Tur med bobilen til Gansrød

Den tredje helgen i august startet jeg turen på fredag men hadde planer om å bli i bobilen til mandag. Henta bobilen i pausa mi på fredag og gjorde klart det meste, men tok turen tilbake til foreldrene mine etter jobb. På vei til foreldrene mine tok jeg en tur hjemom for å hente en ekstra dyne og pute for å ha alle muligheter åpne denne helgen. Jeg hadde gjort en avtale om at en god venn av meg skulle komme innom på lørdagen. Men det var ikke avklart om det ble dagsbesøk eller overnatting enda. Etter å sittet ute og skravlet i flere timer på verandaen hjemme hos foreldrene mine tok jeg turen til Fløterveien – Visterflo. Jeg var litt spent på om det ville være plass til meg når jeg kom så sent som klokka 19.52 en fredag kveld. For meg så det faktisk ikke ut som det var noen i området i det hele tatt. Men jeg la naturlig nok merke til at de hadde rigget til et stort partytelt borte ved museet.

Jeg parkerte på den litt mindre plassen mellom den store gressplassen ved tømmerrenna og grusplassen. Når jeg gikk meg en liten tur etter at jeg kom frem, jeg var jo litt nysgjerrig på dette partyteltet, så jeg at det faktisk stod en bil borte ved tømmerrenna med et taktelt på taket. Hvor ellers skal man ha et taktelt, tenker du? Jeg traff på og slo av en liten prat med han som bor i det hvite huset der borte og fant raskt ut at de hadde rigget på plass partyteltet fordi det skulle være et bryllup på lørdagen. Jeg var litt usikker på hvor mye parkerte biler, “ratting” og hvor mye støy denne bryllupsfesten ville generere. Jeg var derfor  veldig usikker på om dette var det rette stedet å være akkurat denne helgen. Jeg pakket derfor sammen etter å ha spist og dro fra Fløterveien klokka 21.13 på kvelden.

Ikke så oppfinnsomt kanskje, men jeg endte opp med å dra til Gansrød isteden, jeg parkerte borte ved grusplassen klokka 21.45. Det var ingen som stod borte ved krakken, men jeg valgte allikevel å parkere her. Jeg la med en gang merke til at noen hadde slengt fra seg en Kiwi bærepose like utenfor der jeg hadde parkert med bobilen. Etterpå oppdager jeg at noen også hadde dumpet en hel haug med epler litt bortenfor. De hadde allerede begynt å råtne en del av dem. Dette må ha skjedd en gang etter at jeg dro herfra sist mandag morgen. Bestemte meg for å ikke gjøre noe med det fredag kveld, men at jeg fikk rydde opp i dette lørdag morgen isteden. Jeg rigget meg derfor for å se filmen Skylines (2020) og koste meg med marsipankake som jeg hadde fått med av mamma.

Jeg våknet veldig tidlig lørdag morgen og fikk ikke sovnet igjen, stod riktignok ikke opp med en gang. Men tok etterhvert turen ut for å rydde opp i alle eplene som noen hadde dumpet rett utenfor. Tok på meg engangshansker og tok med meg en søppelpose og begynte å rydde. Men den ble veldig fort full, det var sinnssykt mye epler. Så jeg måtte hente en bærepose til. Jeg klarte å fylle opp to poser med epler før alt var ryddet opp. Plukket også opp fire tomme Fredrikstadpils-bokser og en kvittering fra Kiwi Grålum for 6 stk Fredrikstadpils på boks og et kontantuttak på 200 kroner. Jeg glemte å sjekke datoen på kvitteringen, men det må ha skjedd en gang siden mandag morgen og fredag kveld. Snodig at det er Fredrikstadpils hver gang jeg må plukke opp tomme ølbokser? Er det de samme som er her ute og drikker og kaster fra seg hver gang? Og hvor vanskelig er det å kaste søpla i den posen de har hatt med seg fra Kiwi-butikken og kaste det i søppeldunken borte ved Fredrikstad modellflyklubb liksom?

Dette er fjerde gangen jeg rydder opp i ølbokser, plasten til sixpackene og bæreposene. I tillegg til papir, munnbind og annen søppel. Denne gangen fant jeg også en sjokolademelk-kartong litt til venstre for der jeg står parkert med bobilen. Når jeg hadde fått samla sammen alt sammen gikk jeg bort til søppeldunken ved Fredrikstad modellflyklubb og kasta det der. Da la jeg merke til at den “faste” naboen borte ved krakken hadde dukket opp. Han stod ikke der når jeg kom 21.45, så han må ha kommet enda senere. Jeg satt og så film med hodetelefoner, så jeg hørte ikke at han kom. Siden han stod der allerede når jeg var borte med søpla, så kom han nok sent i går kveld og ikke i dag. Godt å få vekk all søpla. Eplene ville råtnet og blitt til jord til slutt. Men jeg har ikke særlig lyst til å ha råtne epler her i ukesvis fremover heller.

