En liten tur til Lindesnes fyr med bobilen

Når jeg dro fra Skjernøya var det 90% med strøm igjen på lithiumbatteriet mitt. Men det tok det ikke lange kjøreturen å få fulladet. Nå var planen å ta en tur til Lindesnes fyr. Men først en tur innom Kiwi i Mandal for å handle litt til kjøleskapet og så en tur innom tømmestasjonen ved Grønvika renseanlegg, det også i Mandal. I motsetning til på turen jeg hadde i starten av mai, slapp jeg å kjøre innom den ene tømmestasjonen etter den andre før jeg fikk gjort alle mine nødvendige “gjøremål”. Her fikk jeg både tømt toalettet, tømt gråvannet og fylt opp vanntanken! Det var dog ingen egen tømming for toalettet, så det skulle gjøres på samme sted som gråvannet. Jeg sørget for å tømme toalettet først, før jeg rygget bobilen over for å tømme gråvannstanken. Da fikk jeg også skylt unna i samme slengen!

Det eneste jeg ikke fant her var en søppeldunk. Men jeg hadde fått kastet søpla mi før jeg dro fra Skjernøya, det var bare et par engangshansker og litt papir, men det samlet jeg bare i en søppelpose så lenge. Når jeg skulle fylle opp vanntanken, var det ikke uten verktøy mulig å løsne slangen som de hadde til vannfylling. Men siden avstanden mellom vannfyllingen og tømmingen regnet jeg med at det ville være trygt å bruke denne slangen. Man måtte forøvrig trykke på en knapp for å starte vannet, og den ble automatisk stoppet etter en viss tid. Jeg måtte trykke på denne knappen ganske mange ganger før vanntanken på 140 liter var full. Når jeg var ferdig med å fylle vann, tok jeg en tur bort til tømmestasjonen for å spyle godt etter meg. Etterhvert fant jeg også ut at det var en egen knapp til å sette i gang automatisk spyling. Sånn er det når man er på en tømmestasjon for første gang, og den ikke ser ut som alle andre. Nå er det veldig store variasjoner på hvordan disse tømmestasjonene ser ut også da.

Lindesnes fyr

Deretter gikk turen direkte til Lindesnes fyr. Jeg dro fra Skjernøya klokka 15.17 og var fremme ved Lindesnes fyr klokka 17.08. Jeg hadde lurt på om jeg ikke skulle ta en natt ved fyret, jeg hadde lest at det er mange som overnatter i bobilene sine her. Når jeg kom til stedet var det en grusplass før den vanlige parkeringsplassen som det stod bobiler på. På vei inn står det et skilt og en låst postkasse. Jeg leste ikke på skiltet på vei inn, men noe sa meg at det hadde begynt å ta betalt for å stå her. Etter å rygget bobilen på plass mellom to andre bobiler, men med behørig avstand, gikk jeg bort til skiltet for å lese. Det kostet 100 kroner å overnatte, enten med å putte penger i en konvolutt eller betale for overnattingen på nettsidene til Lindesnes fyr. Nå står riktignok ikke Lindesnes fyr i Bobilguiden, disse mulighetene har jeg nok bare lest om på nett.

Nå er det ikke slik at jeg ikke har råd til å bruke 100 kroner på å parkere/overnatte et sted, men når det finnes andre steder man kan stå som ikke koster noe og man kan kanskje i tillegg kan stå mer alene, velger jeg uten tvil de alternativene. Jeg hadde sett at det var flere muligheter på strekningen ut til, eller tilbake fra om du vil, Lindesnes fyr. Det hadde blitt gråvær i løpet av ettermiddagen og det var i tillegg meldt regn. Jeg regnet derfor ikke med at jeg ville få lange turen rundt ved Lindesnes fyr før himmelen ville åpne seg. Så da var det bare å få på seg klærne og gå seg en liten tur med kameraet mens det enda var oppholdsvær! Ifølge nedbørsradaren på Yr ville regnet komme allerede om en halvtime!

Det er vel faktisk første gang jeg er ved Lindesnes fyr og det er gråvær og skal begynne å regne. De andre turene jeg har hatt til Lindesnes fyr har vært i veldig fint vær! Det ble en kjapp tur rundt for å ta litt bilder. Det var ikke veldig mange andre som hadde tatt turen ut til selve fyret denne lørdagskvelden! Må si at den metrologiske steinen de har ved fyret er fin: På den kan man lese: Varm stein = Sol, Våt stein = Regn, Hvit stein = Snø, Ingen stein = Tåke. Enkelt og greit! Det er ikke noen tvil om at den snart ville bli våt! Tror jeg skal prøve å få tatt en skikkelig rundtur på Lindesnes fyr igjen snart, da også kystfortet selvfølgelig! En skikkelig gjennomgang av Lindesnes fyr og kystfort har jeg ikke hatt siden juni 2015.

Mer om Lindesnes fyr fra mine tidligere besøk her:

Lindesnes fyr i solnedgang (01.06.16)
Lindesnes fyr og kystfort (26.07.15)
Lindesnes fyr (16.07.14)

På jakt etter et sted å overnatte

Når jeg var tilbake til bobilen tok det ikke så lang tid før jeg kjørte videre, jeg hadde sett i Bobilguiden at det skulle være muligheter ved Høylandsskjæret. Høylandsskjæret skulle være en molo og en nødhavn for båtene i sin tid, da Lindesnes ligger veldig værutsatt til. Men når jeg kom dit var det et anleggsområde på vei ut og det var tydeligvis en del “aktivitet” ute på skjæret og der Bobilguiden mente at jeg kunne stå parkert. I Bobilguiden ser det egentlig veldig fint ut. Men nå var det veldig anleggspreget og ikke særlig fristende i det hele tatt. Derfor valgte jeg å kjøre videre til Terneholmen. Men her viste det seg at det hadde kommet en restaurant og det var innkjøring forbudt for bobiler på området.

Da kjørte jeg videre til Snig badeplass som også står i Bobilguiden. Men her hadde det dukket opp ett nytt fint skilt som forbød parkering over 6 timer. Det ville være en snau natts søvn. Så da var det ikke mulig å overnatte her heller. Jeg må innrømme at i etterpåklokskapens ånd, burde jeg ha brukt de 100 kronene ute ved Lindesnes fyr isteden. Men jeg hadde ikke regnet med at alle disse 3 mulighetene hadde “gått ut på dato”. Nå må det sies at jeg kunne ha stått på Høylandsskjæret, men jeg syntes rett og slett ikke det var noe fint der. Men da vet jeg det til neste gang. Så da måtte jeg bare finne meg et annet sted for kvelden og natten. Turen gikk derfor videre.

Mer om turen med bobilen til Sørlandet her:

To netter på Skjernøya utenfor Mandal med bobilen (16.11.20)
Tur med bobilen til Sørlandet – første natt ved Steinbrygga i Borre (15.11.20)

                                            

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/11/19/en-liten-tur-til-lindesnes-fyr-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.