Red Bull må svare for sikkerheten

Under den første treningen til Malaysia Grand Prix i dag ble forhjulsopphenget på David Coulthard sin Red Bull Formel 1-bil ødelagt. Når man tar en titt på videoen nedenfor og ser hvor mye som skal til før total kollaps av forhjulsopphenget på Red Bull-bilen, har jeg ingen problemer med å forstå at man arrangørene er bekymret for sikkerheten. Det samme skjedde sist søndag under Australia Grand Prix når David Coulthard hadde fysisk kontakt med Felipe Massa i en sving.

Jeg reagerte ikke noe særlig på det selv på søndag, da Formel 1-bilene ikke er kjent for å tåle så mye fysisk kontakt med de andre bilene. Men den tilsynelatende bagatellmessige påkjenningen Red Bull-bilen blir påført i videoen overrasket meg stort. Hvis arrangøren mener at det er fare for sikkerheten med Red Bull sine Formel 1-biler, har de mulighet til å stenge de ute fra Malaysia Grand Prix. Men det stiller jo selvfølgelig ett spørsmålstegn ved kollisjonstestene til FIA som alle Formel 1-bilene må igjennom før sesongen for å stille til start. Mer på f1fanatic.co.uk!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/21/red-bull-ma-svare-for-sikkerheten/

2 kommentarer

  • Harald22 mars, 2008 kl 00:57

  Det var ikke mye som skulle til. Henger dekkene i en tråd som gjør slik at om de detter av så skal de ikke få fart og slenges vekk og eventuelt skade bane-funksjonærer?

  • kak22 mars, 2008 kl 03:14
   Forfatter

  Jeg er ikke sikker på hvordan de gjør det, eller hvordan reglene er rundt det, men hjulene har en tendens til å ikke «skilles fra bilen». Det er jo ikke vanskelig å se for seg hvilken skade disse hjulene kan gjøre hvis de fyker avgårde i de hastighetene som Formel 1-biler kjører i.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.