Slappet av litt i bobilen før jeg fikk meg en etterlengtet dusj etter dagens ryddejobb. Gikk etterhvert ut og satt meg ute, sveiva ut markisa og “spikret” den fast i bakken for å sikre den for eventuelt litt vind. Hadde en av de nye campingstolene og det lille bordet i starten. Spist lunsj og så bestemte jeg meg for å teste ut Thule Sun Blocker som jeg hadde kjøpt hos Stamsaas fritid. Det ville bli en god og varm dag selv om det ikke ville komme opp i over 30 grader som tidligere på sommeren. Det fulgte med alt jeg trengte for å feste den i bakken, også egen snor til hver av de 5 festene hvis markisa var høy eller jeg ville skrå den mer utover fra bobilen. Men markisa mi er ikke så ekstremt høy siden jeg har en bybobil så jeg klarte meg uten. Skrådde den litt ut, festet de fem festene/teltpluggene i bakken som gummistroppene skulle festes til. Terrenget heller litt, så jeg brukte det ytterste hullet på gummistroppen bakerst og så ble det lengre og lengre inn lengre frem i bobilen. Det var ikke noen tvil om at denne duken (som var gjennomhullet og gjennomsiktig) skapte ganske mye skygge. Samtidig som man fortsatt kan se igjennom og det lufter igjennom. Mens jeg monterer Sun blocker’en så hopper det en liten gresshoppe opp på duken. Gøy å se.

Etterhvert tar jeg også frem det nye campingbordet. Mye enklere å montere enn mitt gamle, da det bare er å vippe ut beina og justere hvert enkelt bein ved behov. Ved 16-tiden på ettermiddagen kommer en god venn av meg som jeg hadde gjort en avtale med denne helgen. Han kom kjørende på en av sine to motorsykler. Så da var det på tide å ta ut en campingstol til. Jeg har jo faktisk tre av disse Dometic Luxury Modena campingstolene nå. De er enda mer behagelige å sitte på enn mine gamle fra Biltema. De har stofftrekk og ikke plast og er i tillegg polstret og har en pute som nakkestøtte. Men den aller viktigste egenskapen til de nye campingstolene er uten til at de er mye mer kompakte når man klapper dem sammen. De tar mye mindre plass bak i bobilen. På den plassen som to campingstoler fra Biltema brukte, har jeg nå plass til et campingbord og tre slike campingstoler fra Dometic! Det siter litt om hvor plasskrevende campingstolene fra Biltema var.

Etter å sittet ute og skravlet og kost oss med is var det på tide å fyre opp grillen. Vi grillet trøffelmarinerte nakkekoteletter, fiskeburgere med bacon, ost&chili- og habanero-grillpølser. Med romansetomater fra Rogaland og grillpotetsalat til, ble dette skikkelig snadder! Vi satt ute og koste oss denne sommerkvelden på Gansrød! Vi hadde 24-25 grader på det varmeste under markisa i løpet av dagen! Det er uten tvil mye mer behagelig enn når gradestokken kryper opp mot 32 og 33 grader! Jeg fyrte etterhvert opp Thermacell’en for å holde myggen unna. Jeg hadde ikke sett noe særlig med mygg, men noen hadde jeg sett. Men liker å være på den sikre siden. Min venn hadde aldri sett eller hørt om Thermacell før, så det ble en del prat om systemet, hvordan det fungerte og hvor man fikk kjøpt dette. Kanskje noe han vurderte til sene kvelder ute på hytta?

I løpet av kvelden oppdager jeg en ganske stor bille på bodelsdøra, som jeg i etterkant har funnet ut var en furubukk i trebukk-familien med noen enorme “værhår” eller hva nå det heter på en bille. Litt senere dukket det også opp en ENORM grønn gresshoppe oppe på siden av bobien, litt foran fremdøra. Jeg ble utrolig fascinert og sleit litt med å følge med i samtalen vi hadde. Det er utrolig sjeldent at jeg ser en så stor gresshoppe, og så nærme som dette! Jeg hadde dessverre ikke mulighet til å ta noen bilder av gresshoppa. Da hadde den sikkert forsvunnet fordi jeg hadde flytta på meg også. Det er ikke noen tvil om at vi hørte veldig godt akkurat denne gresshoppa, men selv etter at den forsvant, ihvertfall ute av syne, så hørte vi ganske mye gresshopper den kvelden.

