Kortreist tur med bobilen til Fløterveien – Visterflo

Med langhelg den første helgen i august var jeg innom bobilen allerede på onsdag for å få i gang kjøleskapet og fylle opp med håndklær, dusjsåpe, en usb-kabel og to nye digitale termometere jeg hadde kjøpt på Biltema. Det er uvurderlig å starte turen med kald brus! Pakket baggen onsdag kveld og var klar for tur så fort jeg var ferdig på jobb torsdag klokka 13.57. Jeg satt dog litt igjen på jobben og pratet med to kollegaer mens jeg koste meg med en is. Etterpå hentet jeg bobilen, fylte opp vanntanken, spylte av bobilen etter å ha kjørt hjem i regnvær på sist tur og så hjem for å hente de siste tingene. Slappet av litt og så en tur innom Kiwi Grålum for å bunkre de siste tingene. Jeg hadde avtalt litt besøk i løpet av helgen, så jeg kjøpte inn litt ekstra. Så gikk turen til Fløterveien ved Visterflo. Det stod allerede fire bobiler borte på gresset der jeg stod sist, så jeg parkerte på den litt mindre gressplassen litt bortenfor.

Jeg hadde aldri stått her med bobilen tidligere, så jeg visste ikke om det var mulig å få bobilen i vater noe sted her, og knota litt. Jeg endte opp med å kjøre opp på nivåklossene på nivå tre foran. Må si at det var uvant med så mye folk ved Fløterveien, spesielt etter tre helger på Gansrød helt alene. Jeg ruslet litt i området for å ta litt bilder og fikk meg litt mat etterhvert. Et enkelt måltid i dag, bacongrill i pølsebrød. Det var veldig pent vær, sola skinte fra nesten helt skyfri himmel. Jeg tok det rolig i bobilen resten av kvelden og så filmen Tsjernobyl 1986 (2019). Jeg hadde en utrolig fin, stemningsfull og fargerik solnedgang torsdag kveld. Det jeg likte aller best var hvordan lyset og stemningen ble etter at sola hadde gått ned under horisonten! Fikk noen fine bilder den kvelden! Etter filmen var det ekstra godt å komme seg i seng, da jeg hadde vært veldig tidlig oppe torsdag morgen og det hadde blitt en lang dag for meg. Da er det godt å bare kunne rusle bak i bobilen og legge seg for å sove.

   

Fredag kjørte den ene bobilen etter den andre fra den større gressplassen ved tømmerrenna. Innen klokka var 12 hadde alle fire kjørt. Men jeg så ingen grunn til å flytte på meg når jeg hadde rigga meg på plass her på den litt mindre gressplassen. Stod fint her. Men jeg valgte å gjøre en liten justering. Det var meldt at det skulle regne på søndag, og jeg foretrekker alltid å slippe å måtte styre med nivåklossene når det regner. I tillegg ble det litt research for senere turer hit å se om jeg kunne finne en plass hvor jeg fikk bobilen i vater uten nivåklossene. Og det fant jeg, jeg flytta meg ca 1,5 meter til høyre og litt lengre frem, da hadde jeg bobilen i perfekt vater uten bruk av nivåklossene! Jeg prøvde ikke å parkere akkurat der når jeg kom torsdag av en eller annen grunn. Men da vet jeg hvor jeg kan parkere neste gang jeg kommer uten å måtte styre med nivåklossene!

Det var strålende vær og ikke minst varmt, så jeg rigget meg på plass ute. Jeg sveivet ut markisa, “spikret” den fast til bakken for å være sikker på at den ikke gikk noen vei hvis det skulle komme et vindkast eller tre. I tillegg tok jeg ut to campingstoler, det store bordet og det lille bordet. Jeg skulle få besøk av en god venn av meg på kvelden. Da var også meningen at jeg skulle grille litt. Det var det jeg hadde tenkt til å bruke det lille bordet til. Må si at “svakheten” med det store bordet kom virkelig til syne her, underlaget er litt skeivt og det var veldig vanskelig å få bordet i vater. Umulig, for å si det rett ut. Jeg fikk det til å stå stabilt, men det stod skeivt. Rett og slett fordi det bare er mulig å justere det ene bordbeinet. Jeg har skrevet litt om “frustrasjonen” rundt dette tidligere. Jeg er derfor på utkikk etter et nytt bord. Så får vi se hva jeg ender opp med å finne etterhvert. Inntil videre får dette gjøre nytten!

