Min siste uke på Vesterøy

Det er noe det har vært snakk om en stund, men det var først på nyåret det ble virkelig fart på sakene. Som nevnt tidligere har en av mine kollegaer på Vesterøy gått av med pensjon, noe som har ført til litt problemer for trafikkavdelingen. Det har derfor en stund vært snakk om å flytte minibusskiftet fra Vesterøy- til Hvaler Diverse-planen. Men min første arbeidsdag etter nyttår ble jeg spurt om hvordan jeg ville stille meg til at de flyttet to skift og at jeg ble med «flyttelasset» til Fredrikstad. Det vil si å bli stasjonert i Fredrikstad og ha oppmøte i garasjen på Østsiden. Jeg var umiddelbart positiv til dette.

Først var det snakk om å starte opp med endrede skiftplaner fra 1. februar, men det var allerede i starten av denne uka det kom signaler om at man ønsket å starte opp allerede mandag 14. januar. Men det var først i dag at alt var klappet og klart. Jeg er derfor stasjonert i Fredrikstad fra mandag 14. januar. Det vil si at jeg har min siste uke på Vesterøy denne uka. Fra neste uke er jeg dermed på Hvaler Diverse-planen. Det vil si at jeg har gått ett steg høyere på min «ønskeliste» når Borg Buss tok inn sjåfører i faste stillinger høsten 2007.

Hvaler Diverse er en skiftplan som bare har bestått av 2 sjåfører mens jeg har vært hos Borg Buss, men fra mandag dobles dette antallet. Siden min plass på Vesterøy-planen ble flyttet har jeg fått en av de nye plassene på Hvaler Diverse. Hvaler Diverse er en skiftplan jeg har kjørt veldig mye på fra jeg fikk opplæring på Skjærhalden-planen, til jeg begynte å kjøre fast på Vesterøy. Hvaler Diverse har tidligere kun bestått av 2 uker og den ene uka bestod primært av kjøring til Skjærhalden, mens den andre uka primært bestod av kjøring til Engelsviken, Saltnes og Vesterøy. I tillegg hadde Hvaler Diverse kjøring annenhver lørdag.

I tillegg til disse 2 «gamle» ukene vil Hvaler Diverse nå bestå av 2 skift som kommer fra Vesterøy-planen. De to skiftene som blir flyttet er minibussen og midtskiftet fra 12.45 til 18.25. 3 av disse 4 ukene har oppmøte i Fredrikstad, mens den uka vi har midtskiftet får vi oppmøte i Bratte Bakke på Vesterøy. Slik dette skiftet ser ut i dag er det nok ikke så lett å legge om til oppmøte i Fredrikstad uten at flere skift også må endres. Dette midtskiftet begynner med at man skal starte opp skolebussen som står parkert i Bratte Bakke for sjåføren vi skal avløse. Jeg vil derfor overta bussen som kommer fra Skjærhalden og kjøre den videre til Fredrikstad, mens den andre sjåføren tar skolebussen og tomkjører til Kirkeøy for skolekjøring. Denne uka får vi kompensasjon for at vi må kjøre med privatbil ut til Vesterøy.

Den eneste endringen som måtte gjøres for at vi skulle kunne møte opp i Fredrikstad på minibusskiftet, er at minibussen blir stasjonert ved garasjen i Fredrikstad. Vi tomkjører minibussen ut til Bratte Bakke, bytter til stor buss for skolekjøringen. Omlag kl 8.40 parkeres stor buss og vi bytter tilbake til minibuss igjen. Når vi er ferdig med dagens minibusskjøring omlag kl 14:40 tomkjører vi den rett til garasjen i Fredrikstad. Minibussen skal fortsatt ikke gå på torsdager, men da får vi en sammenblanding av 2 skift jeg kjenner fra før. Først skal vi tomkjøre ut med minibussen for å bytte til stor buss for samme skolekjøring som på minibusskiftet. Deretter tomkjører vi til Fredrikstad for pause. Litt senere på dagen tomkjører vi minibuss ut til Nesset på Vesterøy for å bytte til stor buss og kjøre del 2 av ett rent skolebuss-skift jeg har god kjennskap til på Vesterøy.