Sola gikk ned klokka 20.48 og Thermacell-plata hadde blitt hvit og jeg tenkte å bytte den ut med en ny en. Men besøket hadde tenkt til å vende hjemover straks, så jeg droppa det, og slo den av for at den skulle kjøles ned før jeg pakket sammen. Det var mildt sagt en tabbe, for innen 21.20 når besøket skulle dra og jeg skulle pakke sammen utenfor bobilen så merket vi veldig godt hvor mye mygg det var i området! De kom i hopetall nå som jeg hadde stoppet Thermacell’en og det ikke var noe mer “myggmiddel” i lufta rundt bobilen! Så det er ikke noen tvil om at den fungerer etter hensikten! Forsåvidt interessant å se, at det faktisk er så stor forskjell med og uten Thermacell i gang! Jeg har nok lært at jeg ikke skal stoppe den før jeg har tenkt til å pakke sammen ute før jeg trekker inn i bobilen ved en senere anledning. For å holde myggen litt på avstand så sprayet jeg meg selv med MYGGA. Det var mye mer effektivt enn jeg hadde regnet med. Jeg hadde både bakdørene og sidedøra åpne flere ganger mens jeg pakket sammen, og det var utrolig at jeg ikke fikk inn mer mygg og insekter enn det jeg gjorde. Jeg tok bare 2-3 mygg og noen andre bittesmå insekter i løpet av kvelden.

Jeg roet ned og så filmen Black Hawk Down (2001)  før det var på tide å finne senga. Det er ikke noen tvil om at det er mye kjøligere på nettene om dagen, for både natt til lørdag og natt til søndag hadde temperaturen inne i bobilen vært nede i 13 grader. Jeg har ikke på noe varme, da det går helt fint så lenge man holder seg under dyna. Og temperaturen stiger veldig fort inne i bobilen så fort sola kommer frem på morgenkvisten. Det tar ikke lang tid før jeg setter meg ut og sveiver ut markisa og tar frem en campingstol, det lille og det store bordet. Det var 25 grader under markisa på det meste i løpet av søndagen.

Jeg ser filmen Outside the Wire (2021) inne i bobilen før jeg går ut og fyrer opp grillen. Jeg hadde med meg en urte- og hvitløksmarinert ytrefilet som jeg hadde hatt liggende i fryseren hjemme en stund. Denne var ikke så rund i formen som sist, men mer oval, derfor valgte jeg å helsteke den istedenfor i skiver. Ikke noen tvil om at man har mye mer kontroll på grillingen/stekingen når man helsteker kjøttet enn når man skjærer kjøttet opp i skiver. Jeg måtte sjekke underveis hvordan det stod til, så jeg kjøttstykket først i to. Når kjøttet var grillet ferdig lot jeg det ligge og hvile litt før jeg delte det opp i passende stykker. Den ene delen var litt mer gjennomstekt enn resten, men fortsatt mørt og det smakte utrolig godt! Hadde grillpotetsalat og romansetomater fra Rogaland til. Ikke noen pølser denne gangen, siden jeg hadde grillet veldig mye kjøtt.

Når jeg var nesten ferdig med å spise dukket det plutselig opp en hund som begynte å «tigge” mat. Han fikk ikke noe mat av meg, jeg regnet med at eieren kom til å rope etter hunden etter kort tid. Men det dukka aldri opp noen som ropte etter hunden. Før jeg visste ordet av det stod hunden og slikket i seg marinade fra en papptallerken jeg hadde hatt kjøttet på. Fikk tak i papptallerkenen og kastet den i søpla. Pakket sammen “campen” utenfor bobilen og gikk for å kaste litt søppel i søppeldunken. På vei tilbake derfra skilte jeg og den tiggende hunden lag. Jeg så filmen State of Play (2009) og fikk en telefonsamtale underveis. Før jeg visste ordet av det var det på tide å finne senga. Den er jo ikke så langt unna. Jeg skulle opp på jobb og kjøre buss dagen etter.

Det var 12 grader på det laveste inne i bobilen i løpet av den natta. Jeg dro fra Gansrød klokka 05.41 og det var bare 5 grader ute. Jeg pakket sammen og tømte det som måtte tømmes i bobilen i pausa mi og kjørte hjem til foreldrene mine for å parkere. Jeg ommøblerte også litt bak i lasterommet. Jeg hadde hatt en boks fra SmartStore som “bruslager” bak i lasterommet tidligere, men det betydde at jeg måtte ut av bobilen og åpne bakdørene hver gang jeg skulle hente meg noe brus. Såpass glad som jeg er i brus, så skjer jo det forholdsvis ofte. Derfor valgte jeg å flytte dette “bruslageret” til garderoben under senga inne i bobilen og flytta alle håndklærne som har ligget der tidligere til opp i skapene over senga isteden. Jeg brukte jo ikke den plassen til noe fornuftig fra før av allikevel. Jeg gjorde også noen andre små endringer bak i lasterommet som gjorde at det ble ryddigere og mer plass til andre ting. Denne turen var på 104,9 kilometer og med et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,80 liter diesel per mil. Solcelleproduksjonen var på 80 Wh (74 W) fredag, 380 Wh (88 W) lørdag, 530 Wh (88 W) søndag, 30 Wh (64 W) mandag og 1.020 Wh totalt.

                                

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/04/01/tur-med-bobilen-til-gansrod/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.