Ny oppvaskmaskin – nye tabletter

Min gamle trofaste oppvaskmaskin gjennom 10 år tok dessverre kvelden i slutten av juli. Og de som kjenner meg, vet at jeg er rimelig avhengig av oppvaskmaskinen. Jeg har en tendens til å generere ganske mye oppvask, men det er nok litt fordi jeg har vært vant til å ha oppvaskmaskin i mange år. Jeg er en ekspert på å bruke en masse glass, ny drikke – nytt glass, og slik kan man holde på hele kvelden. I tillegg kjører jeg absolutt alt i oppvaskmaskinen, kopper og kar, kjeler og boller, ja dere skjønner. Min gamle Bosch-oppvaskmaskin ville rett og slett ikke fullføre programmet lengre, og hadde stått og dura og gått i mange timer når jeg omsider fikk stoppet den. Jeg prøvde alle mulige «triks» for å få den til å komme i gang igjen, men jeg lyktes ikke.

Så da var det å krype til korset og innse at den hadde tatt kvelden og at jeg måtte finne meg en ny. Jeg  fant fort ut at mine tre kriterier var vanskelig å kombinere sånn med en gang. Det vil si, oppvaskmaskinen skulle være bra, ikke så dyr og på lager, siden jeg ville ha den med en gang. Dette viste seg å være et mareritt å kombinere. Når jeg nå skulle kjøpe meg en ny oppvaskmaskin hadde jeg også lyst til å kjøpe noe som varte en stund og ikke noe «billig ræl» som ville ta kvelden etter noen få år. Om jeg kan forvente at den holder i 10 år vet jeg ikke, men man kan jo leve i håpet? Jeg endte opp med å kjøpe en Bosch MeisterStück SMU55M02SK på Elkjøp. Jeg hadde nok ikke forventet å bruke så mye penger som dette på en oppvaskmaskin, men Elkjøp hadde kampanje på denne og jeg tror ihvertfall at jeg har kjøpt en veldig bra oppvaskmaskin. Den har energiklasse A++ og et lydnivå på bare 44 db, så dette skal nok bli bra.

Oppvaskmaskinen ble kjøpt 28. juli, jeg fikk hjelp av en kompis av meg til å bære oppvaskmaskinen opp til min leilighet i 4. etasje og pappa kom dagen etter for å hjelpe meg med å demontere den gamle, montere den nye og bære den gamle ned i bilen. Og jeg må si at jeg ble litt imponert av at vi (pappa gjorde mesteparten av jobben, tusen takk pappa!) hadde demontert den gamle, montert den nye med justering og det hele, bært ned den gamle i bilen min og dumpet den hos Elkjøp på  Tunejordet i løpet av 2 timer. Må innrømme at det hadde blitt noen dager med rimelig mye vurdering, frustrasjon og shit, men når alt var på plass og den gamle var historie, var det utrolig godt. Oppvaskmaskinen har nå vært i drift i nesten 1,5 måned og det ser ut til at den fungerer veldig  bra! Stille og rolig er den også.

Men det har dog dukket opp en ting som jeg har måttet gjøre noe for å løse. De gamle oppvaskmaskintablettene fra Euroshopper som jeg har brukt i mange år ikke duger lengre. Nå som oppvaskmaskinene skal være så miljøvennlige, bruke mindre vann, strøm osv viser det seg at mine gamle tabletter er for harde/kompakte og ikke løser seg opp fort nok. Så enkelte ganger har jeg såperester i glasenene mine, hvite små såpepartikler. Det er jo mildt sagt rimelig irriterende, spesielt når jeg den ene gangen måtte kjøre omtrent alle glassene mine på nytt igjen. Det virker ikke som det hjelper å bytte program heller. Jeg har prøvd «Auto» og «Eco» (sistnevnte varer faktisk i 2 timer og 45 minutter). Så da må jeg nok krype til korset og finne meg nye tabletter.

