«

»

aug 08 2006

Skriv ut Innlegg

Endelig virker permalinks

Endelig har jeg løst problemet jeg har hatt med permalinks her på blog.kak.net. Problemet har vært at jeg ikke har fått permalinks (brukervennlige linker) til å fungere i kombinasjon med url rewrite i gallery2. Disse brukervennlige linkene er for å gjøre lenkene lettere å forstå og kanskje til og med å huske. Istedenfor f.eks blog.kak.net/?page_id=27 så er nå linken blog.kak.net/about/. Litt enklere å huske, ikke sant? Problemet har vært at jeg ikke har fått permalinks til å fungere i WordPress (programvaren som brukes her på blog.kak.net) og Gallery2 samtidig. Hvis begge to har vært aktivisert samtidig har det resultert i en hvit (blank) side hvis man prøvde å klikke på en artikkel eller link.

Men idag fant jeg heldigvis ut hva problemet var. Jeg hadde gjort en bitte liten endring i url rewrite-regelen for å vise bildene i galleriet mitt, noe som resulterte i at disse to «verdenene» ikke klarte å eksistere sammen. Når jeg nå endret denne regelen tilbake til standard, fungerte alt som det skulle med en gang! En liten /v/ i adressen til visning av bildene var det som skulle til. Istedenfor at linken til ett galleri er blog.kak.net/music/seigmen/ er den nå blog.kak.net/v/music/seigmen/. Årsaken til at jeg fjernet /v/ i første omgang var fordi jeg rett og slett synes det så bedre ut. Men jeg kan godt leve med /v/ i adressen for at tingene skal fungere som de skal. Uten /v/ fungerer det utmerket i galleriet alene og uten at permalinks er aktivert i WordPress, men i kombinasjon ble det krøll. Men det problemet er nå heldigvis løst! Linkene til artiklene her på blog.kak.net har kanskje blitt lengre, men de forteller i det minste litt mer om hva artikkelen eller linken handler om, enn å bare servere deg ett intetsigende tall! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/08/08/endelig-virker-permalinks/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.