Kortreist tur med bobilen til Gansrød og Øra

Den andre helga i september etter å ha runda to år med bobilen på forrige tur og ikke minst 61 turer, skulle jeg ta en ny tur til Gansrød, bare to uker siden sist. Men det er en utrolig fin plass, det er stille og rolig og det er turmuligheter i umiddelbar nærhet! Tipp topp, tommel opp! Jeg hadde litt kort deltskiftpause denne fredagen, så jeg valgte å stå opp litt tidligere og ta med meg alt jeg trengte og hente bobilen allerede før jeg startet på morgenkvisten. Det betydde også at jeg kunne bruke de to timene deltskiftpausa var på med å ta livet helt med ro i bobilen som stod parkert rett ved jobben! Genialt, rett og slett! Vanligvis henter jeg bobilen i deltskiftpausa, men når pausa blir i korteste laget, så blir det bare stress. Så da var dette en bedre løsning!

Etter jobb gikk turen innom Kiwi Borgarveien for å bunkre litt og så ut til den vanlige plassen ved Gansrød! Her var det ingen fra før av, så det var bare å kjøre rett på plass og i vater! Tipp topp! Jeg var fremme ved gansrød ett minutt før klokka 18.00 og var ganske raskt i gang med å lage meg litt middag! Så tenkte jeg å se en film jeg virkelig hadde gleder meg til å se, nemlig Doctor Sleep med Ewan McGregor fra 2019. Doctor Sleep er en oppfølger til The Shining med Jack Nicholson fra 1980! Det er litt av en jobb å lage en oppfølger til The Shining, eller Ondskapens hotell som filmen heter på norsk! The Shining har en rating på imdb på 8,4 mens den nye Doctor Sleep har fått en rating på 7,3! Internasjonalt har den vel ikke fått så værst kritikk, her hjemme har den fått litt mer variert kritikk. P3’s Birger Westmo ga filmen en terningkast 5 med tittelen “En verdig fortsettelse av The Shining”, mens VG ga den en terningkast 3, Dagbladet ga den også en terningkast 3 med tittelen “En hån mot Ondskapens hotell” og Aftenposten avsluttet med en terningkast 4. Ganske blandet kritikk med andre ord, fra et hån til en verdig oppfølger. Det beste er å se filmen selv og gjøre opp sin egen mening. Filmen varer i 2,5 time og er fortsatt tilgjengelig på Netflix!

Lørdag våknet jeg til strålende vær og nesten skyfri himmel. Før denne turen hadde jeg sett at det hadde blitt satt opp en sittegruppe og det hadde blitt bygd en gapahuk ute på Gansrød i retning Øra. Det var derfor ingen tvil om at dagens tur ville gå i den retningen! Jeg ruslet ut klokka 13.48 og gikk igjennom skogen, badeplassen og så kommer jeg til alle hyttene og sjøbuene. Jeg visste at en kollega av meg hadde ei “bu” her ute men jeg visste ikke hvem av dem som var hans. Men jeg regnet med at jeg før eller siden ville snuble over han. Og det gjorde jeg nettopp i dag! Han ble veldig overrasket over at jeg kom gående, jeg for min del var ikke like overrasket over å se han. Jeg kunne fortelle at dette faktisk var tredje gangen jeg hadde en helg her ute ved Gansrød, jeg fortalte også hvor jeg pleide å stå med bobilen. Han åpnet med å si “Er du på disse traktene?” Enda mer overrasket ble han når jeg fortalte at jeg hadde vært der flere ganger allerede også. Vi hadde en veldig hyggelig prat og det viste seg at det var han som hadde lagt ut disse bildene jeg hadde sett av “sittegruppa” og gapahuken som jeg hadde lyst til å ta en titt på. Da ble jeg også fortalt hvor de var. Fikk også tatt en titt inn i bua hans som han hadde tømt, ryddet og stelt i stand! Etter en hyggelig prat ruslet jeg videre.

Det var bare omlag 100 meter til den nevnte “sittegruppa”. Det var laget en rakk å sitte på langs fjellet og satt opp rundt bord i tillegg. Genialt å sitte her og se på utsikten og nyte godværet. Det eneste som hadde gjort “krakken” enda bedre, var om den hadde hatt en rygg slik at man kunne lene seg inntil. Men nå skal jeg ikke bli altfor kravstor! Jeg synes at dette var et genialt tilskudd til Gansrød og turområdene som jeg har blitt glad i! På veien videre ser jeg også at det har blitt lagt på mer grus på stiene og at det har blitt lagt nye planker/trematerialer på den lille brua før man kommer bort til campen til Art Ranger og bort mot baksiden av Frevar på Øra. Borte ved den ene nærforsvarstillingen hadde de satt opp en gapahuk i tre, det så ut som et ekstremt solid byggverk! Her satt jeg meg ned og hadde det veldig fint denne lørdagen! Jeg lyttet til litt musikk og bare så og nøt på den fine utsikten! Det var dog en ting jeg tenkte litt på, det går jo sauer her, håper ikke de tar gapahuken i bruk og shiter den ned. Men det får tiden vise. Jeg vet ikke om det er meningen å gjøre noe mer med gapahuken. Jeg vet også at det har blitt satt opp et fuglekikketårn lengre ut på Øra, men dit har jeg ikke tatt turen enda. Men det kommer jeg til å gjøre etterhvert!

