Audi R8 vant sitt siste løp!

Dette må jeg innrømme at jeg ikke hadde regnet med, men håpte selvfølgelig bittelitt! Audi R8 vant faktisk sitt siste løp noensinne på Lime Rock Park idag! Såvidt jeg har fått med meg hadde Lola store problemer og raste langt nedover resultatlista, i tillegg klarte Audi R8’en å ta igjen og kjøre forbi den ledende Porsche RS Spyder’en! Audi R8 var på ingen måte den raskeste bilen på banen, men hva gjør vel det når det er den første bilen som kjører over målstreken? 🙂 Audi R8 tok derfor sin 63. seier i sitt 80. løp siden den debuterte i mars 2000.

Den avslutter sin karriere på samme måte som den startet den – med å vinne! Audi R8 går inn i historiebøkene som en av de mest suksessrike prototype sportsbilene noensinne. Nå overlater den staffettpinnen til Audi R10 TDI som vant i sin debut på Sebring i mars og ikke minst vant 24 timers løpet Le Mans i juni! Audi R10 TDI er atter igjen i USA og kjører ALMS-løpet i Salt Lake City den 15. juli. Årsaken til at Audi R8 har hatt 3 «gjesteopptredener» i ALMS i år, er fordi Audi R10 TDI har vært i Europa for forberedelser til Le Mans, og selvfølgelig for å kjøre 24 timers løpet Le Mans. Det var nok en litt enklere løsning enn å shippe Audi R10 TDI’ene over Atlanteren i tide og utide! 😉 Må innrømme at jeg synes det er utrolig kult at Audi R8 gikk ut med flagget til topps med seier i sitt siste løp! Av disse 3 «gjesteopptredene» i ALMS vant Audi R8 2 av 3 løp og tok klasseseier i det tredje!

Det er også annen motorsport denne helgen, men må innrømme at jeg ikke gidder å skrive så mye om Formel 1, da jeg ikke får sett løpet uansett, siden det går i USA og sendes på TV3. Derfor over til noe som er mer interessant: DTM er i England for første gang og kjører på Brands Hatch-banen denne helgen! I lørdagens kvalifisering var Audi-fører Tom Kristensen i en klasse for seg selv og sikret Audi pole position med tiden 42.406. Nestemann kjøre noterte tiden 42.654. Heinz-Harald Frentzen kræsjet alvorlig under kvalifiseringen, men det gikk heldigvis bra med Heinz-Harald. Han klarte allikevel å sikre seg 3. startspor med tiden 42.696. På fjerde startspor har vi svenske Mattias Ekström (DTM mester i 2004) med tiden 42.699. Martin Tomczyk starter fra 7. startspor i morgen.

I WTCC-kvalifiseringen på Curitiba-banen i Brazil kjørte hjemmefavoritten i Augusto Farfus i Alfa Romeo inn til pole position. Bak Farfus var det ett tog av SEAT Leon WTCC-biler, nærmere bestemt 5 stk. Jordi Gene, Peter Terting, Gabriele Tarquini, Richard Rydell og James Thompson vil nok gjøre alt de kan for å gjøre det så vanskelig som mulig for Farfus å ta sikre seg en seier fra årets første pole position for Alfa Romeo. Best plasserte BMW-fører er Andy Priaulx på 7. startspor. Ex-Alfa Romeo fabrikkfører Fabrizio Giovanardi har en «gjesteopptreden» i Honda Accord denne helgen og starter fra 9. startspor. Müller-førerne i fabrikksteamet til BMW starter fra 13. og 19. startspor. Ingen god helg for BMW med andre ord.

Den eneste av SEAT-førerne som ikke er helt der fremme er mesterskapslederen Yvan Müller som starter fra 17. startspor. Det skal vanskelig la seg gjøre å kjøre seg opp til en seier i det første løpet i morgen, men hovedmålet for Yvan må være å kjøre seg opp til 8. plass, slik at han får pole position i løp 2. Jeg er ikke sikker på hvorfor Yvan ikke klarte å kvalifisere seg til noe bedre enn 17. startspor, men jeg går ut ifra at straffevekten på hele 55 kilo kan ha noe å si. Men på en annen side, James Thompson og Richard Rydell kjører med like mye straffevekt denne helgen og Gabriele Tarquini har 40 kilo ballast. Dirk Müller, Andy Priaulx og Jörg Müller kjører med hhv 70, 65 og 60 kilo ballast. Det blir uansett ett utrolig spennende løp i morgen, det er alltid masse action, pushing og ikke minst spektaktulære avkjøringer og kræsjer i WTCC. Benk dere foran Eurosport søndag fra kl 17:45!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/07/02/audi-r8-vant-sitt-siste-lop/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.