Gamle Rolvsøysund bro i tåka

Etter å ha tatt bildene av Greåker fort i tåka var jeg på vei til Fredrikstad for å ta bilder av Fredrikstadbrua i tåka, men så fort jeg passerte Østfoldhallen var det ikke noe tåke i det hele tatt. Men jeg tok en tur ned allikevel for å se om det var noe å ta bilder av, men det var det overhodet ikke. Fredrikstadbrua med sol og bare blå himmel er ikke så veldig spennende. Så da håpte jeg at det fortsatt var tåke på Greåker, for jeg vurderte sterkt å ta bilder av Gamle Rolvsøysund bro når jeg var på vei til Fredrikstad. Og heldigvis var det fortsatt tåke ved Rolvsøysund. Det er på ingen måte første gang jeg tar bilder av Rolvsøysund bro, men det er en veldig fin og spennende  bru å ta bilder av, derfor blir det til at dette motivet blir «resirkulert» rett som det er.

Og det er uten tvil fra Greåkersiden det er mest spennende å ta bilder. Jeg tar som regel noen bilder fra Rolvsøysiden også, men det er alltid fra Greåker jeg får de fineste bildene. Tåka gjorde uten tvil det lille ekstra denne gangen! Litt artig at jeg fikk med toget to ganger på Rolvsøysund jernbanebro også! Rolvsøysund bro er uten tvil noe jeg må prøve å få tatt bilder av i solnedgang/skumring eller når det har blitt mørkt, for da er de to «lyskuplene» på toppen av  de to «stolpene» på hver side av brua opplyst. Og mørket har vi jo uten tvil mer enn nok av for tiden, så det burde jo ikke være så vanskelig å få til.

Nå som myndighetene har valgt å ta bort gangstien på den nye Rolvsøysund bro til fordel for et kollektivfelt, er fotgjengere og syklister henvist ene og alene til Gamle Rolvsøysund bro igjen. Årsaken til at det ble laget et gang- og sykkelfelt på nye Rolvsøysund bro var fordi de trodde at Gamle Rolvsøysund bro var i så dårlig forfatning at det ikke var trygt å bruke den. Men etter nye undersøkelser viste det seg at den ikke var i så dårlig forfatning som de trodde allikevel. Så jeg tipper at Gamle Rolvsøysund bro kommer til å stå i mange år til. Nå er det bare 12 år til den har 100 års jubileum også!

                                                                

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/12/07/gamle-rolvsoysund-bro-i-taka/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.