   

Albumet jeg lyttet til i gapahuken var “S&M2” med Metallica. Jeg ruslet etterhvert tilbake og tenkte jeg skulle sette meg litt i “sittegruppa”. Men det satt en annen der, så jeg ruslet videre til badeplassen. Jeg ble sittende der en stund. Tidligere kunne man kjøre helt ned til badeplassen, men nå hadde de sperret av og laget to “parkeringslommer” inne i skogen som man kunne parkere på isteden. Litt utenfor sesongen hadde det jo vært utrolig fint å kjøre bobilen helt ned til badeplassen og stå der en helg. Hvis jeg hadde tatt sjansen på å kjøre ned dit, for veien har ihvertfall tidligere vært ekstremt dårlig. Men nå har de sperret av, så da bør man ikke tenke på eller vurdere det noe mer. Jeg rusler etterhvert videre, kollegaen var ikke å se, men mener at jeg så bilen hans utenfor. Men jeg går videre tilbake til bobilen. Jeg tok noen bilder av bobilen også med mobilen, men sleit litt med å få den til å ta bildene i HDR. Det var litt bingo om den brukte HDR-funksjonen eller ei. Når jeg går foran bobilen for å ta noen bilder får jeg meg mildt sagt en liten overraskelse. Når jeg titter ned på bakken så ser jeg en “kveil” i gresset. Det viser seg å være en liten orm, hoggorm?

Jeg rekker å ta ett bilde med kameraet før den oppdager meg og gjør seg klar til “angrep”. På det ene bildet jeg rakk å ta med kameraet så ligger den fortsatt rolig. Men den er alt annet enn rolig etter at den oppdager meg og at jeg har vært litt “nærgående”. Det er enda godt at jeg så hoggormen før jeg enten tråkket på eller veldig nærme den. Så tar jeg noen flere bilder av bobilen, og når jeg er tilbake neste gang så er hoggormen borte. Både hoggormen og jeg slapp unna med skrekken heldigvis. Hvis den hadde gått til angrep fordi den følte seg truet av meg så hadde jeg heldigvis på meg gummistøvler, da vil den hatt større strev med å hogge / bite meg enn om jeg bare hadde hatt på meg joggesko.

Jeg rusler så inn i bobilen og fortsetter å høre på “S&M2” med Metallica. Må si at jeg har blitt veldig glad i Sony WH-1000XM3 hodetelefonene mine! De er litt mer farget i lyden enn jeg har vært vant til tidligere, men må si at det fungerte sinnssykt bra når jeg så på filmen Doctor Sleep kvelden før også! Det er liksom ikke det samme å se på film med lyden fra bare TV’en, men med hodetelefonene så blir det knallbra! Jeg hadde når jeg kom tilbake til bobilen klokka 17.21 vært ute og ruslet i 3,5 time. Nå hadde jeg ikke gått i 3,5 time, så det er kanskje mer korrekt å si at jeg hadde vært ute i frisk luft i 3,5 time. Jeg hadde jo sittet og tatt livet helt med ro et par steder på veien. I tillegg til at jeg hadde stått og skravlet en stund med kollegaen min borte ved sjøbuene og hyttene.

Men da var det dags for litt middag og etterhvert så tenkte jeg å se litt film. Det ble to filmer lørdag kveld, først The Theory of Everything og Unbroken, begge fra 2014! Etter filmene ble det litt musikk, med foreløpig det eneste albumet som Them Crooked Vultures har gitt ut. Them Crooked Vultures er en “supergruppe” som media ofte kaller dem når bandet er satt sammen av kjente musikere fra andre store og kjente band. Them Crooked Vultures bestod av Josh Homme fra Queens of the Stone Age , John Paul Jones fra Led Zeppelin, Dave Gohl fra Foo Fighters / Nirvana. Ifølge wikipedia var de aktive fra 2009 til 2010 og at de nå har en pause. De uttalte til media at de hadde planer om og var i gang med deres andre album i 2010, 2011 og 2012, men så ble det liksom aldri noe mer ut av det. Kanskje senere?

Søndag tok jeg en stille og rolig dag i bobilen ved Gansrød. Jeg så film og hørte på litt musikk. Filmene jeg så var The War of the Worlds fra 2005 og The King fra 2019. Ut på kvelden var det på tide å pakke sammen og gjøre seg klar til å kjøre hjemover. Jeg dro fra Gansrød klokka 18.54, en liten tur innom jobben, halvannen time innom foreldrene mine før jeg parkerte hjemme klokka 21.24 på kvelden. Dette var i utgangspunktet nøyaktig den samme turen med bobilen som jeg hadde hatt to uker tidligere, men denne gangen var jeg bare innom en og ikke to butikker. Brått har jeg kjørt enda litt kortere, denne turen ble på totalt 48,6 kilometer og dermed den mest kortreiste turen jeg har hatt med bobilen hittil! 0,5 kilometer kortere enn den forrige mest kortreiste turen. Gjennomsnittshastigheten var på 38 km/t, jeg satt bak rattet i bilen i 1 time og 15 minutter og hadde et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,85 liter per mil.

                                                

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/05/09/kortreist-tur-med-bobilen-til-gansrod-og-ora/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.