Audi R8 på second row i sitt siste løp!

I morgen starter Audi R8 sitt siste løp noensinne på second row fra 4. startposisjon i ALMS-løpet på Lime Rock. I sitt 80. løp skal det nok mye til for at Audi R8 klarer å kjøre inn til sin 63. seier i historien. Iløpet av 79 starter har Audi R8 vunnet 62 av dem og vil gå inn i historiebøkene som en av de mest suksessrike prototype sportsbiler noensinne. Årsaken til at det blir vanskelig er fordi Audi R8 ifølge regelverket egentlig har «gått ut på dato» og har derfor blitt ilagt en haug med restriksjoner for å forhindre at den fortsatt skal være konkurransedyktig.

Audi R8 har i grunn bare 3 «gjesteopptredener» i årets ALMS-serie i USA, da det i utgangspunktet er Audi R10 TDI Audi deltar med i år. Men i sammenheng med 24 timers løpet Le Mans i Frankrike i juni har Audi R8 deltatt i 3 av 10 løp. Men fra neste løp den 15. juli er Audi R10 TDI tilbake i USA igjen, etter å ha vunnet i ALMS-debuten på Sebring i mars og vunnet 24 timers løpet Le Mans i juni!

Uansett om Audi R8 vinner eller ikke i morgen, er det viktigste målet å sikre seg så mange poeng i LM P1-klassen som overhodet mulig, det vil si at det er ikke så farlig om Porsche RS Spyder-bilene både tar 1. og 2. plass, bare Audi R8 sikrer seg 3. plassen. Da vil den få med seg maksimalt antall LM P1-poeng og sørge for en klar ledelse foran neste løp den 15. juli! Etter 3. plassen på Mid-Ohio den 22. mai har Dindo Capello og Allan McNish 66 poeng hver, mens James Weaver og Butz Leitzinger har 54 poeng. I konstruktørmesterskapet har Audi 66 poeng og Lola har 54 poeng.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/07/01/audi-r8-pa-second-row-i-sitt-siste-lop/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.