Endelig spamfri

Denne bloggen ble opprettet med WordPress den 23. mai 2006 og allerede den 1. april 2007 hadde Akismet stoppet 5.242 spam-kommentarer. Nå har dette antallet økt til svimlende 14.008 spam-kommentarer. Nå har jeg heldigvis ikke sett noe særlig til disse spam-kommentarene, da så og si alle sammen blir stoppet av Akismet, ett verktøy for å stoppe spam-kommentarer i WordPress. Dette går automatisk, det eneste man bør gjøre er å ta en kjapp titt på det som har blitt stoppet for å unngå at reelle kommentarer ikke er blant dem.

Men når mengden av spam-kommentarer er for voldsomme, blir det ikke til at man går igjennom lengre. Dermed kan det skje at reelle kommentarer blir slettet sammen med all den andre spam’en. Derfor installerte jeg for ett døgn siden en plugin til WordPress som heter WP-SpamFree. I motsetning til de fleste andre verktøy for å forhindre spam, så blir ikke brukerne belemret med noen verdens ting når man bruker WP-SpamFree. Med de fleste andre verktøy må brukerne enten skrive inn en kode man ser på ett forvrengt bilde eller løse en eller annen form for oppgave. Hvorfor skal man egentlig belemre de som faktisk har ærlige hensikter med å legge igjen en kommentar i bloggen?

Derfor valgte jeg å gå for WP-SpamFree som ikke belemrer brukerne med noe som helst. For brukerne er alt som før, men i bakgrunnen skjer det ting som helt åpenbart er utrolig effektive. For i løpet av det siste døgnet har jeg ikke mottatt en eneste spam-kommentar på blog.kak.net og car.kak.net. Sistnevnte er i grunn den websiden som mottok flest spam-kommentarer pr. døgn den senere tid. Uten å gå i detaljer bruker WP-SpamFree cookies og JavaScript for å forsikre seg om at innlegget som kommenteres faktisk har blitt åpnet av samme bruker på forhånd. I tillegg må brukeren ha både cookies og JavaScript aktivisert i sin webleser. Noe jeg regner med det er ytterst få som ikke har. Hvis de mot all formodning ikke har dette aktivisert, får de en feilmelding med beskjed om å aktivisere dette. Denne lille sjekken er tydligvis nok til å stoppe spambotene som rett og slett spyr ut spam-kommentarer.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/01/13/endelig-spamfri/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.