Tom Kristensen vant på Zandvoort

Tom Kristensen startet fra 2. startspor i dagens DTM-løp på Zandvoort, men tar umiddelbart starten da Jamie Green (Mercedes) misser og ramler ned til 4. plass. Tom Kristensen, Martin Tomczyk og Mattias Ekström ligger 1-2-3 store deler av løpet, men Mattias Ekström blir kræsjet av banen og må inn i pit for å skifte ett dekk. Han faller derfor nedover resultatlisten og er uten en sjanse til å komme seg opp i teten. Mattias Ekström ender på en 13. plass. Tom Kristensen og Martin Tomczyk lå 1-2 igjennom 36 av 38 runder (og kjempet seg oppover i feltet igjen etter første pit stop). Men Bernd Schneider presset Tomczyk store deler av løpet, og når det gjenstod 2 runder klarte ikke Tomczyk å holde han bak lengre, takket være dekkslitasje. Tom Kristensen vinner med Bernd Schneider på 2. plass og Martin Tomczyk tok 3. plassen. Heinz-Harald Frentzen kjørte inn til 5. plass og Timo Scheider tok 6. plassen.

Under første pit stop og bensinfylling for Tom Kristensen skjedde det noe vi sjelden ser, nemlig at bensinkanna og anordningen for bensinfyllinga satt fast i bilen. Jeg har ikke sett dette live, men jeg har forstått det slik at Tom Kristensen kjørte mellom første og andre pit stop med bensinkanna sittende fast i bilen. Litt av ett syn! Det er dog utrolig synd at Tomczyk ikke klarte å holde Schneider bak seg inn til mål, for da hadde Kristensen tatt innpå 4 poeng på mesterskapslederen. Bernd Schneider leder nå DTM-mesterskapet med 54 poeng. Tom Kristensen ligger på 2. plass med 44 poeng. Martin Tomczyk har rykket opp til 4. plass i mesterskapet med sine 23 poeng. Martin Tomczyk kjørte også inn til 3. plass i forrige DTM-løp!

I helgens WTCC-løp på Brno startet Gabriele Tarquini fra pole position, men ble dessverre dyttet/snurret av banen tidlig i det første løpet. Jorg Müller som startet fra 2. startspor vant dette løpet foran Alessandro Zanardi og Yvan Müller (SEAT). Jordi Gene klarte mesterstykket å holde Andy Priaulx bak seg store deler av løpet, en oppgave som kan være rimelig vanskelig igjennom så mange runder. Det er ikke store feilen eller feil valg av spor som skal til før man kan smette forbi. Jordi Gene tok 4. plassen og Andy Priaulx måtte nøye seg med 5. plassen. På 6. plass kom privatfører Tom Coronel som også kjører SEAT Leon, noe som er ganske imponerende for en privatfører! Privatførerne kjører i en egen klasse og kjemper mot de andre privatførerne, og det er ikke dagligkost å se dem oppe på poengplass totalt.

I det andre løpet starter Robert Huff fra pole position etter å ha klart å kjøre seg opp fra bakerst i feltet til en 8. plass i det første løpet. Robert Huff, som ikke har en eneste ekstra kilo i sin bil klarte å holde ledelsen fra start til mål, og sikrer derfor Chevrolet sin andre seier, og sin første egne seier i WTCC! Andy Priaulx tok 2. plassen og etter en ekstrem kamp om 3. plassen mellom Alessandro Zanardi, Yvan Müller og Jorg Müller, trekker Yvan Müller det lengste strådet til slutt etter at Zanardi spant av banen når det gjenstod ett par runder. Jordi Gene kjørte inn til en 6. plass og Peter Terting kjørte inn til en 8. plass i dette løpet.

I førermesterskapet leder nå Andy Priaulx med 58 poeng, mens James Thompson som var mesterskapsleder før denne helgen er på 2. plass med 49 poeng etter å ikke ha sikret seg ett eneste poeng denne helgen. I konstruktørmesterskapet leder BMW med 170 poeng, mens SEAT ligger på 2. plass med 169 poeng. I mesterskapet for privatførerne leder Tom Coronel med 106 poeng, Ryan Sharp har 75 poeng. Tom Coronel tok ingen poeng i dagens andre løp pga motorproblemer. Når en varsellampe begynte å lyse i bilen til Coronel tok han opp dette med teamet, men fikk beskjed om å «race on». Dessverre tok bilen avgjørelsen for han litt senere.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/09/03/tom-kristensen-vant-pa-zandvoort/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.