Ingen Rally Japan suksess for Petter Solberg

Foran årets Rally Japan hadde Petter Solberg ikke like store forhåpninger som tidligere år, men hadde forhåpninger om å komme på pallen. Den drømmen ble nok knust allerede på fredag med store bremseproblemer. Petter raste derfor ned til 8. plass allerede etter fredagens kjøring, 3,5 minutter bak ledende Marcus Grönholm. På lørdagen hadde han såvidt jeg vet ingen store problemer og klarte å kjøre seg opp til en 7. plass. Marcus Grönholm derimot hadde hatt litt problemer på en etappe og ble derfor kjørt forbi av Sebastian Loeb. Etter lørdagens kjøring ledet Loeb med 25 sekunder på Grönholm. På søndagens første etappe allerede var det store bremseproblemer for Petter Solberg og han tapte derfor masse tid igjen på søndag. Bare på en etappe alene tapte han 3,5 minutter. Petter raste derfor ned til 8. plass igjen etter søndagens kjøring, 11:43 bak vinnende Loeb. Loeb vant derimot ikke med en større margin enn 5,6 sekunder denne helgen.

Det ble bare en 8. plass og ett poeng til Petter denne helgen, men han måtte derimot ikke bryte som leder av løpet på nest siste etappe, slik som han gjorde i fjor. Petter hadde vært suveren igjennom hele Rally Japan i fjor, men på den nest siste etappen hadde han ett ublidt møte med en 22 kilo tung stein midt ute i løypa. Det snodige var at denne steinen ikke var tilstede når forrige fører kjørte på samme sted. Det ble derfor spekulert i at Petter hadde vært utsatt for sabotasje. Tror ikke man kom fram til en slik konklusjon etter å undersøkt saken nærmere, men jeg forstår utrolig godt at Petter var helt knust. Han hadde hatt en rimelig dårlig sesong i fjor, hadde vunnet i Rally Japan året før og siden Rally Japan er Subaru-teamets «hjemmebane» er det stor prestisje for Petter å vinne i Japan. Når han da er suveren igjennom alle etappene inntil den nest siste, og må bryte på denne måten, har jeg ingen problemer med å forstå at det er tungt.

Denne helgen derimot har det vært bedrøvelige greier over hele linja, med unnak av på lørdagen. Men Petter har uansett ikke vært nevneverdig konkurransedyktig i forhold til Loeb og Grönholm. Han hadde noen gode tider på lørdag hvor han «splittet» de to på noen etapper, men bremsene på Impreza’n ødela denne helgen. Lurer fælt på når de skal få bilen i orden, hvis dette skal fortsette i årene fremover (Petter har signert for Subaru ut 2009) kan det blir en frustrerende tid for Petter fremover. Sebastian Loeb tok denne helgen sin 27. WRC-seier og er derfor den mestvinnende rallyfører noensinne. Carlos Sainz var den som hadde denne rekorden med sine 26 seire tidligere. Neste rally, Rally Kypros er 22-24. september.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/09/03/ingen-rally-japan-suksess-for-petter-solberg/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.