Greåker fort i tåka

Når jeg var på vei ut i går for å ta litt bilder, var jeg overhodet ikke forberedt på at det skulle være så mye tåke. Det var som å kjøre rundt i en grøt av håpløshet. Men med mindre tåka er så tykk at man ikke ser hånda foran seg, klarer man å få noe ut av dette også. Og det var når jeg var på vei forbi 109-senteret på Greåker at jeg tenkte, kanskje tåka ikke ligger høyere enn at Greåker fort er over tåka? Så da var det bare å svinge av og komme seg en tur opp og se. Og på vei opp fikk jeg veldig gode tegn, for jeg så blå himmel og solskinn! Og nettopp som jeg håpte på, så lå Greåker fort over tåkehavet, eller i det minste mesteparten av den! Det er ihvertfall første gang at Greåker fort som motiv har blitt så isolert fra bakgrunn/omgivelsene sine som på disse bildene! For det er ikke så langt unna (eller nedover) man kommer før det er så tykk tåke at man ikke ser noe annet enn tåka. Men det gir en ganske spennende stemning!

Men det var litt snø og is der oppe, så jeg tok det litt ekstra forsiktig. Greit å ikke falle og slå seg ihjel for å få tatt litt bilder! Dette er faktisk de aller første seriøse bildene jeg tar med mitt nye Nikon D750 speilreflekskamera. Det første bildet av Greåker fort er eksponering nr 34. Det vil si at jeg bare har tatt 33 eksponeringer for å teste kameraet litt hjemme. Bildene av Værstebrua i tåka lagt ut tidligere i dag er også tatt med det nye kameraet. Jeg har bare lagt dem ut i litt motsatt rekkefølge. Jeg har også flere bilder på lur som kommer senere. Det har vært gøy å være ute og teste kameraet ordentlig for aller første gang. Men jeg må innrømme at det er litt uvant. Noen knapper er plassert litt annerledes, søkeren er videre enn jeg har vært vant til på veldig lenge. Det er ikke siden jeg brukte min analoge Nikon F90 at jeg hadde et fullformatkamera sist. Og det begynner å bli noen år siden, for å si det forsiktig.

Jeg hadde overhodet ikke tenkt å ta bilder av Greåker fort denne dagen, men jeg bare måtte kjøre opp og se om låka ikke lå så tett der oppe, for det ga meg uten tvil noen veldig annerledes bilder av Greåker fort. Sist vinter fikk jeg tatt noen få bilder av Greåker fort i vinterprakt, jeg håper å få tatt flere slike bilder denne vinteren. Men snøen lar dessverre vente på seg. Nå må jeg dog innrømme at jeg har litt motstridende meninger/følelser når det kommer til vinteren. Som fotograf kan jeg tenke meg en skikkelig hvit vinter som gir fine bilder, men som bussjåfør er det veldig greit med bare veier. Men hvis man får en skikkelig hvit vinter hvor det ligger på minussiden av frysepunktet hele tiden, er det ikke noe problem. Problemet er derimot når det veksler mellom pluss- og minusgrader i ett sett. Det gir mye is og vanskelige kjøreforhold. Det gjør det ikke akkurat noe lettere til fots når man er ute og fotograferer heller. Det er en grunn til at jeg kjøpte meg «villmarksbrodder» sist vinter.

Men jeg krysser fingrene for at vi får en hvit vinter som kan gi meg mange fotomuligheter i vinter! Men foreløpig ser det ut til å la vente på seg.

                                                                        

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/12/07/greaker-fort-i-taka/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.