Formel 1 kjeder meg!

Etter å ha fulgt Formel 1 tett siden 2003-sesongen, må jeg innrømme at det kjeder meg mer og mer. Det er selvfølgelig ikke noe særlig at TV3 har overtatt senderettighetene heller, siden jeg ikke har TV3. Jeg har dog fått sett noen av løpene i år hos en kompis som har TV3. Har senest idag sett French Grand Prix på Magny-Cours-banen i Frankrike, og med unntak av at Pedro de la Rosa gav oss underholdende racing i første halvdel av løpet må jeg si at resten av løpet var gørr kjedelig. Det finnes så og si ikke close racing i Formel 1 og det skjer absolutt ingenting. Det blir heller ikke noe bedre av at de førerne som gir oss underholdning forlater Formel 1 til fordel for andre motorsportgrener med høyere underholdningsnivå for publikum. En motorsportgren jeg vil si er ekstremt bra på å gi publikumsvennlig racing er WTCC. Her ilegges man tilleggsvekter hvis man gjør suksess, man snur resultatlisten (de 8 øverste plasseringene) som utgjør startlisten for løp 2 og det er så close racing at både speil og bakfangere flyr i alle retninger i så og si alle løp.

Når skal det skje noe i Formel 1 igjen? Slik som det er idag er det Renault og Ferrari som er «der oppe», McLaren, Honda og Toyota som var «der oppe» i fjor er i bakleksa i år. Vi ønsker ikke at noen få skal stikke seg ut, vi ønsker close racing og spenning fra start til mål! Det er det som er publikumsvennlig racing! At ett løp omtrent er avgjort før starten har gått, er rett og slett gørr kjedelig! Jeg vurderte å droppe Formel 1 på car.kak.net allerede før French Grand Prix, men ønsker i grunn ikke å avbryte noe jeg har startet midt i en sesong. Jeg velger derfor å følge Formel 1 ut 2006-sesongen, men fra neste sesong er det over og ut på car.kak.net. Etter 4 sesonger med Formel 1 må jeg si at jeg har lagt mer enn nok jobb i en motorsport som bare blir kjedeligere og kjedeligere. I tillegg virker ikke Formel 1 som noe som leserne på car.kak.net er nevneverdig interessert i å lese om.

Etter årets sesong er det derfor takk og farvel til Formel 1!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/07/16/formel-1-kjeder-meg/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.