Endelig virker permalinks

Endelig har jeg løst problemet jeg har hatt med permalinks her på blog.kak.net. Problemet har vært at jeg ikke har fått permalinks (brukervennlige linker) til å fungere i kombinasjon med url rewrite i gallery2. Disse brukervennlige linkene er for å gjøre lenkene lettere å forstå og kanskje til og med å huske. Istedenfor f.eks blog.kak.net/?page_id=27 så er nå linken blog.kak.net/about/. Litt enklere å huske, ikke sant? Problemet har vært at jeg ikke har fått permalinks til å fungere i WordPress (programvaren som brukes her på blog.kak.net) og Gallery2 samtidig. Hvis begge to har vært aktivisert samtidig har det resultert i en hvit (blank) side hvis man prøvde å klikke på en artikkel eller link.

Men idag fant jeg heldigvis ut hva problemet var. Jeg hadde gjort en bitte liten endring i url rewrite-regelen for å vise bildene i galleriet mitt, noe som resulterte i at disse to «verdenene» ikke klarte å eksistere sammen. Når jeg nå endret denne regelen tilbake til standard, fungerte alt som det skulle med en gang! En liten /v/ i adressen til visning av bildene var det som skulle til. Istedenfor at linken til ett galleri er blog.kak.net/music/seigmen/ er den nå blog.kak.net/v/music/seigmen/. Årsaken til at jeg fjernet /v/ i første omgang var fordi jeg rett og slett synes det så bedre ut. Men jeg kan godt leve med /v/ i adressen for at tingene skal fungere som de skal. Uten /v/ fungerer det utmerket i galleriet alene og uten at permalinks er aktivert i WordPress, men i kombinasjon ble det krøll. Men det problemet er nå heldigvis løst! Linkene til artiklene her på blog.kak.net har kanskje blitt lengre, men de forteller i det minste litt mer om hva artikkelen eller linken handler om, enn å bare servere deg ett intetsigende tall! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/08/08/endelig-virker-permalinks/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.