Nesten bare skolekjøring på Vesterøy

Denne uka har jeg kjørt på Vesterøy og kjøringen der ute består så og si bare av skolekjøring for tiden. Det er noen av disse turene som er kombinertturer som står i ruteheftet. Noen få er også rene ruteturer, men det oppleves som 100% skolekjøring. Ingenting negativt om skolekjøring, jeg synes det er fin kjøring! Enkelte ganger kan det kanskje bli litt mye «skrål» ombord, men det tåler vi. I tillegg er vi veldig sjeldent i sentrum med bussene som hører hjemme på Vesterøy. Men vi har litt skolekjøring på Kråkerøy og Kjøkøy da. Så vi kjører mer eller mindre frem og tilbake mellom øyene på Hvaler og ikke minst til og fra Bratte bakke, som er et knutepunkt på Hvaler. Det er jo en stund siden Timeekspressen tok over lokalkjøringen på Hvaler, dermed forsvant mer eller mindre rute 365 Skjærhalden og 366 Vesterøy.

Men på onsdag var jeg faktisk på en hel runde rundt Kirkeøy igjen, det er jaggu lenge siden sist. Jeg har hatt en runde om Botne nå og da som skolekjøring, men når vi kjører kombinert rutetur og skoletur kl 16.15 fra Fredrikstad skal vi både til Ed og Botne. Jeg synes alltid det er hyggelig å kjøre rundt på øya, selv om det ikke er så veldig mange passasjerer. Men det kommer jo en overraskelse i ny og ne! De bussene som er fullest er uten tvil de som går fra Hvaler ungdomsskole kl 15.00, både den som skal til Vesterøy og Skjærhalden. Hvor mange elever som bruker skolebussen på de kortere strekningne er veldig avhengig av sesongen, det er mer elever om vinteren når de ikke kan sykle. Fra i morgen er jeg tilbake på min vanlige skiftplan, og akkurat i morgen slipper jeg unna med å begynne kl 07.05. Det er behagelig med å kjøre på Vesterøy, jeg begynte kl 6.05 en dag og de andre dagene begynte jeg kl 07.05. Ellers er jeg jo ofte på buss litt over kl 5 om morgenen.

                                     

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/05/11/nesten-bare-skolekjoring-pa-vesteroy/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.