Den siste lille tingen jeg tar med fra Vesterøy er at hver 4. mandag skal vi kjøre et av de andre skiftene som resten av uka ligger på Vesterøy-planen. Dette skiftet starter med å tomkjøre til Skjærhalden for å kjøre en tur til Fredrikstad. Deretter er det 2 turer til Torsnes, en før og etter lunsjen. Deretter kjøres 11:50-turen til Skjærhalden med 12:40-retur. Kl 13:00 har man normalt sett blitt avløst i Bratte Bakke (midtskiftet nevnt tidligere), men på mandager må derimot passasjerene bytte buss. Det er fordi bussen som benyttes har blitt tatt ut i Fredrikstad og skal returnere til Fredrikstad samme dag. Derfor starter midtskiftet med skolebussen på mandager, mens sjåføren som kommer fra Skjærhalden skal snu og bruke samme buss på skolekjøringen.

Jeg er i grunn veldig glad for at jeg fra mandag er stasjonert i Fredrikstad. Ikke misforstå, jeg trives veldig godt med kjøringa på Vesterøy, men det skader jo ikke å slippe å kjøre helt ut til Vesterøy hver dag. Men nå får jeg jo med meg ganske mye av kjøringa på Vesterøy til Hvaler Diverse! For å bruke skiftnummerne, jeg tar med meg hele skift 53 og 56, 52-skiftet på mandager, del 1 av 53 på torsdager og del 2 av 855 på torsdager. Det vil si at det bare er skift 51 jeg ikke kommer til å kjøre lengre. Jeg går ut ifra at disse skiftnummerne ikke sier ett døyt for de fleste av dere. (53 = minibuss, 56 = midtskift, 52 = skiftet hvor vi tomkjører til Skjærhalden, 855 = skoleskiftet) Vesterøy-planen vil nå kun bestå av 3 sjåfører, og alle disse 3 bor på Hvaler. Men selv om jeg nå fra mandag er stasjonert i Fredrikstad på Hvaler Diverse, skal man ikke se bort fra at det kommer til å bli litt kjøring på Vesterøy nå og da, hvis det skulle bli sykdom eller andre problemer.

Det er ingenting på disse skiftene jeg ikke har kjørt før, men det blir nok litt «nytt» for det, siden jeg nå har kjørt fast på Vesterøy i 4 måneder, uten å kjøre skift på andre skiftplaner. Men jeg tror nok at dette kommer til å bli veldig bra! Den nye Hvaler Diverse vil bli mye mer variert enn den var før. Den vil nok også være mye mer variert enn det Vesterøy-planen var. Frem til nå har jeg kun kjørt 3 ruter, Skjærhalden, Vesterøy og Torsnes. I tillegg kommer selvfølgelig minibussen (som er Vesterøy-Spjærøy-Asmaløy-Kirkeøy) og skolekjøringen. På nye Hvaler Diverse vil jeg kjøre disse rutene: Skjærhalden, Vesterøy, Torsnes, Begby-Moen, Tangen, Engelsviken-Skjæløy, Saltnes-Tomb, Glombo-Langøya, Trara-Leie-Lisleby og Glommaringen. De to sistnevnte rutene kjøres bare hver 4. lørdag på vårt eneste lørdagsskift.

Det får være nok detaljer for denne gang, jeg kommer sikkert tilbake til mer etterhvert som jeg kommer i gang på Hvaler Diverse. Min første uke vil være tjenesteuke 2 som består av midtskiftet på mandag til fredag med lørdagsskiftet i tillegg. På lørdag starter vi 9:20 og er ferdig kl 17:10. I morgen er dermed min siste dag på Vesterøy-planen, hvor jeg avslutter med minibusskiftet. Allerede mandag 28. januar vil jeg være tilbake i minibussen igjen, men da starter jeg i garasjen i Fredrikstad!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/01/10/min-siste-uke-pa-vesteroy/

2 kommentarer

    • Eldar Aron Mortensen10 januar, 2008 kl 22:57

    Så spennende med endring! Lykke til!

    • Geir Åge Ofstad2 februar, 2008 kl 20:02

    Utrolig hvor detaljrikt du skriver da. Veldig bra med forandring til det bedre. Da føler en at en kommer litt videre i systemet! Lykke til!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.