Turer med bobilen til Gansrød og Pernes

Den andre helgen i august skulle uten tvil bli en litt annerledes bobiltur. Jeg var innom og slo på kjøleskapet og fylte opp vanntanken på tirsdag og så skulle jeg hente bobilen før jeg begynte på jobb onsdag. Selv om jeg skulle jobbe onsdag, torsdag, fredag og lørdag faktisk. Men jeg skulle ha noen korte dager og på onsdagen skulle jeg til vaksinering for å få min andre dose med COVID-19 vaksine. Når jeg skulle hente bobilen før jobb på onsdag rygget jeg den inn på gårdsplassen og etterfylte litt vann på vanntanken da den står litt skeivt der jeg står til vanlig. Pratet litt med foreldrene mine før jeg kjørte til Kiwi Borgarveien for å kjøpe litt Cola. Så var det greit å komme seg en tur på jobb for å kjøre de 2 timene og 20 minuttene jeg skulle kjøre før det bar avgårde til vaksinering.

Rakk også å  handle det jeg trengte på denne turen på Kiwi Grålum før jeg parkerte hos Quality Hotel på Grålum. Jeg skiftet fra jobbklær til private klær før jeg ruslet inn til vaksinasjonssenteret litt før tiden. Når jeg var til vaksinering den første gangen skjønte jeg at man bare ble kjørt igjennom vaksinasjonssenteret fortløpende når man kom, det spilte egentlig ikke noen rolle når man hadde time for vaksinering, bare det var den samme dagen, fikk jeg inntrykk av. Jeg var ferdig og fått den andre vaksinedosen og satt og ventet allerede klokka 12.50 og klokka 13.12 var jeg på vei ut av “venterommet” etter å ha ventet i 22 minutter. Jeg hadde opprinnelig time klokka 13.10, så det må jeg si var greit levert. Hadde ingen bivirkninger denne gangen heller heldigvis.

Jeg hadde avtalt å hente en kompis av meg og så skulle vi ta en tur til Stamsaas fritid for å se på campingbord blant annet. Mitt nåværende bord var på 110 x 70 cm og jeg hadde ikke lyst på noe særlig mindre bord enn det. Men etter å ha kontrollmålt kan jeg ikke ha et “høyere” bord enn 68 cm for at jeg skal kunne ha det stående bak i lasterommet på bobilen. Men de aller fleste bordene som er 68 cm er 100 x 68 cm. Jeg hadde derfor lyst til å lete litt til for å se om jeg kunne finne et bord som var 110 x 68 cm. Etter å hatt noen ekstremt varme dager den siste tiden med 32-33 grader under markisa, hadde jeg sett litt på noe som heter Thule Sun Blocker. Det er en duk eller en “vegg” man kan feste til markisa for å blokkere sola ute, ihvertfall delvis. Thule Rain Blocker er en helt tett duk som ikke slipper vann eller luft igjennom, mens Thule Sun Blocker er en perforert duk som man kan se igjennom og det lufter igjennom den, men den blokkerer ganske stor del av sollyset.

Jeg var litt usikker på hvor mye den blokkerte ute og hvordan den fungerte i praksis, siden jeg ikke hadde sett Thule Sun Blocker i virkeligheten noen gang, Stamsaas fritid hadde den ikke inne heller. Men etter å pratet en del med de i butikken om Thule Sun Blocker og sett en video på youtube for å se effekten av hvor mye den skjermer for solen, valgte jeg å bestille en selv. Jeg bestilte en som er 3,80 meter lang eller bred om du vil. Da vil den dekke hele bredden på markisa jeg har på bobilen. Nå er det ikke alltid man trenger full bredde, man kan montere den der man trenger den for å blokkere sola, man kan også skyve den fra side til side hvis det skulle være nødvendig. Men jeg gikk for full bredde med en gang, så fikk man maks beskyttelse. Thule Sun Blocker skal også være ganske effektiv til å holde regnet ute, selv om den selvfølgelig ikke er vanntett, siden den tross alt er perforert. Men det vil gi en større sjanse for å kunne sitte tørt og fint under markisa enn uten en Thule Sun Blocker på plass. Stamsaas fritid regnet med at Thule Sun Blocker’en ville være på lager mot slutten av neste uke.