Mens jeg sitter og leser litt på mobilen kommer det kjørende en bil som høres ut som en elbil inn bak meg og inn på gresset. Jeg snudde meg ikke rundt for å kikke, men etter en stund er det noen som sier “hællæ”. Jeg hører med en gang hvem det er og snur meg selvfølgelig rundt. Helt ut av det blå har to venner tatt turen innom Fløterveien for å hilse på i en lånt Skoda elbil. Nå hadde jeg riktignok fortalt hvor jeg befant meg til en av de i en chat på Messenger, men det gjør jeg jo stadig vekk uten at noen nødvendigvis dukker opp like etterpå av den grunn. Men veldig hyggelig med besøk da! Vi skravler om alt mulig rart, ser litt på bobilen, ingen av dem hadde sett den enda. Men de skulle levere tilbake Skodaen men lurte på om jeg hadde tenkt til å bli her ved Fløterveien eller om jeg hadde tenkt til å kjøre videre. Neida, jeg hadde tenkt til å bli her frem til søndag, så det var bare å komme en tur innom etterpå hvis de ønsket det!

Jeg hadde riktignok bare to campingstoler, men hadde jo med meg min Walkstool i tillegg, så alle kunne få noe å sitte på. Etter en tur innom Rema skulle de komme tilbake. Jeg ser at det kommer en rød Tesla Model 3 kjørende, men tenker ikke noe mer over det. For såvidt jeg visste så hadde han en blå Tesla Model 3. Men så kommer den røde Tesla Model 3 kjørende opp på gresset på høyre side av meg, og da var det ikke noen tvil om at det var besøket mitt som hadde kommet tilbake. Men var ikke din Tesla Model 3 blå da? spør jeg. Joda, men han hadde visst bytta for 1,5 uke siden. Det hadde ikke jeg fått med meg. Jeg hadde selskap i 2,5 time var det vel. Vi pratet om masse om mye, bobil, elbil, badet hjemme som skulle totalrenoveres snart, ferie generelt, ferie i Norge osv.

Mens vi sitter ute og skravler under markisa har vi 26 grader på det meste og det dukker først opp en bobil som rigger seg på plass borte på den store gressplassen og etterhvert kommer det en bobil som rigger seg på plass på grusplassen også. Jeg blir sittende ute etter at det hyggelige besøket kjørte videre i sin nå røde Tesla Model 3. Sola går etterhvert ned bak trærne ved Eidet og jeg vurderer å sveive inn markisa. Men jeg lot den være ute, det er ikke så mye jobb å sveive den inn når jeg skal pakke sammen for kvelden senere. Men jeg fyrer opp Thermacell’en med “plata” med insektmiddel fra forrige tur og har tatt frem en ny å ha i reserve for å holde mygg og andre plagsomme insekter på god avstand. Min gode venn som jeg hadde avtalt skulle komme innom en tur kom utpå kvelden og fikk god fart ned bakken til Fløterveien.

Vi sitter og prater litt først før jeg fyrer opp grillen. Velger å sette den på bakken selv om jeg hadde tatt frem det lille bordet til grillen. Bruker bordet til å mellomlagre mat isteden. Det ble bbq-marinerte nakkekoteletter og to pakker med pølser, ost & chili og korean bbq med grill potetsalat og romansetomater fra Rogaland (Gartner). Jeg hadde hatt en dårlig erfaring med cherrytomatene fra FirstPrice sist, heldigvis hadde jeg en pakke ekstra. Jeg hadde fått en pakke med litt overmodne cherrytomater sist, så jeg var ekstra på vakt når jeg skulle kjøpe cherrytomater denne gangen. Og jeg klarte ikke å finne noen som jeg var fornøyd med. Men romansetomatene fra Rogaland så perfekte ut. I tillegg var prisforskjellen ubetydelig. 74 kroner kiloen mot 71 kroner kiloen. Så da var det tomater fra Gartner som ble med meg fra butikken ja!

Mens vi satt og spiste kom det ytterligere en bobil, den valgte å rigge seg til borte på den store gressplassen, nærmere det hvite huset (i bakkant). Vi spiste og koste oss og det var veldig godt med mat. Det var veldig mange timer siden jeg hadde spist lunsj, så det var høyst på tide å få seg litt mat igjen. Som jeg nevnte sist, det er ekstra snadder når jeg griller nakkekotelettene og pølsene fremfor å steke dem i stekepanna! Det fungerer det også, men jeg synes det smaker mye bedre når jeg bruker grillen! Glad jeg kjøpte min aller første Weber grill noen gang, en Go Anywhere gassgrill! Liten og praktisk å ha med seg i bobilen! Bruker slike små engangs gassbeholdere på 260 eller 450 gram. Litt dyr gass i forhold til den gassen jeg har i gassflaskene til bobilen, men utrolig lettvint å bare dra frem en slik liten boks. Uansett kan jeg ikke dra ut mine selvfyllegassflasker fra bobilen sånn uten videre. Så dette er uten tvil en mye bedre løsning! Denne grillen og gassboksene kan man jo også ta med seg på tur hvis man vil også.

