Mark Webber til Red Bull neste år

Etter at det ble kjent at Mark Webber ville forlate Williams F1 etter årets sesong, var jeg ganske overbevist om at han ville gå til Renault og kjøre sammen med Giancarlo Fisichella neste år. Hvorfor? Fordi Mark Webber har Flavio Briatore som manager. Det vil si teamsjefen hos Renault. Men idag viser det seg at han går til Red Bull Racing og vil derfor kjøre sammen med David Coulthard neste år. Det blir Red Bull Racings tredje år i Formel 1 etter å ha kjøpt opp Formel 1-teamet til Renault, og de har jevnt og trutt vist gode takter. Da er det fortsatt åpent rundt hvem som vil sikre seg det andre racingsetet hos Renault neste år. Hvem blir det? Det vil nok resten av årets «silly season» vise.

Det har idag også blitt offentliggjort at BMW og Jacques Villeneuve har gått hver sin vei idag. Etter at Robert Kubica erstattet Villeneuve sist helg etter kræsjen for en uke siden, ble det raskt spekulert i om det ville sette fart i Villeneuves avskjed hos BMW Formel 1-teamet. Jeg tippet senest i går at vi ikke kom til å se noe mer til Villeneuve hos BMW denne sesongen etter at Robert Kubica kjørte inn til en fin 7. plass i sin Formel 1-debut i Hungarian Grand Prix. Nå ble riktignok Kubica diskvalifisert i ettertid når det viste seg at hans BMW Formel 1-bil var 2 kilo for lett. Dette forklares med at dekkslitasjen på «intermediate» dekkene gjorde bilen lettere enn den skulle være. Det er ikke noen hemmelighet at «Intermediate» dekkene slites noe fryktelig når banen er på vei til å tørke opp. Dermed regner jeg med at dette er det siste vi har sett til Villeneuve i Formel 1. Villeneuve har tidligere uttalt at NASCAR kan være en interessant sted å gå. Isåfall vil han gå samme vei som Juan Pablo Montoya valgte å gjøre tidligere i sommer.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/08/08/mark-webber-til-red-bull-neste-ar/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.