Selv om jeg ikke fikk kjøpt meg et nytt bord, så fikk jeg ihvertfall bestilt Thule Sun Blocker til markisa. Det vil bli gull verdt på de varme dagene tenker jeg. Med uforrettet sak når det kommer til bord tok vi en tur til Perry & Williams i Råde også. De hadde heller ingen bord som var på 110 x 68 cm, men de hadde et bord som kunne brettes sammen som var 120 x 80 cm. Enda større bord enn jeg hadde fra før, men siden det kunne brettes på midten var det ikke noe problem å få plass til dette bordet på høykant baki bobilen. Hu som jeg snakket med hos Perry & Williams var litt usikker på hvordan akkurat dette bordet tålte vann, da det ikke stod noe om det i katalogen. I tillegg syntes jeg det var litt stiv pris med nærmere 2.500 kroner for et campingbord. Så det ble ikke noe nytt bord her heller.

Men jeg titta litt ellers i butikken og det var første gang jeg så Dometic Luxury Modena campingstol i en butikk, de hadde den til en hyggelig pris også. Max Fritid hadde den til 1.015,- på nett men Perry & Williams solgte de for 899,- kroner. Stolen var veldig fin, behagelig å sitte i og hadde en mer “rett opp og ned” sittestilling når man skulle sitte og spise enn hva jeg kunne få med mine campingstoler fra Biltema. I tillegg krever campingstolene med innebygget “nakkestøtte” veldig mye plass når de skal plasseres bak i lasterommet på bobilen. Det var først etter at jeg kjøpte disse to campingstolene at jeg leste et eller annet sted at man måtte ikke finne på å kjøpe campingstoler med slike nakkestøtter. De er utrolig plasskrevende. Det hadde ikke jeg tenkte på, må jeg innrømme. Men nå var det ikke noe særlig stort problem bak i lasterommet eller garasjen om du vil på min gamle bobil. Men det var litt mer begrenset plass bak i min bybobil. Campingstolen Dometic Luxury Modena hadde ikke en slik “nakkestøtte” men derimot en pute som kunne skyves opp og ned. De var veldig mye mindre plasskrevende når man brettet de sammen.

Jeg var ikke helt sikker på om jeg skulle kjøpe meg nye campingstoler enda, så jeg tok derfor en tur ut i bobilen og tok ut en av campingstolene mine fra Biltema for å prøvesitte for å ha noe å sammenligne med. Etterpå gikk jeg rett inn og kjøpte to nye Dometic Luxury Modena campingstoler, ferdig snakka. Jeg tok meg ikke jobben med å prøve å få plass til de nye campingstolene i tillegg til alt jeg hadde bak i bobilen fra før, så jeg la dem bare oppå senga. Jeg kjørte hjem kompisen og så gikk turen til Kongsten fort som jeg hadde tenkt til å overnatte til torsdag. Men før jeg kunne overnatte måtte jeg få stabla på plass de nye campingstolene. Etter en del lirking fikk jeg på plass de to nye campingstolene i tillegg til de to jeg hadde fra før. Men det var såpass trangt, og jeg ville ikke ha sjans til å få plass til et nytt bord som skulle stå på høykant sammen med campingstolene. De gamle campingstolene måtte derfor ut, enkelt og greit. Men det får vi ta senere.

