Værstebrua i tåka

I går var det meldt overskyet hele dagen, men siden det samtidig var meldt regn i bøtter og spann i dag, var det i går jeg måtte prøve å få tatt litt bilder. Jeg ble dog litt tatt på senga av all tåka vi hadde i distriktet. På formiddagen var det primært på Greåker og Rolvsøy, ingenting i Fredrikstad, men ved solnedgang når jeg hadde håpet å få noen bilder av Fredrikstadbrua, var det klin umulig å se noe som helst. Så tykk var tåka i Fredrikstad i går. Men jeg tok en tur ut til Værstebrua for å se om jeg kunne få noen brukbare bilder av den i tåka. Og det ser det ut til at jeg fikk. Det hjelper å komme nærmere motivet i tåka kan du si. Fredrikstadbrua er såpass stor og jeg hadde måttet ta bilder på litt avstand, så den var helt håpløs å ta bilder av i går.

En mellomting hadde vært fint, for da hadde man bare sett at brua forsvant inn i tåka på avstand. Men det er vanskelig å gjøre noe med tåka eller været generelt sett. Jeg hadde ønsket at jeg hadde hatt med meg stativet når jeg skulle ta bildene av Værstebrua, men jeg hadde ikke planlagt dette på vei ut. Kanskje jeg burde ha stativet liggende i bilene hele tiden? Men samtidig ønsker jeg ikke å ha noe særlig av verdier liggende i bilen til enhver tid heller. Men det hadde vært veldig praktisk, ikke noen tvil om det. For det er vanskelig å forutse hva man kan trenge hele tiden. Disse bildene er derfor tatt på frihånd og jeg har måttet justere opp ISO-verdien litt. Det er forsåvidt ikke noe stort problem, men det hadde vært finere om man fikk «slørete vann» under brua med lengre lukkertid på stativ.

       

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/12/07/varstebrua-i-taka/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.