Den kronglete veien til Viasat HD

Etter å ha bestilt Viasat HD for en måned siden, gledet jeg meg til å få tilgang til Viasat sine HD-kanaler og ikke minst tilgangen til alle sportkanelen til Viasat. Men det var litt av ett styr for å få Viasat installert her hjemme. For den ene krona jeg betalte skulle jeg få den ferdig montert på veggen. En montør skulle ta kontakt med meg i løpet av få dager. Etter en uke ringte jeg til A NOVO nett for å purre på en montør. De syntes det var dårlig at montøren ikke hadde tatt kontakt enda og skulle purre på vedkommende. Jeg fikk også direktenummeret til montøren her i distriktet.

Jeg prøvde å få tak i vedkommende fra Amundsen Trading i 1,5 uke. Han tok faktisk telefonen en gang, men da var han i Oslo og kunne ikke gjøre noen avtale, men skulle ringe meg tilbake når han kom hjem igjen. Jeg hørte ikke noe fra montøren, la igjen flere beskjeder på svareren hans, men når det hadde gått 8 dager etter første kontakt, ga jeg rett og slett opp. Jeg møtte derfor opp hos Elkjøp for å purre på monteringen. Det var de som hadde lovt meg montering uka etter at jeg bestilte Viasat.

Vi ble enige om at de skulle prøve å få tak i ett annet firma for monteringen. Dagen etterpå ringer en montør som hadde fått streng beskjed om at han MÅTTE til meg akkurat den dagen. Etter jobb den ettermiddagen (26. november) møtte montøren opp og byttet ut det som måtte til for å få Viasat opp og gå. Istedenfor å ta ned alt det gamle og strekke nye kabler, ble bare Viasat-hodet byttet ut på den parabolen jeg hadde fra før.

Men jeg fikk ikke signaler umiddelbart etter at montøren hadde justert parabolen i rett vinkel, for det kunne ta inntil en time før HD-boksen min mottok signalene fra Viasat. Så da var det bare å sette seg ned og vente til det dukket opp noe bilde. Hvis det ikke dukket opp av seg selv i løpet av en time, skulle jeg ta strømmen på HD-boksen og la den være uten strøm en liten stund. Men det hjalp ingenting.

Derfor måtte jeg ringe til Viasat. Når montøren var jeg prøvde jeg å forklare at det kanskje kunne ha blitt noe krøll i sammenheng med bestillingen min av Viasat HD. For Elkjøp la inn en bestilling på en ikke-HD-mottaker først for at monteringen skulle gå raskere, for de hadde ingen HD-bokser på lager. Den hentet jeg hos Elkjøp uka etter. Da ble ikke-HD-boksen erstattet av HD-boksen fra Samsung.

Når jeg snakket med Viasat kundeservice tok jeg opp dette igjen, og hu ville at jeg skulle sjekke id’en til HD-boksen, og det samsvarte selvfølgelig ikke med det de hadde registrert. Da er det kanskje ikke så rart at jeg ikke får noen signaler på HD-boksen min? Den boksen mitt programkort var satt opp mot var ikke-hd-boksen som fortsatt lå hos Elkjøp. Men vi fikk lagt inn korrekt id og iløpet av en times tid hadde jeg signaler fra Viasat!

Lenge før jeg fikk parabolen montert og signaler fra Viasat hadde jeg selvfølgelig mottatt en regning fra 6. november (bestillingsdato) til 6. januar. Jeg var selvfølgelig ikke interessert i å betale fra 6. til 26. november når jeg ikke hadde signaler fra Viasat. Jeg tok opp dette med Viasat et par dager etter at jeg fikk signaler og vi ble enige om at jeg betaler den regningen jeg hadde mottatt, men at jeg skulle få januar gratis. Så da fikk jeg refundert 31 dager for de 20 jeg hadde betalt for mye. Greit nok.

Jeg har faktisk benyttet anledningen til å se noen filmer på TV1000. Sist helg fikk jeg faktisk med meg 3 filmer på de forskjellige TV1000-kanalene jeg har på lørdagen. Vet ikke om det har skjedd noen gang før faktisk. Jeg har jo hatt Canal+ før uten at jeg har vært noen stor tv-film-titter av den grunn. Det eneste jeg har å klage på hittil er at teksten på TV1000HD ikke er i synk med lyden. Den kommer altfor tidlig. Jeg har sendt en mail til Viasat om dette, men har forløpig ikke fått noe svar. Det er såpass irriterende at jeg valgte å slå den helt av.

Må innrømme at jeg gleder meg til at flere kanaler og mer innhold kommer i HD etterhvert. Dette er rett og slett fantastisk! Forløpig har jeg bare TV1000HD, Viasat Sport HD, National Geographics HD og MTVN HD. Jeg kommer nok til å savne Eurosport- og Discovery-kanalene jeg hadde hos Canal Digital, lever i håpet at Viasat kanskje får dem etterhvert. I tillegg kunne jeg godt tenke meg TVNorge HD slik at jeg kan se CSI i HD!

Nå er jeg klar for Formel 1 i 2009, 2010 og 2011! Får bare ikke håpe at enda flere team velger å trekke seg slik at hele Formel 1-sirkuset rakner.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/12/07/den-kronglete-veien-til-viasat-hd/

2 kommentarer

 1. Heh, utrolig nok har jeg hatt samme erfaring med å få tak i en montør for Viasat-opplegget selv. Fram og tilbake og prøvd å ringe han fem-seks ganger før han endelig ringte tilbake på en tid da det passet for han. Han kommer på besøk nå på onsdag, men alt av rør etc ligger klart i veggene for å strekke ting, så får ha trua på at det ordner seg greit.

  Men… aldri godt å vite.

  Bare ventelo snart kunne få fiksa den j* linja mi nå, så blir det bra med kapasitet både på TV-signal og nettsignal..

  • kak12 desember, 2008 kl 23:51
   Forfatter

  Får håpe det ordner seg med Viasat for deg også. Jeg for min del har bare hatt problemer med at teksten er ute av synk på TV1000HD. Det er utrolig irriterende at teksten kommer altfor tidlig. Men det kan se ut til at problemet er løst etter en oppdatering av Samsung HD-boksen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.