Audi R10 TDI vant og sikret ALMS-tittelen på Mosport

Etter at kvalifiseringen på Mosport-banen i Canada ble avlyst i går pga voldsomt regnvær, var det de beste tidene til hver enkelt bil fra testen på fredag og de to fritreningene på lørdag som utgjorde startlisten. Allan McNish og Rinaldo Capello startet fra 2. startspor, men Emanuele Pirro og Frank Biela som bare hadde konsentrert seg om løpsoppsett på sin Audi R10 TDI, måtte nøye seg med 6. startspor. Av alle de årene jeg har fulgt ALMS er det uhyre sjeldent at dette har skjedd, det er derfor veldig liten sjanse for at man må ha i bakhodet under treningene at de tidene vil til syvende og sist bli kvalifiseringstiden.

Siden jeg ikke har noe tv-bilde av ALMS-løpene i USA og Canada, har jeg bare live timing å forholde meg til. I dag så jeg ikke hva som skjedde den første timen, men begge Audi R10 TDI’ene var høyt oppe. Jeg er ikke usikker på hva som har skjedd med Audi R10 TDI #1 med Emanuele Pirro og Frank Biela idag, men de endte på 4. plass en runde bak vinnende Audi R10 TDI #2 med Allan McNish og Rinaldo Capello. De to Lola-bilene sikret seg 2. og 3. plass idag. Marginen mellom vinnende Audi R10 TDI #2 og best plasserte Lola var bare 2,7 sekunder over målstreken. Den siste timen hadde ledelsen til Audi R10 TDI #2 vært 14-20 sekunder, men de roet tydelig ned tempoet mot slutten for å spare diesel. Før dette løpet hadde Lola-bilene fått økt sine bensintanker med 5 liter i forhold til dieseltankene til Audi R10 TDI’ene.

Allan McNish og Rinaldo Capello leder med 49 poeng til James Weaver og Butch Leitzinger, noe som er nøyaktig den samme poengsummen som det er å kjempe om i slutten av American Le Mans Series mesterskapet. Det vil si at uansett om Weaver og Leitzinger skulel vinne de to gjenstående løpene og McNish og Capello ikke fikk ett eneste poeng, ville McNish og Capello vinne årets American Le Mans Series fordi de har flere seire. Audi R10 TDI vinner derfor sin første ALMS-tittel og attpåtil når det gjenstår 2 løp av årets sesong! Dette er Capello sin første ALMS-tittel, mens det er McNish sin andre. De neste to løpene er Petit Le Mans på Road Atlanta den 30. september og Laguna Seca den 21. oktober! Jeg sender mine gratulasjoner til Audi Sport som i år ikke bare er de første som vinner 24 timers løpet Le Mans med TDI, men også sikret seg American Le Mans Series-tittelen det samme året. Av alle løpene Audi R10 TDI har stilt til start til i år, er de hittil ubeseirede! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/09/04/audi-r10-tdi-vant-og-sikret-alms-tittelen-pa-mosport/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.