Jeg spiste en enkel middag og det tok ikke så lang tid før jeg var i seng. Jeg skulle ekstremt tidlig opp på torsdag, så jeg var i seng allerede klokka 20.17 onsdag kveld. Vekkerklokka begynte nemlig å mase allerede klokka 03.20 natt til torsdag. Man må få lov til å kalle det natt når det er før klokka 04.00 om morgenen. Men det var ikke så langt skift jeg skulle kjøre torsdag, jeg begynte klokka 05.09 og var ferdig klokka 09.32. Jeg kjørte linje 5, frem og tilbake mellom Moenfeltet og Langøya i disse 4,5 timene. Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle kjøre hjem etter jobb og få ut de gamle campingstolene. De la jeg nede i boden i kjelleren. Det er ingenting galt med de, de fungerer utmerket, men som sagt litt plasskrevende når man har litt begrenset med plass. Så det er mulig de havner oppe på verandaen i leiligheten etterhvert. Jeg har hatt de siden jeg kjøpte min første bobil, så de har uten tvil gjort nytta si! Jeg tok samtidig en liten tur opp i leiligheten for å gå på do og slappe av litt. I tillegg tok jeg med meg en marinert ytrefilet jeg hadde i fryseren som jeg hadde lyst til å grille.

Deretter gikk turen til Gansrød og jeg parkerte innerst i kroken på grusplassen og dro i håndbrekket klokka 10.55. Jeg inviterte en venn av meg på middag, men han hadde andre planer den dagen. Sånn er det jo når man prøver å invitere så sent. Den marinerte ytrefileten jeg hadde tatt med meg hadde jeg hatt liggende i fryseren hjemme en god stund, så jeg turte ikke å ha den liggende i kjøleskapet opptint så lenge. Så jeg fyrte opp grillen på ettermiddagen og grilla hele greia. Så får jeg se hvor mye jeg orker å spise eller om jeg har middag til dagen etter også. Jeg droppa pølsene siden jeg hadde såpass mye kjøtt på grillen. Men hadde potetsalat og cherrytomater til. Jeg gikk faktisk tom for gass underveis i grillinga, men hadde heldigvis med meg en boks til med gass. Nå si er det forsåvidt ingenting, siden det er jo helt og holdent hvor mye eller lite man bruker grillen, men det er faktisk den første 450 gram boksen med gass jeg har tømt med denne grillen. Jeg skal ikke skryte på meg å brukt grillen veldig mye, men kan ikke si at det går med så veldig mye gass heller.

Det hadde vært litt risky hvis dette var det eneste kjøttet jeg hadde og invitere noen på middag, men jeg hadde heldigvis noe i backup hvis det viste seg at det hadde ligget for lenge i fryseren hjemme. Men det var overhodet ikke noe galt med kjøttet! Og jaggu skal jeg si at jeg ble mett, jeg spiste opp nesten alt. Litt senere satt jeg i gang filmen Paul (2011) og trodde at jeg skulle få roet litt ned etter å fått en epost tidligere på dagen om at mitt siste stansingsvedtak hadde blitt opphevet av Arbeidstilsynet. Men det tok ikke så lang tid før jeg fikk en epost om gangen videre i saken som resulterte i flere eposter og telefoner. Vi hadde allerede på forhånd snakket litt om hva vi ville gjøre hvis dette skjedde, så vi var ikke helt uforberedte. Vi valgte å ha en dialog med arbeidsgiver om hvordan vi skulle løse dette i praksis.

Jeg fikk sett ferdig filmen, men kveldene blir korte når man skal opp før klokka 04.00 om morgenen, denne fredagen bare 5 minutter før riktignok. Jeg kjører første del av skiftet mitt som er Glommaringen med åpen fremdør. Det er mildt sagt litt forvirring blant kundene, så jeg bruker ikke noe energi på å få dem inn fremdøra, men lar dem få lov til å gå inn der de ønsker å gå inn. Det går seg nok til etterhvert uansett. Jeg har pausa mi i bobilen og får spist litt lunsj. Etter andre del av skiftet tar jeg turen til Kiwi Greåker da bordet jeg hadde bestilt hadde kommet. Jeg hadde nemlig funnet et bord på nett som var 115 x 68 cm som også skulle være ganske lett. Nå ville jeg aller helst ha sett og prøvd et bord før jeg kjøpte det, men siden jeg ikke fant et bord som jeg hadde lyst på i noen av de butikkene jeg hadde vært innom, ville jeg prøve meg på et bord fra en nettbutikk isteden. Jeg pakker ut bordet med en gang og plasserer det baki lasterommet men fortsatt med bobleplasten på. Esken og det gamle bordet legger jeg på senga så lenge. Da ble det en ny tur hjemom for å bære  det gamle bordet ned i boden og pappesken plasserte jeg i garasjen så lenge. Greit å ha originalemballasjen frem til man har sjekket at alt er i orden.

