Kortreist nyttårstur med bobilen til Gansrød og Pernes

Nyttårsaften startet med å kjøre et skift med linje 4 og 112. Jeg kan ikke huske om jeg noen gang har kjørt buss på julaften eller nyttårsaften noen gang. Men det er en første gang for alt. Jeg slipper dessverre ikke unna lengre. Men må si at jeg satt pris på å få nyttårsaften istedenfor julaften. Etter jobb henta jeg bobilen hjemme hos foreldrene, måtte bare skrape is og få opp varmen i den først. Mens varmen gikk for fullt benyttet jeg sjansen til å slå av en prat med foreldrene mine før det bar avgårde for å fylle opp bobilen med det som måtte til for å komme seg igjennom nyttårshelgen! Jeg skulle få min tredje dose med koronavaksine på mandag, så jeg skulle bare kjøre et kort skift først. Siden jeg hadde blitt varslet at jeg ikke ville ha vann og kloakk hjemme den mandagen, var det lett å bare bli i bobilen til vannet var tilbake.

Jeg havnet på min gamle plass på Gansrød, det vil si ved krakken og ikke på grusplassen. Det hadde blitt brøyta på plassen, men det var stedvis rene skøytebanen der ute. Etter at jeg hadde fått rigget meg på plass og fikk av meg uniformsbuksa og skulle ta på meg treningsbuksa som jeg pleier å bruke når jeg er inne i bobilen, fant jeg raskt ut at den hadde jeg glemt hjemme. Det var overhodet ikke noe tema at jeg gadd å kjøre hjem for å hente treningsbuksa, så da hadde jeg valget. Olabukse eller stillongs? Da ble det stillongs, enkelt og greit. Ikke hva jeg foretrekker eller hva jeg vanligvis pleier å ha på meg innendørs eller inne i bobilen som jeg var nå. Men det var mye mer behagelig å ha på seg enn ei olabukse ihvertfall. Det var forøvrig – 4 grader denne ettermiddagen.

Jeg fikk slengt sammen litt middag, ikke noe avansert men noe som fungerer. Kyllinglår, ostegrill og potetsalat. Selv om det var nyttårsaften er det ikke nødvendig for meg å slå på stortromma og gjøre en masse greier ut av det. Jeg skulle være i bobilen, jeg hadde kjørt ut i “skauen” og skulle være alene. Stille, rolig og bare å ta livet med ro og slappe av for alt hva det er verdt! Jeg hadde også planer om å se litt film i løpet av helgen. Jeg så filmene Jack Reacher (2012) og Jack Reacher: Never Go Back (2016) på nyttårsaften! I likhet med juleturen med bobilen til Visterflo – Fløterveien, pynta jeg også denne helgen litt i bobilen. Ikke julepynt og adventsstake selvfølgelig, men jeg hadde lysslynga med de store kulene på dashbordet i frontruta og lysslynga med de mindre kulene hengende oppe i taket fremme i bobilen. I tillegg hadde jeg både de fire oransje LED kubbelysene og de tre røde LED kubbelysene i gang. Det er uten tvil kost og det lyser opp mer enn nok til at jeg ikke trenger å ha på noe annet lys i bobilen faktisk.

Underveis i filmene rundet vi fra 2021 til 2022 og alle som hadde lyst til å sende (noen av) pengene sine til himmels gjorde nettopp det. Det var ikke noe problem å se og høre en masse fyrverkeri også her ute ved Gansrød! Selv om det kanskje ser ut som jeg er midt ute i skauen, er jeg ikke så langt unna sivilisasjonen. Det ble derfor en liten pause i filmen mens jeg så litt på fyrverkeriet. Men jeg så det ikke som nødvendig eller jeg tok heller ikke sjansen på å ta turen ut. Det var rimelig glatt på plassen jeg stod parkert på. Selv om mesteparten av fyrverkeriet sendes opp fra litt før til litt etter midnatt, er det noen som starter veldig tidlig og noen som holder på litt lengre ut over natten. Det er derfor kanskje ikke noe sjakktrekk å legge seg rett etter midnatt. Sjansen for at man blir vekt av en eller annen “løsgjenger” av en oppskyting av en nyttårsrakett er vel derfor stor.

Det ble derfor ikke kvelden for min del før en del senere. Våknet forøvrig lørdag med 81% på batteriet og laveste temperatur ute i løpet av natta var – 8,0 grader. Lettskyet og sol på formiddagen. Jeg fikk spist og kledd på meg for å rusle en tur ned til Pernes. Det var glatt som fy i området så det var brodder på beina for å være på den sikre siden. Det er jeg veldig glad for, for jeg visste jo ikke nødvendigvis hvor ille det ville være på vei ned til Pernes, bare hvordan det var på parkeringsplassen. Og det var overhodet ikke noe bedre på vei til Pernes. Jeg vet ikke om jeg hadde klart å kommet meg helskinnet frem uten brodder. Jeg prøver uansett å være på den sikre siden, det er alt annet enn heldig å gå i bakken med et smell på glatta når det er så lett å unngå det.

