Puttesundbrua – på veien til Hvaler

Jeg har igjen tatt noen bilder av Puttesundbrua på vei ut til Hvaler. Det er en av flere bruer i distriktet som jeg tar bilder av ofte, de andre er Fredrikstadbrua, Rolvsøysund bro, Værstebrua og tildels gangbrua i Fredrikstad sentrum. Det er noe fascinerende med bruer og dets konstruksjon. Bruer er også nesten utelukkende bygd over vann, noe som er et motiv i seg selv. Og det er ikke noen tvil om at Puttesundbrua ble utrolig mye mer interessant å ta bilder av etter at de «hengte den opp» i 2002. Grunnen til at de bygde den om til en skråstagsbro i 2002, var fordi midten av brua sank med 65 cm fra den ble bygget i 1970 til den ble ombygd i 2002. Såkalt spennbetongbro som Puttesundbrua opprinnelig er, er i grunn ganske kjedelig å ta bilder av. Med unntak av i profil kanskje.

      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/01/18/puttesundbrua-pa-veien-til-hvaler/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.