Torsnes rundt i revers i dag

Denne uka kjører jeg på Hvaler Diverse-planen og skal igjennom Hvalertunnelen 26 ganger. 3 turer daglig på mandag, tirsdag, onsdag og fredag og en tur på torsdag (17. mai). Som omtalt tidligere er det visse problemer med å holde rutetidene på Hvaler om dagen, da det arbeides i Hvalertunnelen. Men hvor stor forsinkelsen blir er veldig opp og ned fra tur til tur og fra dag til dag. I dag har det i grunn gått over all forventning. Min første tur til Skjærhalden var jeg i rute når jeg snudde på Skjærhalden, men var 10-15 minutter forsinket når jeg skulle kjøre Begby-Moen-turen. Første tur etter lunsj var naturlig nok i rute og jeg hadde faktisk 7 minutter til overs på Skjærhalden før jeg skulle returnere til Fredrikstad. Når jeg kom til Fredrikstad hadde jeg ytterligere 10-12 minutter til overs før jeg skulle ut på tredje og siste tur til Skjærhalden for i dag. På denne turen ble det litt forsinkelse, men ikke mer enn at jeg bare var 10-12 minutter forsinket på Torsnes-turen.

Det var på denne turen morroa begynte. Siden jeg var 10-12 minutter forsinket allerede fra Fredrikstad, var det ikke nødvendig å passe mellomtidene, da det ikke er mulig å hente igjen en slik forsinkelse. Denne turen går til Holm og Torsø før Nes. Noen av turene til Torsnes kjøres om Nes først. Når jeg hadde kommet til Torsø hadde jeg bare en passasjer igjen. Men etter å ha kjørt en liten stund viste det seg at ett tre hadde blåst overende og lå på tvers i veien. Jeg er ikke så lokalkjent at jeg kjenner til alle de lokale navnene i Torsnes og Torsø, men ifølge den ene passasjeren jeg hadde igjen i bussen, var vi mellom Torsø og Langvik. Dermed hadde jeg ikke noe annet valg enn å slå på nødblinken og rygge tilbake. Det er bare små stikkveier som jeg ikke tok sjansen å rygge inn på der ute, og det ble derfor til at jeg rygget helt tilbake til Torsø. Det ble derfor en rimelig lang ryggetur ute i skogen.

Jeg har nok aldri rygga så langt og lenge sammenhengende noensinne. Passasjeren fikk nok også en Torsnes-tur hu sikkert ikke kommer til å glemme med det første! Heldigvis skjedde dette på ett sted det er ganske lite trafikk, jeg møtte faktisk bare en bil på min tur i revers tilbake til Torsø. Når jeg hadde kommet meg tilbake til Torsø og fått snudd bussen og kjørt tilbake mot Holm og Kloppa, måtte jeg ringe til Borg Buss å fortelle at jeg ikke fikk kjørt hele ruta. For å få med meg litt mer av ruta kjørte jeg tilbake til butikken og svingte av mot Humlekjær og tok av mot Nes for å kjøre resten av ruta, dog litt forsinket. Jeg håper at treet ble ryddet av veien før neste buss skulle rundt Torsø og Nes. Som nevnt innledningsvis, jeg skal jobbe den 17. mai også. Jeg begynner 9:20 og er ferdig kl 16:40. Den dagen er bussen pyntet med norske flagg og jeg skal selvfølgelig også ha en liten sløyfe på uniformen! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/05/14/torsnes-rundt-i-revers-i-dag/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.