Etter at det nye bordet var på plass bak i bobilen var det ikke noen tvil om at jeg faktisk kunne få plass til en campingstol til. Interessant, Perry & Williams hadde stengt allerede når jeg fant ut dette, så det måtte isåfall bli en annen dag. Turen gikk derfor tilbake til Gansrød og jeg parkerte på det som nå etterhvert hadde blitt den vanlige plassen klokka 17.36. Det hadde begynt å regne allerede før jeg dro fra Greåker, og det hadde bare begynt å regne mer og mer. Det var derfor ikke noe tema å ta ut grillen og grille dagens middag. Så da ble det bbq-marinert nakkekotelett og pølser i stekepanne isteden! Det smaker bra det også, ikke noen tvil om det! Etterpå ble det filmen Bridget Jones’s Baby (2016). Jeg kunne være oppe litt lengre fredag kveld, da jeg ikke skulle opp så tidlig på jobb på lørdag.

Lørdag ringte ikke vekkerklokka før 05.25. Denne arbeidsdagen bestod av linje 8 og linje 5. Jeg ble til slutt avløst i sentrum etter å ha startet siste tur fra Moenfeltet klokka 12.25. Jeg satt på med linje 7 over brua og rusla ned til bobilen. Når jeg først hadde muligheten tømte jeg toalettanken og gråvannstanken og fylle opp vanntanken igjen. Jeg hadde nemlig bestemt meg for å bli i bobilen frem til mandag, og da var jeg litt i grenseland om jeg ville klare meg med det vannet jeg hadde på tanken. Det går som regel bra, men når man har mulighet til å etterfylle litt, så er det greit å være på den sikre siden. Siden jeg hadde lyst på en campingstol til, tok jeg en tur til Perry & Williams i Råde og kjøpte en Dometic Luxury Modena campingstol til! Nå er det veldig sjeldent at jeg trenger tre campingstoler, men nå har jeg nå ihvertfall tre stykk.

Når jeg var hos Perry & Williams kom jeg i prat med en som jobba for Tellus Ålesund. Han var innom for å hente en bobil og en campingvogn forstod jeg. Vi pratet masse om bobil etter at han spurte om jeg hadde bobil. At jeg var i gang i 2018 før den såkalte “Norgesferien” ble obligatorisk. Pratet mye om overgangen fra en halvintegrert bobil til en bybobil og de oppgraderingene og tilpasningene jeg hadde gjort med den for at den skulle være så bra som mulig til fricamping. Batterier, dc-dc, solcelle osv. Årsaken til at vi kom i prat er fordi hu i kassa var opptatt med en annen kunde. Jeg fikk kjøpt en ny campingstol og takket for praten. Men mens jeg holdt på ute på plassen med å få på plass den nye campingstolen kom vi i prat igjen. Han syntes at jeg hadde en veldig fin farge på min Pössl Roadcruiser, men var veldig nysgjerrig på hva slags tilkobling jeg hadde bak på venstre side. Lurte på det var strøm eller noe.

Neida, det er gasspåfylling. Han trodde først at jeg mente at det var et uttak for gass til grill eller lignende, men neida det er til påfylling. Åh, har du tank? Neida, jeg har to selvfylleflasker, fungerer forsåvidt i praksis som en tank da. Og da viste jeg at Pössl hadde valgte å plassere gassflaskene etter hverandre i lengderetningen istedenfor ved siden av hverandre bak slik som de fleste har. For å få et større lasterom, men mer kinkig inn/ut av gasskapet. Da var dette en veldig god løsning. Nevner at en av fordelene med å velge bybobil er jo faktisk at man kan velge mellom litt fine farger, vanlige bobiler er alle hvite med litt dekor bare. Med unntak av noen halvintegrerte bobiler som faktisk har “førerhytta” i en annen farge. Men det er veldig sjeldent at man ser.

