Tre netter ved Gansrød med bobilen

Når jeg var ferdig ved Solbergfoss kraftverk gikk turen videre hjemover via Sæbyvannet til Pæddekummen. Der fikk jeg tømt gråvannet og de to toalettankene. Men her hadde jaggu noen vært litt uheldig eller slurvete om du vil, og klint noe forferdelig med gråvannet. Vedkommende hadde nok ikke helt truffet rista og det hadde rent ut over hele plassen. Hvis det bare hadde vært brukt vann med litt såpe i, hadde ikke dette bydd på så store problemene. Men dette var en illeluktende affære som vedkommende som kvitta seg med denne shiten burde rydda opp i selv. Men etter at jeg hadde fått tømt det jeg skulle, flytta jeg bobilen bort til en av bobilplassene og tok frem vannslange og vanndyse. Jeg koblet meg på vannkrana på tømmestasjonen og spylte bort det illeluktende klinet etter beste evne. Ihvertfall så langt jeg kunne komme med den seks meter vannslangen som jeg brukte.

Selv om dette ikke var mitt klin, så må jo en eller annen ta ansvar og rydde opp i klinet. Slik at det blir en hyggeligere opplevelse for nestemann som skal bruke tømmestasjonen. For ikke å snakke om de som har ønske om å bruke bobilplassene i Pæddekummen! Hvis alle rydder opp etter seg selv og ikke etterlater noe, så går dette helt fint! Det tok litt tid, men fornøyd med innsatsen etterpå! Så gikk turen hjemom for å legge fra meg litt skittentøy, vinterjakka og ta med meg nok klær til å klare meg i bobilen en uke til. Siden jeg ikke skulle kjøre et skift før på fredag, venta jeg litt med å ta med meg arbeidsklær og jobbryggsekken. Det ble også en tur innom Esso Østfoldhallen for å fylle opp vanntanken. Men siden jeg bare hadde dusja en gang etter at jeg hadde fylt opp vanntanken hos Askim caravan, var det ikke mye som måtte etterfylles.

Det ble en matbit og en tur innom pappa for en prat før jeg kjørte til Fløterveien ved Visterflo. Tenkte at jeg kunne ta en natt eller to der. Men der hadde det siden jeg var der sist i mai dukka opp svart P-skilt med ett underskilt som det stod “Maks 6 timer” på. Det ville mildt sagt vært en kort natt, selv om klokka allerede hadde rukket å bli 00.33 natt til mandag. Må si at det var utrolig kjipt at Fløterveien ved Visterflo (nedenfor Eidet kro) nå ikke lenger er mulig å bruke med bobilen. Men det er ikke annet å gjøre enn å være glad for de stundene man har fått tilbringe der og finne nye steder. For jeg vil påstå at dette var den aller fineste plassen i Sarpsborg! Og uten tvil en av mine absolutte favoritter når jeg dro ut på mine kortreiste turer med bobilen! Men dette må jeg si kom overraskende på, for jeg har ikke hørt noe som helst misnøye ved bruk av denne plassen.

Sent allerede, hvor kunne jeg kjøre i nærheten og få meg en natt søvn nå? Tenkte at jeg kunne trille ned til Soli Brug og stå der en natt. Da var det bare å komme seg opp bakken fra Fløterveien og dro opp dieselforbruket litt til. Når jeg kom frem til parkeringen ved Soli Brug leste jeg på informasjonsskiltet som stod der at det ikke var tillatt å overnatte på plassen. Nå var klokka 00.50 på natta og jeg  begynte virkelig å bli gira på å finne meg en plass å stå. Spørsmålet var om jeg skulle kjøre til Sæbyvannet som kanskje var det nærmeste, eller om jeg heller kunne tenke meg å kjøre en annen plass.

Jeg endte til slutt opp med å kjøre til Gansrød i Fredrikstad. Det er ikke så mange minuttene fra jobben. Der hadde jeg vært en liten tur i midten av august, så jeg regna med at jeg ikke ville få meg noen overraskelser der. Plassen ved krakken var full av høyballer, tilhenger osv i forbindelse med slåing av korn regnet jeg med. Jeg havnet derfor borte på grusplassen som jeg har brukt mest etter at det har dukka opp en bobil som bruker Gansrød ganske mye. Heldigvis var plassen innerst til høyre ledig slik at jeg fikk rigga meg på plass i vater der uten nivåklosser! Men det ble jaggu sent på kvelden, jeg dro ikke i håndbrekket ved Gansrød før klokka 01.32 natt til mandag! Nå hadde jeg tilbakelagt 812,6 kilometer hittil på denne turen, hatt en gjennomsnittshastighet på 48 km/t, sittet bak rattet i 16 timer og 34 minutter med et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,80 liter mil etter noen litt bratte bakker.

