Petter Solberg på 2. plass i Rally Portugal etter Ford-straff

Petter Solberg lå lenge og knivet med Mikko Hirvonen om 3. plassen i Rally Portugal, men på søndag tapte han til Mikko Hirvonen på hver eneste etappe. Petter Solberg måtte derfor nøye seg med 4. plassen når han kom til mål. Sebastian Loeb vant, mens Marcus Grönholm sikret seg 2. plassen og Mikko Hirvonen sikret seg 3. plassen. I ettertid har det derimot vist seg at alle Ford-bilene kjørte med for tynne ruter bak på bilen og har derfor fått tilleggstid i straff.

Dette resulterte i at Marcus Grönholm, Mikko Hirvonen og vår egen Henning Solberg rykket nedover resultatlisten. Petter Solberg derimot rykket opp til 2. plassen og fikk med seg flere poeng fra Portugal. Marcus Grönholm mistet også sammenlagtledelsen i rallymesterskapet til Sebastian Leob pga denne fadesen. For Henning Solberg hadde i grunn ikke dette noe å si, siden han allerede lå på en 9. plass og hadde ikke sikret seg noen poeng. Jeg går ut ifra at Ford-førerne ikke var klar over dette og at det kommer til å bli ett oppvaskmøte hos Ford etter denne fadesen. Mer om dette på aftenposten.no og vg.no!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/04/01/petter-solberg-pa-2-plass-i-rally-portugal-etter-ford-straff/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.