To netter på Brekneholmen i Borhaug havn med bobilen

Etter en litt mislykket jakt etter et sted å overnatte ved Lindesnes, Sprangereid og Snig endte jeg opp med å sitte og studere Google maps for å se hvilke andre muligheter det var i nærheten. Og da var det ikke mer enn en times tid å kjøre til Lista-området. Alternativt kunne jeg selvfølgelig kjørt tilbake ut til Lindesnes fyr, men det valgte jeg da altså ikke. Jeg siktet inn mot Brekneholmen i Borhaug havn. Ute på moloen skulle det ikke koste noe å stå, inne i havna var det en bobilparkering som ifølge et skilt kostet 200 kroner natta. I ettertid fant jeg ut at man kunne stå her med gratis strøm og det hele, men den lille lappen så jeg ikke når jeg kjørte forbi. Uansett syntes jeg det så fint ute på Brekneholmen! Jeg var dog litt spent på hvordan det ville bli med det været og den vinden som var meldt!

Jeg kjørte derfor ut hele moloen ut til Brekneholmen, den er såpass lang at det er møteplasser underveis slik at det skal være mulig å møte noen uten å måtte rygge hele veien tilbake. Jeg fikk parkert med fronten mot vest, da vinden skulle komme derfra. Det er alltid en fordel å ha fronten mot vinden hvis det skal blåste ganske kraftig. Det er uten tvil den mest aerodynamiske siden av bobilen, naturlig nok. Jeg fant meg også en “spot” som jeg stod i vater uten å bruke nivåklossene. Veldig praktisk og veldig lettvint å slippe hvis man får det til. Er ikke noe stress egentlig, men spesielt når det er dårlig vær, er det utrolig deilig å bare pakke sammen bobilen og sette seg bak rattet og kjøre. Slippe å måtte ut og styre med nivåklossene. Veldig ofte får jeg det til uten å bruke nivåklossene, men enkelte steder er det håpløst å få til. Uten å eventuelt parkere “bak frem” i forhold til den utsikten man ønsker å ha.

Det var forøvrig 8-9 ms med vind når jeg parkerte på Brekneholmen klokka 20.04. Men det skulle blåse opp mot 14-15 ms i løpet av natten og morgenen. Jeg var raskt i gang med middag etter at jeg hadde tatt noen bilder av plassen først, siden klokka hadde passert 20 allerede på kvelden. Det ble nakkekoteletter skjært i biter med (en ganske sterk) Vindaloo-saus med ris til. Etterpå rigget jeg meg på plass foran TV’en i bobilen. Jeg så for meg at jeg ville ta to netter her på Brekneholmen da det var meldt dårlig vær og regn dagen etter. Da så jeg for meg en ypperlig anledning til å ta et par rolige dager i bobilen med å se film og bare ta livet med ro! Lørdag kveld så jeg de to første Varg Veum-filmene som jeg hadde tatt med meg på denne turen. Det er forøvrig 12 av dem med Trond Espen Seim som Varg Veum, Bjørn Floberg som Hamre, Endre Hellestveit som Isachsen og Kathrine Fagerland som Anna Keilhaug. De to første filmene er Varg Veum: Bitre blomster (2007) og Varg Veum: Tornerose (2008).

Batteriet var på 87% når jeg la meg klokka 02.15 natt til søndag. Søndag våknet jeg til gråværet som ventet og batteriet var på 80%. Jeg måtte fyre opp litt i bobilen for å få opp varmen før jeg skulle stå opp, dusje og spiste frokost. Det var ikke mer enn 14-15 grader i bobilen og det blåste friskt ute med en vindhastighet på 14-15 sekundmeter. Dette ble som jeg hadde sett for meg en innedag i bobilen, hvor jeg ikke var ute av bobilen i det hele tatt, foruten å hente litt forsyninger bak i lasterommet på bobilen. Det ble ikke mindre enn 7 Varg Veum-filmer i løpet av søndagen. Varg Veum: Din til døden (2008), Varg Veum: Falne engler (2008), Varg Veum: Kvinnen i kjøleskapet (2008), Varg Veum: Begravde hunder (2008), Varg Veum: Skriften på veggen (2010), Varg Veum: Svarte får (2011) og Varg Veum: Dødens drabanter (2011).

Batteriet var på 62% når jeg gikk og la meg klokka 01.30. Når jeg våknet mandag morgen var det ikke noen tvil om at det var bedre vær ute når jeg så at batteriet var “fortsatt” på 62%. Det hadde nok gått litt lengre ned før solcellepanelet på taket av bobilen hadde begynt å lade opp batteriet igjen. Jeg trengte dog ikke å sjekke status på batteriet for å se at det var bedre vær ute, det ser man fort i gardinene fremme bobilen og lille lyset som slipper inn igjennom små glipper i rullegardin, splissegardiner eller hva jeg skal kalle det i taklukene i bobilen. Derfor var det heller ikke noe behov for å fyre opp i bobilen heller, da sola gjorde den jobben for meg! Etter å fått seg en forfriskende dusj, frokost og gått en liten tur ytterst på moloen og på slippen for å ta litt bilder, var planen å kjøre en tur videre.

Jeg benyttet tømmestasjonen inne ved bobilparkeringen, og det var i den sammenheng at jeg fant ut at det faktisk var gratis å stå her. Men jeg syntes egentlig det var mye finere å stå ute på Brekneholmen! Det var en og annen bil som kom ut for å se på “utsikten” spesielt i løpet av søndagen, men ellers stod jeg der ute helt alene. Jeg fant fort ut hvor jeg skulle tømme toalettanken, men jeg sleit med å finne ut hvor jeg skulle tømme gråvannet. Jeg spurte først inne i kiosken eller gatekjøkkenet like ved, de ante ikke. De kjente bare til tømmingen av toalettene inn den blå døra. Så da måtte jeg ty til å spørre noen av de som benyttet seg av bobilparkeringen! Og da fikk jeg beskjed om at det var bare å treffe en av de to kummene som var borte på plassen. Ikke lett å finne ut av seg selv, må jeg innrømme. Vann kunne jeg fylle like bortenfor. Batteriet var forøvrig på 75% når jeg dro fra Brekneholmen!

Mer om turen med bobilen til Sørlandet her:

En liten tur til Lindesnes fyr med bobilen (19.11.20)
To netter på Skjernøya utenfor Mandal med bobilen (16.11.20)
Tur med bobilen til Sørlandet – første natt ved Steinbrygga i Borre (15.11.20)

                                                                                   

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/11/19/to-netter-pa-brekneholmen-i-borhaug-havn-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.