Jeg må innrømme at jeg synes Sun og Finish er svinedyre, de «små» pakkene med 18-20 tabletter koster jo brått 2,40 – 2,50 kroner per tablett. Når jeg har vært vant til å betale 0,70 per tablett, virker dette fryktelig dyrt. Men det hjelper jo fint lite å bruke billige tabletter, hvis jeg må kjøre oppvasken flere ganger. Jeg har derfor begynt å titte litt på priser og tilbud på Sun og Finish-tabletter. Jeg kunne selvfølgelig funnet rimelig oppvaskmaskinpulver, men synes det er utrolig enkelt og praktisk med disse tablettene. Obs har denne uka hatt tilbud på 4 stk Sun Maxpower Alt i 1 à 18 tabletter til 100 kroner tilsammen. Det vil si 1,38 kroner per tablett. Det var ikke så værst tenkte jeg og kjøpte 4 pakker i går. Ikke lenge etterpå forteller pappa at jeg kunne fått Finish Powerball All in 1 à 53 tabletter til 69,99 kroner. Det vil si 1,32 kroner per tablertt. Ikke store forskjellen, men når Europris har «trillingrabatt» denne uka hvor man får det tredje produktet til halv pris, begynner vi å snakke. Da har jeg riktignok kjøpt en fryktelig mange oppvaskmaskintabletter, men har da kommet ned i en pris på 1,10 kroner per tablett. Storfornøyd var jeg faktisk, kommer nok til å ha tabletter i ett år fremover da, med en beholdning på 231 tabletter.

Når jeg kommer hjem fra Europris har derimot en kompis sjekket opp hva slikt koster i Sverige, og der fikk vi oss begge en STOR overraskelse. Sun classic-tabletter i 70-pack til 59,99 svenske kroner, det vil si 0,73 norske kroner per tablett. Riktignok en litt enklere utgave av de Sun-tablettene jeg kjøpte på Obs i går og Finish-tablettene i dag, men hva spiller vel det for rolle? Hvis oppvasken blir ren uten å etterlate såperester i glassene mine, har de gjort nytta si. Men, det er nok en god stund til jeg bør tenkte på å kjøpe oppvaskmaskintabletter igjen. Men jeg kjøper dem nok i Sverige neste gang. Det er ikke tilbud, men fast lavpris faktisk!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/09/08/ny-oppvaskmaskin-nye-tabletter/

3 kommentarer

  • Rune8 september, 2011 kl 17:21

  Hei. Tabeletter blir nok dyrere en det. De er nemlig ikke bra for maskinen og kan gjøre at den ikke holder så lenge. Leste om dette på web og hørte med en kompis som reparerer maskiner. Han ba meg holde meg unna de etter at han hadde reparert maskinen min. Heretter blir det bare pulver kjøpt i stoooor flaske i Sverige.

  • Jørgen5 desember, 2012 kl 09:17

  Hei!

  Fornøyd med oppvaskmaskinen?
  Hvordan oppfatter du lydnivået til den?

  • kak5 desember, 2012 kl 15:17
   Forfatter

  Jeg er veldig fornøyd med oppvaskmaskinen! Den er veldig stille og rolig, spesielt hvis man kjører på eco-programmet som tar litt tid (2 timer og 45 minutter). Hvis man kjører på de raskere programmene, så er støynivået litt høyere. Men det som bråker mest, hvis det først bråker, er hvis jeg har noe lett i plastikk stående som «hopper og spretter» litt pga vanntrykket. Men det er isåfall bare under den første delen av programmet som spyler ganske kraftig.

  Det fungerer også utmerket med alle de typene oppvaskmaskintabletter jeg har kjøpt! Jeg måtte gå bort fra de billige oppvasktablettene som fungerte utmerket i min gamle oppvaskmaskin, men som etterlot såperester i den nye (pga bruk av mindre vann). Men tablettene fra Sun og Finish fungerer utmerket! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.