Interessert i Formel 1?

For oss som er interessert i Formel 1, finnes det utallige med websider, både kommersielle og ikke-kommersielle å velge mellom. Den senere tid har jeg også fått øynene opp for privat drevne Formel 1-blogger. I tillegg til den profesjonelle omtalen av alt som foregår i Formel 1-verden, er det også interessant å lese hva vanlige mennesker mener om Formel 1. Forutsetningene kan være ganske så annerledes.

Som dere sikkert har lagt merke til, skriver jeg ganske mye om Formel 1 her på blog.kak.net. Det er ene og alene fordi jeg rimelig interessert i Formel 1 og annen motorsport. Annen motorsport jeg skriver om her på bloggen er Le Mans, American Le Mans Series (ALMS), Le Mans Series (LMS), World Toring Car Series (WTCC), Deutche Tourenwagen Masters (DTM) og World Rally Championship (WRC).

I flere år har jeg primært brukt motorsport.com og itv-f1.com som mine kilder til Formel 1-nyheter. Spesielt itv-f1.com er veldig bra og omfattende på Formel 1-nyheter og rykter. ITV er forøvrig tv-kanalen som sitter på rettighetene for sending av Formel 1 i England. Det har de hatt siden 1996. Sist de fornyet avtalen med Formel 1, var det ut 2010-sesongen. Nå ser det derimot ut til at deres kontrakt har blitt kortet ned med 2 år. Fra 2009 tar nemlig BBC over Formel 1-rettighetene i England. Dette er en nyhet jeg fikk fra en av mine nye Formel 1-kilder, nemlig f1fanatic.co.uk.

Dette har selvfølgelig ingenting å si for oss i Norge, men en av de store ankepunktene mot ITV sine Formel 1-sendinger, er at de avbryter livesendingene med reklamepauser. Opptil 15 minutter av ett Formel 1-løp på en til halvannen time forsvinner pga disse reklamepausene. Kjenner du deg igjen? Formel 1 har blitt sendt på TV3 siden 2006 her i Norge, og de avbryter også sendingene med reklamepauser. Det er rett og slett ganske irriterende. I løpet av reklamepausen kan det skje ganske mye dramatisk, noe vi til nød får se i replay. Men det er ganske irriterende når det kjempes intenst på banen, og så går tv-sendingen til reklame, eller hva?

Britene slipper dette fra 2009. Kanskje vi også slipper det når den nåværende Formel 1-avtalen til TV3 går ut etter denne sesongen? Jeg for min del håper at Formel 1-rettighetene atter igjen blir kjøpt opp av TV2. Men det er vel lite sannsynlig, på tanke på hvor mye penger TV2 bruker på fotball i disse dager. Nå har de begynt å lukte på Champions Leage også. Men det er jo lov å håpe.

Andre nye Formel 1-kilder jeg har kommet over den senere tid er The F1Fanatics Blog og f1bloggen.se. The F1Fanatics Blog er enda mer omfattende og oppdateres hyppigere enn f1fanatics.co.uk, og anbefales på det sterkeste! f1bloggen.se er en svensk Formel 1-blog som oppdateres litt mer moderat enn de to første. Men fortsatt verdt en tur hvis du har lyst til å lese om Formel 1 på svensk. I tillegg har vi selvfølgelig formel-1.no for oss som foretrekker norsk! I motsetning til f1bloggen.se som primært skriver ett innlegg etter kvalifiseringen og løpet, legger formel-1.no ut nyheter på løpende bånd!

Hvis man tar et raskt søk på google.com, finner man en hel haug med Formel 1-relaterte blogger, men jeg har ikke hatt anledning til å gå igjennom alle disse for å eventuelt anbefale noen av disse. Har du noen Formel 1-kilder på norsk eller engelsk som kan anbefales? Isåfall, legg igjen en kommentar med en link!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/20/interessert-i-formel-1/

1 kommentar

    • Ole25 april, 2008 kl 12:24

    Vil gjerne at flere stikker innom min blogg på http://f1-ojs.blogspot.com/
    Jeg forsøker å legge inn noe nytt hver dag.
    Ellers finnes det en svensk blogg til på http://www.f1nyheter.se/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.