Det hadde også skjedd litt på privaten siden vi møttes sist, så vi hadde mye å prate om. Sola gikk også ned etterhvert, ingen spesiell solnedgang og ikke noe spesielt å ta bilder av denne kvelden. Men hva gjør vel det når man har hyggelig selskap og masse å prate om? Det ble litt mørkt etterhvert når sola gikk ned, så jeg gikk inn og hentet en LED lanterne som jeg har med meg i bobilen for å få litt lys ute. Det hadde selvfølgelig vært litt av en “magnet” for mygg og insekter, men siden Thermacell var i gang var det ikke noe problem i det hele tatt. Det var koselig å sitte ute etter at det hadde blitt mørkt og bare med lyset fra en LED lanterne! Og det var fortsatt varmt nok til å sitte ute! Men når klokka runda 23.00 på kvelden var det dags for å ta fatt på sykkelturen hjem igjen. Jeg begynte å pakke ned “campen” ute med en gang, jeg tok på meg en hodelykt for å kunne se hva jeg drev med. Det tiltrakk selvfølgelig litt insekter, men det måtte jeg bare tåle. Når alt var på plass rigget jeg meg til inne i bobilen og satt i gang filmen The Huntsman: Winter’s War (2016).

Lørdag kjører bobilen som stod borte på grusplassen mens jeg tar en dusj. Mens jeg spiser frokost kommer det en med en campingvogn som rigger seg til borte der den siste bobilen som kom fredag parkerte. Det virket som de kjente hverandre. Det var mye mer skyer på lørdag enn det var torsdag og fredag. Men fotomessig var det helt topp! Litt dramatiske skyer også, siden de var litt mørke. Aldri godt å vite hva disse skyene kan bringe med seg. Men det kom heldigvis ikke noe regn i løpet av lørdagen. Pappa kom forresten en tur innom på formiddagen og vi satt ute i hver vår campingstol og nøt utsikten ut over Visterflo mens vi satt og skravlet. Sola titta faktisk frem litt etterhvert også. Det tok derfor litt lengre tid før batteriet var fulladet denne dagen, batteriet var ikke fulladet før klokka 16.32.

Med litt mer skyet vær var det ikke så varmt inne i bobilen, så da benytta jeg muligheten til å se to filmer, jeg startet med filmen The Last Man in San Francisco (2019) og så filmen Blood Red Sky (2021). Etter en god natts søvn våknet jeg til kurant vær søndag, men det skulle begynne å regne på ettermiddagen. Men på formiddagen inviterte jeg en kollega av meg til å komme en tur innom. Vi satt ute i hver vår campingstol i 3 timer før det begynte å småregne! Veldig hyggelig å slå av en prat, det er første gang vi møttes på privaten også. Jeg la campingstolene bak i bobilen etter at kollegaen hadde dratt hjemover og trakk inn i bobilen. Det ble en enkel middag, oppvask og pakking før jeg dro hjemover. Jeg hadde bestemte meg for å tømme toalettankene hjemme denne gangen, så da slapp jeg å kjøre enten til Råde eller Fredrikstad for å gjøre det. I tillegg tømte jeg bobilen for mesteparten av pikkpakket når jeg først var hjemme.

   

Dette er den mest kortreiste turen jeg har hatt med bobilen noen gang, denne turen ble bare på 22,8 kilometer og hadde et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,90 liter diesel per mil. Det er ikke til å komme utenom at bakken opp fra Fløterveien drar opp snittet ganske mye, og når turen ikke er lengre enn dette, så gjør det litt utslag. Solcelleproduksjonen på denne turen var på 90 Wh (69 W) torsdag, 400 Wh (124 W) fredag, 390 Wh (80 W) lørdag, 420 Wh (127 W) søndag og 1.300 Wh totalt. Nå trodde jeg aldri at jeg skulle komme så veldig mye lavere enn 50 kilometer på mine kortreiste turer, men det kan man trygt si at jeg klarte. Men å kjøre enda kortere enn 22,8 kilometer har jeg vanskeligheter med å tro at jeg kommer til å få til. Hvis jeg absolutt vil få det til, så er det selvfølgelig mulig å få til, det går ann å kjøre til Pæddekummen og tilbake. Men det blir nok aldri aktuelt.

                                                                                                           

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/03/30/kortreist-tur-med-bobilen-til-floterveien-visterflo/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.