formel 1-løpene. Men etter 2 år uten tv-bilder fra Formel 1, skal jeg endelig få se Formel 1 igjen. Det er dog en ting som irriterer meg med Formel 1-sendingene til TV3: Reklamepausene! Hvem med vettet i behold legger inn reklamepauser i en slik type sport? Hvis man titter bort i 2 sekunder kan man gå glipp av virkelig actionscener! Men det er tross alt bedre med Formel 1-sendinger med reklamepauser, enn ingen Formel 1-sendinger i det hele tatt. Men jeg håper nok at Formel 1 er tilbake på TV2 igjen fra 2009. Men på tanke på utgiftene TV2 har hatt på fotball de siste årene, og det faktum at de tjener mindre penger enn tidligere, kan jeg vel se langt etter dette.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/02/29/endelig-skal-jeg-fa-se-formel-1-igjen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.