Værstebrua i solnedgang

Etter å ha tatt litt bilder av Glemmen Gamle Kirke endte jeg opp i Fredrikstad sentrum for å ta bilder av Værstebrua, den nye brua som går over til Kråkerøy. Jeg har tatt noen bilder av denne brua tidligere, men det har vært i dagslys om sommeren. Nå hadde jeg tenkt å gjøre mitt forsøk på å gjenskape ett bilde jeg har sett av Værstebrua på facebook. Et utrolig fett bilde tatt enten rett etter solnedgang eller når det er mørkt. Jeg har ikke funnet igjen bildet, så jeg er ikke 100% sikker på hvordan det ser ut. Men det er ihvertfall tatt fra under Værstebrua på Fredrikstad-siden, når man står midt imellom kjørebanene og ser over mot Kråkerøysiden. Da har man løftearmen oppe mellom kjørebanene og alt dette lyses opp i forskjellige farger når det er mørkt! Det er mildt sagt ganske stilig!

Jeg startet allerede omkring en halvtime før solnedgang og fikk ganske mange bilder underveis. Det er helt umulig å stoppe opp og ta bilder mens man er der, for lyset og motivet endrer seg hele tiden. Fargene som Værstebrua lyses opp med endrer seg også hele tiden. Det er til tider ganke stor forskjell fra eksponering til eksponering, siden fargene endrer seg. Jeg er veldig fornøyd med resultatet og spesielt de siste bildene er magiske, ihvertfall sett med mine øyne. Hva andre måtte mene, vet jeg jo fint lite om. Men det er utrolig gøy å ta slike bilder, men man blir litt kald etterhvert på denne tiden av året, når man mer eller mindre er i ro over en lengre periode og tar bilder med stativ. For stativ er en nødvendighet for å ta slike bilder, med mindre man ønsker å skru ISO helt i taket.

De første bildene før solnedgang er dog tatt på frihånd, jeg bruker som regel ikke stativet før jeg absolutt må. Føler meg mer fri når jeg kan ta bilder uten stativ. Det er rett og slett mye mer styr med et stativ. Men på lange eksponeringer er det det eneste som gjelder. De første bildene på frihånd er primært tatt på 16 mm som tilsvarer 24 mm på mitt Nikon D7000 speilreflekskamera. Men etterhvert ville jeg ha mer vidvinkel og gikk derfor over til å bruke 10-24 mm’en, primært på 10 mm, som tilsvarer 15 mm. Da snakker vi når det kommer til ultravidvinkel! Sigma har riktignok en 12-24 mm som er beregnet på fullformat-kameraer, men jeg har aldri sett hvordan 12 mm ser ut med ett slikt kamera. Det må være helt sinnsykt?

Men back on track, Værstebrua er uten tvil en veldig fotogen bru, spesielt når det blir mørkt og den er opplyst. Omgivelsene med blant annet Fredrikstad stadion liver også opp i mørket. Jeg beveget meg mildt sagt en del frem og tilbake, på begge sider og under Værstebrua i løpet av halvannen time. Nå som det er «mørkt hele tiden» for tiden, det føles ihvertfall slik, kommer jeg nok sikkert til å benytte anledningen til å ta flere slike nattbilder fremover. Å ta nattbilder på den lyseste delen av sommeren krever at man mildt sagt er lenge oppe. Men nå på denne tiden av året er det jo så tidlig mørkt?

                                                           

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/11/15/varstebrua-i-solnedgang/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.