Men selv om det var lettskyet og litt sol når jeg startet turen skyet det veldig fort over når jeg var på vei til Pernes. Til slutt var skylaget en stor grå masse og kanskje ikke det mest spennende fotomotivet i seg selv. Men litt struktur og fargeforskjeller var det i det minste. Uten brodder hadde jeg aldri turt å gå noe lengre enn bare bort til krakken som er det første man kommer til nede ved vannet ved Pernes. Men med brodder var det mulig å gå litt lengre bort i snøen. Og jeg må si at uansett når på året jeg tar turen til Gansrød og Pernes, synes jeg det er utrolig fint her! Ikke veldig langt å gå fra parkeringsplassen heller, vi snakker vel om 1,2 kilometer bare. Man kan selvfølgelig gå en mye lengre runde hvis man ønsker det. Jeg var ute og gikk i 1,5 time før jeg var tilbake i bobilen igjen.

Resten av lørdagen ble i bobilen med først middag og så serien The Sinner (2020) sesong 3. Jeg har sett de to første sesongene tidligere, den første sesongen mener jeg faktisk at jeg har sett to ganger, for jeg så den på nytt når jeg skulle se den andre sesongen. Men gikk rett på sesong tre denne gangen. Serien handler om en politietterforsker som etterforsker en ny sak i hver sesong. De forskjellige sesongene kom i 2017, 2018, 2020 og det kom en fjerde sesong som jeg ikke har sett i 2021. Men den dukker vel opp på Netflix etterhvert. Den første episoden av den fjerde sesongen ble sendt den 13. oktober 2021 og den siste ble sendt 1. desember. Det er tross alt ikke så lenge siden. Men jeg gleder meg til å se en ny sesong med politietterforskeren Harry Ambrose spilt av Bill Pullman. Etterpå lyttet jeg til albumet “Pushwagner” med Ugress med hodetelefonene mine før jeg skulle i seng.

Det hadde blitt en del mildere i løpet av dagen og det var faktisk 5 grader når jeg la meg. Når jeg våknet søndag var det 55% igjen på batteriet og det hadde vært 1,4 grader ute på det laveste i løpet av natta. Men det var 5 grader når jeg våkna. Varmegrader gjorde det ikke noe mindre glatt på holka utenfor kan man si. Så her var det om å gjøre å være forsiktig! Det var overhodet ikke noe tema å gå en tur på dette føret! Jeg ble derfor i bobilen hele søndagen og så filmene The Unforgivable (2021) og Dark Waters (2019). Ikke nok tid til å se noe mer film, så jeg endte opp med å sitte å lytte til Ugress resten av det jeg hadde av kvelden. Først “Pushwagner” og så “Luftslott EP”. Pushwagner-albumet med Ugress er filmmusikken til filmen om kunstneren Terje Brofos, alias Pushwagner.

Jeg skulle opp grytidlig mandag, vekkerklokka begynte å mase klokka 02.25 og jeg skulle være på jobb til klokka 04.15. Batteriet var da på 38%. Laveste temperatur ute hadde vært 1,5 grader og det var 3,8 grader når jeg våknet. Batteriet var på 37% når jeg dro fra Gansrød klokka 03.34 etter en morgendusj og frokost. Jeg kjørte det korte skiftet jeg hadde fått denne dagen og var ferdig klokka 08.45 allerede. Jeg hadde ikke time for vaksinedose 3 før klokka 13.45, men tok turen til Quality Hotel på Grålum lenge før det. Jeg satt faktisk og ventet etter å ha fått vaksinen klokka 10.30. Jeg la merke til når jeg var og fikk den første og andre dosen at det spilte nesten ingen rolle når man hadde time, bare man møtte opp på riktig dag. Jeg hadde bare møtt opp litt tidligere den ande gangen, så jeg var jo ikke helt sikker på hvordan det ville gå når jeg møtte opp flere timer for tidlig. Men det var ikke noe problem.

Men det var ikke noen vits å dra hjem enda, for jeg ville ikke få tilbake vannet før på ettermiddagen. Jeg kjørte derfor til Pæddekummen og stod der så lenge. Siden jeg hadde behov for litt lading av batteriene, så koblet jeg meg like godt til strøm også, siden det ikke koster noe. Så kunne jeg lade opp batteriene mens jeg ventet. Jeg benyttet muligheten til å se litt film også, jeg så filmene Red Notice (2021) og L.A. Confidential (1997). Etter det vasket jeg opp og dro fra Pæddekummen klokka 18.43. Kjørte hjemom med pikkpakk, til LPG Fredrikstad i Dikeveien for å fylle 16,59 liter gass og så parkerte jeg bobilen hjemme hos foreldrene mine. Denne turen var på 85,3 kilometer og jeg hadde et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,90 liter per mil.

                                                           

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/04/21/kortreist-nyttarstur-med-bobilen-til-gansrod-og-pernes/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.