Mandag

Fikk meg heldigvis en god natt søvn, selv om jeg var litt sent i seng. En mild natt i forhold til Finnskogen ihvertfall med 12,3 grader på det laveste. Inne hadde jeg hatt 16,9 grader fremme og 17,0 grader baki på det laveste. Jeg var oppe rundt klokka 10, men sjekket ikke temperaturen ute da, men litt senere klokka 13.05 var det 19,3 grader ute. Overhodet ikke noe behov for å fyre ihvertfall! Det skulle regne på ettermiddagen ved 15-tiden, og jeg hadde lyst til å gå meg en liten tur med kameraet. Jeg tok derfor med meg mitt Nikon D3X med 24-70 mm objektiver på og gikk mot Gansrødbukta. Først ut på fjellet lengst syd og så til plassen nærmest inne i Gansrødbukta mot Øra. Det var overskyet men nedbør snart i vente, så det ble ikke så veldig lange turen, jeg var vel ute og gikk i rundt 50 minutter.

Den første 11 kilo gassflaska gikk forøvrig tom på formiddagen. Men jeg hadde en 11 kilo gassflaske til, så det var ikke noe problem å ha nok gass til helgen. Hadde forresten fått en nabo på grusplassen, han som vanligvis har parkert borte ved krakken. Han ble nok litt overrasket over at jeg stod parkert der, for jeg har ikke vært mye på farta med bobilen i år. Men han fikk rigga seg til litt til venstre for meg. Grusplassen er såpass stor at det er plass til ganske mange biler før det blir noen problemer uansett. Det begynte å regne klokka 15.30, da var jeg heldigvis inne i varmen i bobilen allerede. Resten av dagen tenkte jeg å ta det helt piano og se litt film. Jeg så filmene The Core (2003) og Kjærlighet for voksne (2022). Middagen underveis ble fiskeburgere med ost og bacon med tomat, bbq-saus og litt hamburgerdressing selvfølgelig! Det var burgeren sin det!

Tirsdag

Natt til tirsdag hadde gradestokken vært nede på 11,1 grader på det laveste ute, inne hadde det vært behagelige 17,9 grader fremme og 19,0 grader baki. Nesten for varmt å sove i! Ute var det på formiddagen 11,7 grader og det var meldt overskyet og en del regn. Jeg hadde derfor planlagt en filmdag i bobilen. Jeg hadde startet turen med en fullstappet iPad med film, og jeg hadde fortsatt noen filmer igjen! Så det var ikke noe problem med litt dårlig vær! Jeg så filmene Purple Hearts (2022), Royalteen – Arvingen (2022), News of the World (2020), Split (2016) og The Devil All the Time (2020). Til middag klinte jeg til med fiskeburgere med ost og bacon som dagen før, men ikke hamburgerbrød denne gangen. Ostegrill, potetsalat og rødmetomater fra Ryfylke til.

Onsdag

Litt kjøligere natt til onsdag da gradestokken krøp ned til 6,5 grader ute. Inne hadde det vært behagelige 15,0 grader baki og 14,0 grader fremme på det laveste. Klokka 10.29 skinte sola fra en delvis skyet himmel med 15,8 grader ute og 19,2 grader inne. Jeg startet dagen med en dusj som vanlig og spiste frokost før jeg puslet litt på nettet før jeg var klar for å kjøre meg en liten tur for litt praktiske gjøremål. Batteriet var på 85% når jeg kjørte fra Gansrød klokka 12.19.

Les mer om turen med bobilen til Finnskogen og Østlandet her:

En tur til Solbergfoss kraftverk med bobilen (17.12.22)
En natt ved Vamma kraftverk med bobilen (11.12.22)
En natt ved Rånåsfoss kraftverk med bobilen (09.12.22)
To netter ved Røgden i Finnskogen med bobilen (06.12.22)
Syv netter ved Langneset, Halsjøen i Finnskogen med bobilen (04.12.22)

                               

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/12/18/tre-netter-ved-gansrod-med-bobilen/

2 kommentarer

  • Ingrid30 desember, 2022 kl 21:34

  Var ved Visterflo i begynnelsen av august, og skiltet som du nevner sto der da også. Men vi stusset over at det sto noen bobiler i hesteskoform der, og det så ut som bilene hadde stått der en god stund. Snakket med folka som satt der. De sa at dette var et skilt som var satt opp til St. Hans-feiringen, og som skulle vært fjernet av kommunen. Og at det var helt innafor å overnatte der. Vi valgte likevel å kjøre videre.

  • kak30 desember, 2022 kl 23:32
   Forfatter

  Det var ny info for meg, Ingrid! Det hadde gledet meg stort hvis det skiltet ble fjernet. For denne plassen ved Visterflo var uten tvil en av de aller fineste plassene å fricampe i Sarpsborg! Men selv om dette skulle vise seg å stemme, ønsker jeg ikke å benytte meg av plassen så lenge skiltet fortsatt står der.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.