Ut med Canal Digital og inn med Viasat HD og Formel 1!

Det er i grunn ganske lenge siden jeg burde ha forlatt Canal Digital. Men nå etter 6,5 år som digital parabolkunde er det slutt for Canal Digital. Jeg har i grunn vært veldig fornøyd med Canal Digital igjennom alle disse årene, men det er tilgangen til Formel 1 og HD som er årsaken til at jeg nå vraker Canal Digital. Tidligere har jeg hatt gleden av å se Formel 1 på TV2, men fra 2006-sesongen har Formel 1 vært sendt på TV3. Derfor har jeg mer eller mindre kun sporadisk fått sett Formel 1 de siste 3 årene.

Men foran årets Formel 1-sesong kom Canal Digital med gladnyheten om at også Canal Digital sine kunder skulle få se TV3. Over natta kunne jeg plutselig få se Formel 1 igjen. Det var en gledens dag. Det er mindre styr å kunne se Formel 1 på søndager her hjemme hos seg selv enn å måtte oppsøke andre som måtte ha TV3. Spesielt klønete var det i starten når jeg ikke hadde bil heller, og bussen ikke begynte å gå før kl 15:30 på ettermiddagen på søndager.

Men for en måned siden kom både en god og dårlig nyhet. Viasat hadde forlenget sin avtale om Formel 1 for ytterligere 3 år, for 2009, 2010 og 2011. Men samtidig kom det frem at de ikke skulle sende Formel 1 på TV3 og Sport’N lengre. Formel 1 skulle sendes på nyetablerte Viasat Sport og Viasat Motor. Bare for sikkerhets skyld valgte Viasat å gjøre det med de to siste løpene i årets sesong også. Snakk om ondskapsfullt! Jeg fikk derfor ikke sett avslutningen av årets Formel 1-sesong, noe som har irritert meg en del. Men ikke like mye som det nok hadde gjort under normale omstendigheter. Jeg har hatt litt andre prioriteringer de siste månedene.

Men nå har jeg valgt å sikre meg 100% tilgang til Formel 1 i 2009, 2010 og 2011. Jeg har sagt opp mitt kundeforhold hos Canal Digital og bestilt Viasat HD isteden. Det vil si Viasat Underholdning + HD-kanalene. Det er noen kanaler jeg kommer til å miste, men jeg kommer derimot til å få tilgang til en rekke nye kanaler som jeg ikke har hatt før. Det aller viktigste er at jeg får tilgang til Viasat Sport og Viasat Motor. I tillegg får jeg tilgang til alle HD-kanalene til Viasat. Billig var det også. I motsetning til Canal Digital som skal ha 1.490 kroner for sin HD-mottaker, slapp jeg unna med 1 krone som ny kunde hos Viasat. I tillegg monterer de den nye parabolen kostnadsfritt! Jeg regner derfor med at jeg vil ha Viasat oppe og gå om en ukes tid.

Under årets sesong har jeg kun hatt tilgang til Formel 1-løpene på søndag, treningene og kvalifiseringene har jeg ikke fått sett siden de har blitt sendt på Visat Sport’N. Men fra neste år vil jeg ha tilgang til absolutt ALT som Viasat sender fra Formel 1! I tillegg til en rekke annen motorsport. Sportskanalene jeg vil få tilgang til hos Viasat er Viasat Sport, Viasat Motor, Viasat Sport’N, Viasat Sport HD og Viasat Golf. Sistnevnte vil jeg kun ha tilgang til det første året, men nå er jeg ærlig talt ikke så veldig interessert i golf heller.

De kanalene jeg kommer til å miste og savne er nok Discovery, Discovery Travel & Living og Eurosport. Pr. idag er det kun TV1000 HD, Viasat Sport HD, National Geographics Channel HD og MTVN HD som man får tilgang til med HD-kvalitet hos Viasat. Men jeg regner med at utvalget kommer til å bli bedre etterhvert. TVNorge HD er det forløpig kun Canal Digital som distribuerer. Inkludert i Viasat Underholdning HD er også en rekke filmkanaler, deriblant 7 stk TV1000-kanaler. Alt dette koster kun 349 kroner i måneden. Tilsvarende pakke fra Canal Digital koster 439 kroner.

BBC lanserer en rekke nye kanaler, blant annet BBC HD hos Canal Digital i desember. Vil disse dukke opp hos Viasat etterhvert mon tro? Forløpig leverer Viasat kun BBC World. Men jeg tror uansett dette kan bli veldig bra. Mitt viktigste argument for å skifte til Viasat nå var å få se Formel 1 igjen. Tidligere har tilgangen til TV2 og TVNorge holdt meg tilbake, men nå har jo Viasat sine kunder tilgang til disse to norske kanalene!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/11/07/ut-med-canal-digital-og-inn-med-viasat-hd-og-formel-1/

3 kommentarer

 1. Ligger i korta at jeg ender opp med å gå for Viasat her selv nå, av akkurat samme grunn. Skulle gjerne hatt BBC1-4 og ITV1-2, men de satellittene krever noe voldsomt med utstyr som jeg er mindre interessert i .. BBC HD hadde vært fint, men det spørs vel om de sender noe F1 der (nå som BBC har tatt de rettighetene fra ITV igjen kan det jo bli spennende).

  Endte opp med å laste ned ITV-sendingene av de to siste løpene i sesongen i år, det vanskeligste var å ikke åpne en nettavis av gammel vane i løpet av dagen etter løpet..

  • Ronny18 mars, 2009 kl 14:20

  Ja god grunn til å bytte til viasat. Får bare håpe at dere blir av de ytterst får som faktisk får utstyr og kvalitet som faktisk gjør at dere kan se programmene da. Å får nå gor guds skyld håpe at dere aldri vil trenge kundeservice hos viasat for da har dere virkelig gått på en smell. Vi andre som har hatt viasat har nå gått vekk fra det og jeg selv har gitt klar beskjed til dem at ALDRI MER viasat her igården. Og jeg er i veldig gdt selskap…..

  • kak18 mars, 2009 kl 22:22
   Forfatter

  Jeg har vært kunde hos Viasat noen måneder nå, og det fungerer bra! Men veien din har vært litt kronglete. Har dog vært lite imponert over kundeservice per epost. Det har rett og slett vært begredelig. Endte opp med å ringe dem, var litt lettere å få hjelp da. Men har hørt litt av hvert når det kommer til kundeservice’n til Viasat fra før. Får håpe jeg ikke trenger dem så mye! 😉

  MEN, jeg var fast bestemt på å se Formel 1 fremover, så da hadde jeg ikke så mye valg!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.