En liten tur til Humlekjærstranda i Torsnes

Dagen etter turen til Kålvikholmen i Sarpsborg ble det en tur mer “lokalt”. Det er vel en sannhet med modifikasjoner. Det tar 24 minutter å kjøre til Kålvikholmen i Skjeberg og det tar 28 minutter å kjøre til Humlekjærstranda i Torsnes. Hvis man kjører den raskeste veien ifølge Google maps. Men selv om jeg har bodd i Greåkerdalen som befinner seg i Sarpsborg kommune nå i 12 år, er det Fredrikstad som er min hjemkommune, og da spesifikk Rolvsøy. Jeg ser derfor uten tvil på Fredrikstad som “hjemme” og der jeg kommer fra og ikke Sarpsborg, selv om det er der jeg bor. Selv om enkelte liker å påpeke at jeg faktisk bor i Sarpsborg. Det er fakta, det er ikke å komme utenom. Men man blir ikke særping selv om man flytter til Sarpsborg. Skulle like å se en trønder bli kalt særping etter at han flytta til Sarpsborg. For ikke å snakke om en bergenser.

Jeg hadde vært en tur til Humlekjærstranda i Torsnes på et tidligere tidspunkt, det var primært for å ta en titt om det var et sted jeg kunne ta en tur med bobilen. Men man kan vel trygt si at det ikke akkurat er et sted du drar ned en stor bobil. Men det er ikke noe problem å kjøre helt ned med personbil. Men man må være obs på at veien ned stenges med bom utenfor sesongen. Jeg husker ikke nøyaktig når det skjer, men en gang på høsten. Det er i grunn ganske mange fine plasser ute i Torsnes, men man kommer ikke nødvendigvis frem dit med bil eller bobil for den saks skyld. Jeg har flere steder jeg kunne tenke meg å utforske nærmere, men det betyr at bilen eller bobilen må parkeres et sted og så må man ta beina fatt. Det er selvfølgelig ikke noe problem i for seg selv. Jeg har egentlig hatt en tur til Torsnes “på blokka” lenge, og før eller siden så tar jeg nok den turen.

En av de stedene jeg faktisk har besøkt i Torsnes, til og med to ganger, er Metaberget. Det befinner seg en bunker og nærforsvarstillinger der som jeg selvfølgelig har tatt bilder av. Første tur var i juli 2018 og andre tur var i mars 2022. Men denne gangen gikk turen ut til Humlekjærstranda den 21. april. En torsdag, lite folk, det var noen der når jeg kom, men de dro etter ikke så altfor lenge. Derfor var det ikke noe problem å ta bilder uten at noen skulle føle seg “brydd” av det. Mulig motivasjonen ikke var helt på topp, men jeg kom ikke hjem med så mye bilder som jeg pleier å gjøre. Men jeg tok nå noen bilder som var verdt å bruke og jobbe litt med. Jeg var nok på plassen lengre enn bildene tilsier, for det er bare en knapp halvtime fra første til siste bilde. Men jeg satt ganske lenge og bare nøt å være ute i frisk luft på en av krakkene på stedet.

                     

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/08/07/en-liten-tur-til-humlekjarstranda-i-torsnes/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.