Nesten i rute på Hvaler hele uka

Det er ikke til å stikke under en stol at det i det siste har vært store problemer med å holde rutetidene på Hvaler med arbeidene i Hvalertunnelen. Derfor var jeg spent på hvordan det ville gå med de 13 turene, det vil si 26 ganger igjennom Hvalertunnelen, ville gå denne uka. Men jeg må si at det gikk over all forventning. Litt forsinkelser igjennom Hvalertunnelen måtte man påberegne, men jeg var som regel i rute når jeg ankom Fredrikstad for neste tur. Selv Begby-Moen-turen som kjøres kl 11:25 etter første tur til Skjærhalden rakk jeg alle dagene denne uka. 2 av dagene var jeg i rute og 2 dager var jeg ca 10 minutter forsinket. Men tidligere har det vært store problemer med å rekke å kjøre denne turen i det hele tatt.

12:40-turen til Skjærhalden med overgang til Vesterøy har det selvfølgelig ikke vært noe problem å være i rute på, siden det er første tur etter lunsj. 2 av 4 dager har jeg vært i Fredrikstad før tiden og/eller akkurat i tide til å kjøre 14:35-avgangen til Skjærhalden igjen. De 2 andre dagene har jeg vært maks 10 minutter forsinket. Torsnes-turen derimot har vært 10-15 minutter forsinket alle dager, onsdag sprakk det i tillegg fullstendig for meg på de siste turene. Jeg måtte vente veldig lenge på Kirkeøy på 13:35-returen fra Skjærhalden og denne forsinkelsen måtte jeg dra med meg videre som resulterte i at det bare ballet på seg. De som kjører ledebilene for kollonnekjøringen igjennom Hvalertunnelen prøver å ta hensyn til bussene, men det blir vanskelig når bussene ikke er ved Tunnel vest og Tunnel øst når de skal. Dermed blir det brått ytterligere forsinkelser. På onsdag ballet det bare på seg og jeg måtte derfor ringe til Borg Buss og få dem til å sette inn en annen buss til Torsnes-turen. Jeg hadde egentlig avgang med Torsnes-ruta når jeg var midt nedi Hvalertunnelen, og ved Bratte Bakke var jeg ikke mindre enn 45 minutter forsinket. Se bort fra Torsnes rundt i revers på mandag, har det derfor gått ganske bra med Torsnes-ruta denne uka! 🙂

Jeg kjørte også buss i går på 17. mai, ordinær rutekjøring til Torsnes, Skjærhalden, Lisleby og Vesterøy. Jeg var på forhånd litt spent på hvor mye folk det kom til å bli på bussen. Jeg regnet ikke med at det ville være noe særlig med passasjerer tidlig på dagen, men kanskje seinere på dagen når barnetoget var ferdig. Men jeg må si jeg ble overrasket over hvor lite passasjerer jeg hadde på mine turer. Den turen jeg hadde flest passasjerer på var Lisleby-turen kl 13:10. De andre turene var rimelig glisne. Det var derfor ikke noe problem å holde rutetidene akkurat. Det var nok heller andre ting som var årsaken til at man kom litt på etterskudd. 17. mai togene går jo på kryss og tvers på de vanlige veien i distriktet, og det ble derfor litt omkjøring både her og der. Jeg ble også på en av turene stående i stampe på innfartsåra i Fredrikstad. På Skjærhalden-turen min var jeg såpass uheldig at jeg havnet bak barnetoget som gikk fra kirken på Kirkeøy og ned til torvet. For ikke å bli stående nede på torvet resten av dagen, valgte jeg å svinge til venstre ved Kiwi, siden jeg allikevel skulle kjøre rundt øya. Hadde jeg ikke skulle kjørt rundt øya, hadde det nok også vært lurt å svinge til venstre ved Kiwi og tilbake ut ved kirken.

Totalt sett må jeg si meg veldig fornøyd med denne uka, både når det gjelder Hvalertunnelen og minimale problemer på 17. mai. På forhånd hadde jeg vært spent på om jeg ville rekke alle de 13 turene til Skjærhalden denne uka, siden det tidligere har vært så som så om man har rukket tilbake til Fredrikstad i rimelig tid for å kjøre neste tur. Enten har jeg vært veldig heldig, eller så har jeg gjort en bra jobb! Jeg har ihvertfall erfart at det er veldig viktig å være ved tunnel vest og tunnel øst når man faktisk skal være der, gjerne ett minutt eller to, slik at man ikke risikerer å misse kolonnekjøringen og stå fremst i køen og vente på neste kolonnekjøring. Da går det fort 15-20 minutter. Neste uke har jeg en «glissen» uke igjen, men jeg regner med at det kommer mer etterhvert. På mandag og tirsdag skal kjøre ett tidlig Moum-skift og på torsdag skal jeg kjøre ett tidlig Onsøy syd-skift. Alle disse dagene starter jeg rett over kl 5 på morgenen. Jeg skal forøvrig også på jobb i morgen, da jeg skal kjøre ett ekstra skift på Lisleby-planen. Jeg begynner rett før kl 8 og er ferdig kl 15.25. Deretter er det rett hjem og skifte for å dra i 80 års laget til bestefaren min! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/05/18/nesten-i-rute-pa-hvaler-hele-uka/

2 kommentarer

 1. Hei!
  Du dannet baktroppen på barnetoget på Skjærhalden ser jeg hehe.

  Jeg møtte deg forresten litt senere på dagen, da jeg var ute med bilen. Møtte deg på ved Åttekanten da du var på vei til Utgårdskilen. Møtte deg på samme sted da var på vei tilbake igjen.

  • kak20 mai, 2007 kl 19:41
   Forfatter

  Jepp, jeg dannet baktroppen på barnetoget på Kirkeøy. Og det gikk jaggu sakte! Hehe

  Åja, var det DU som hilste febrilsk på meg både når jeg var på vei ned til Utgårdskilen og opp igjen! Første gangen registrerte jeg knapt nok at noen hilste, men den andre gangen fikk jeg det med meg, men jeg husker ikke om jeg rakk å hilse på deg. Nå vet jeg i det minste hvem som hilste! Jeg kjenner såvidt jeg vet ingen kollega med en slik bil som bor på Vesterøy se! 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.