Petter Solberg har kræsjet ut av Rally Finland

Petter Solberg så frem mot Rally Finland, ett rally han liker veldig godt og som han ofte også gjør det godt i. Det er ikke mer enn en uke siden Petter Solberg måtte bryte sist, med motorstopp i Rally Tyskland. I dag derimot kræsjet han ut i 150 km/t på SS11 i Finland. Han kom for langt ut i en venstresving, traff en voll og rullet rundt. Både Petter Solberg og kartleser Phil Mills er mørbanket, men har ikke fått noen skader. Bilen er totalvrak og vi ser nok ikke noe mer til Petter Solberg i Rally Finland. Petter lå på en 4. plass, 58 sekunder bak ledende Marcus Grönholm og bare 6,6 sekunder bak Mikko Hirvonen. En tredjeplass var derfor høyst sannsynlig. Men sånn gikk det dessverre ikke.

Henning Solberg gjør det forøvrig ganske bra i Finland, og lå på en 5. plass før Petter Solberg kjørte ut. Han ligger nå på en 4. plass 2:46 bak ledende Marcus Grönholm etter SS13. Sebastian Loeb ligger på 2. plass 47 sekunder bak og Mikko Hirvonen ligger fortsatt på 3. plass 1:19 bak. Teamkollega i Subaru, Christ Atkinson har også hatt litt problemer og derfor rast nedover resultatlisten. Chris Atkinson ligger på 20. plass etter SS13.

Når det gjelder Petter Solberg må jeg innrømme at jeg begynner å lure på hva han egentlig driver med for tiden. Nå begynner det å bli så mye problemer og feil at jeg rett og slett lurer på om det ikke bare er bilen og dekkene som er problemet. Har Petter mistet fokuset? Har han mistet grepet? Hva er det egentlig som skjer? Jeg lever i håpet at det i hovedsak er bilen og dekkene som er problemet, men du skal ikke se bort fra at på toppen av dette prøver Petter så hardt at han går lengre enn han burde med den redskapen han har, og på bakgrunn av det ender med å gjøre feil. Jeg lever også i håpet at ting vil bli bedre neste år når Subaru-teamet skal kjøre på Michelin/BFGoodrich-dekk, siden Pirelli trekker seg fra WRC-sirkuset. Det er også positivt at en del av de folkene Subuaru hadde i teamet sitt det året Petter ble verdensmester (2003) er tilbake i teamet, og at dette lover godt for neste sesong. Petter på sin side er overbevist om at han vil vinne allerede i år, jeg for min del er ikke så sikker på det. Sebastian Loeb er i en klasse for seg selv med Marcus Grönholm ikke langt unna, spesielt her i Rally Finland.

I forkant av Rally Finland har det også kommet frem at Sebastian Loeb og Kronos-teamet utnytter ett smutthull i regelverket og tilegner seg derfor ett fortrinn i forhold til konkurrentene. Ifølge regelverket heter det seg at sjåførene bare kan kjøre igjennom løypene to ganger med rekogniseringsbilene for å skrive og finpusse notene. Sebastian Loeb og Kronos-teamet kjører igjennom to ganger som alle andre, men etter dette leverer føreren notene til andre i teamet som kjører igjennom løypene ytterligere ganger. Dette for å finpusse notene og eventuelt avdekke feil. Sebastian Loeb og Kronos-teamet har derfor større sjanse til å få perfekte noter enn det de andre teamene har mulighet til. Såvidt meg bekjent står det ikke noe sted i regelverket at det ikke er lov for andre personer i teamet å kjøre igjennom løypene, men jeg forstår det slik at det er en uskreven regel om at dette ikke skal forekomme. Det er bare førerne som skal kjøre igjennom løypene, og dette bare to ganger.

Petter Solberg har derfor gått ut og hevdet at Sebastian Loeb driver «skittent spill». I finske aviser stod det før Rally Finland at Petter Solberg beskylder Sebastian Loeb for juks, Petter hevder at han ikke har brukt ordet juks, men at praksisen til Kronos-teamet ikke er «fair». Jeg går ut ifra at dette får et eller annet etterspill, enten at FIA strammer til regelverket slik at det blir slutt på praksisen til Kronos-teamet, eller at de teamene som ønsker det starter med den samme praksisen. Det er heller ikke noen hemmelighet at Citroen-teamet og nå også Kronos-teamet bruker mye mer ressurser på slike forberedelser og på å innhente mest mulig oppdatert informasjon om løyper og vær for å være best mulig forberedt og for å kunne velge de rette dekkene.

For resten av Rally Finland håper jeg at Marcus Grönholm vinner og at Henning Solberg får en fin plassering. 4. plassen han ligger på nå er veldig bra, men enda bedre hadde det vært om han hadde klart å avansere til en 3. plass. Hvis ingen gjør feil, blir nok det vanskelig, men alt skjer veldig fort i rally, men det kan også gå ut over Henning. Jeg krysser derfor fingrene og håper på det beste! Lykke til Henning!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/08/19/petter-solberg-har-kraesjet-ut-av-rally-finland/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.