Jeg takker for praten og kjører videre, en tur innom Kiwi Borgarveien for å handle litt også ut til Gansrød igjen. Jeg puslet litt for meg selv før jeg fikk besøk av en god venn av meg som kom syklende ved 19-tiden. Vi satt inne og skravlet en stund før jeg skulle sette i gang og lage litt middag. Det blåste en del og var litt “friskt” ute, så det fristet ikke å sitte ute. Derfor ble også middagen tilberedt i stekepanna. Denne kvelden ble det bbq-marinerte nakkekoteletter, trøffelmarinerte nakkekoteletter, habanero pølser med grill potetsalat og romansetomater fra Rogaland til. Det smakte rett og slett nydelig etter en lang dag, først på jobb og så en liten tur til Råde for å kjøpe en campingstol til og ikke minst en hyggelig prat med han fra Ålesund! Vi skravlet til langt på kveld i bobilen og min gode venn tok ikke fatt på sykkelturen hjemover før klokka 23.20 på kvelden. Jeg var ikke helt klar til å ta kvelden enda, så jeg satt i gang filmen Dröm vidare (2017).

Jeg våknet til strålende vær på søndag! Jeg tok bobillivet med ro i bobilen frem til jeg fikk besøk av en kompis ved 15-tiden. Han kom i en lånt 2006-modell Volkswagen Touareg. Ingen elbil men dieselpurke (hans ord) denne gangen med andre ord. Jeg spurte ganske raskt om han hadde lyst til å bli med og gå en liten tur, og det ville han. Så da tok jeg med meg en ryggsekken med noe å drikke, glass (i plast da), kjeks, kameraet og solbrillene og så var vi klare for å gå en tur til Pernes. Kompisen hadde aldri vært der før, og jeg er veldig interessert i å dra med meg alle jeg får på besøk når jeg er på Gansrød ned til Pernes. Det er veldig fint der. Jeg tok ingen bilder denne gangen riktignok. Vi satt først på fjellet litt bortenfor før vi satt oss på rakken som er på fjellet med en gang man kommer ned til vannet. Et utrolig stort bord med benker på begge langsidene. Man kan samles ganske mange rundt dette bordet, hvis man ser bort fra når det er strenge koronarestriksjoner da!

Vi ruslet etterhvert tilbake til Gansrød og bobilen og ble sittende og skravle ganske lenge inne i bobilen før han valgte å dra til sitt ved 18.45-tiden. Jeg lagde meg litt middag, fiskeburgere med 80% fisk og med bacon, bacongrill og det vanlige tilbehøret. Det smakte med fiskeburgere etter å bare spist kjøtt i flere dager! Jeg tok dog den lettvinte løsningen med å bruke stekepanna i bobilen. Jeg tok meg også tid til å se filmen Beyond Skyline (2017) før det var på tide å komme seg i seng. En ny arbeidsdag venter mandag morgen. Mandag tømte jeg toalettanken og gråvannet i pausa mi, jeg ventet med vannet da jeg hadde litt å vaske opp først. Etter jobb kjørte jeg hjem til foreldrene mine for å parkere bobilen og hjelpe mamma med en pc som det var litt problemer med. Denne turen var litt lengre enn på en stund, jeg tilbakela 299,2 kilometer og hadde et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,81 liter diesel per mil. Solcelleproduksjonen på denne turen var 60 Wh (44 W) onsdag, 160 Wh (59 W) torsdag, 120 Wh (66 W) fredag, 120 Wh (54 W) lørdag, 410 Wh (91 W) søndag, 30 Wh (41 W) mandag og 900 Wh totalt.

                                          

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/03/31/turer-med-bobilen-til-gansrod-og-pernes/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.